https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...78&oe=59FE6A09
Printable View
Yunanistan da dana ve kuzu et fiatları euro olarak..solda dana nuar...4.25 ortalama en kaliteli et..18 ile 20 lira civarı....
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...6a&oe=59F5E105
Türkiye dostluğu nereden geliyor?
O zamana kadar beni Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan pek ilgilendirmedi, çünkü ben daima biz Almanların, biz Avrupalıların iyi ve adil olduğunu yazmaya yönlendirildim. Biz gazetecilerin üzerindeki insanlıkdışı baskının basın özgürlüğü ile alakası olmadığını anladığım anda Türkiye'yi farklı gözle görmeye başladığım gibi, Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini de çok farklı dinledim. Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında sürekli Avrupa'ya demokrasi dersi vermesi dikkatimi çekti. İlk başta buna şaşırdım. Çünkü Türkiye'deki özgürlükler bize çok farklı anlatılmıştı. Satılmış gazeteci olmayı reddettim ve Türkiye konusunda gözlerim açıldı.
TÜRKİYE DOSTU OLDUĞUM İÇİN EN İYİ DOSTLARIM BENİ TERKETTİ
-Türkiye dostu olmanız nedeniyle Almanya'da basın kartınız alındı, ne düşünüyorsunuz?
Umarım insanlar bir şekilde benim neden Erdoğan'ın yanında olduğumu ve Türkleri neden sevdiğimi hissedip, anlayabilmiştir. Şimdiye kadar Türkiye'de hiç kötü bir şey yaşamadım. Türkiye'de bana kötülük yapan hiçbir Türk olmadı. Türkiye'de sadece barış, güleryüz ve misafirperverlik gördüm. Erdoğan'ı ve Türkiye'yi desteklediğim için ailemle bile tartışmak zorunda kaldım. En eski ve en iyi dostlarım bana mesafe koydu. Ama ben kimseye Türkiye hakkında yanlış bir algıya sahip olduğu için kızgın değilim. Çünkü Almanya ve Avrupa'daki insanlar medya tarafından manipule ediliyor. Almanya'da siyaset ve medya Türkiye düşmanlığını körüklüyor. Erdoğan'a diz çöktüremediği için düşmanlık yapıyorlar. Erdoğan'ın dik duruşu Almanya'yı çıldırtıyor. Ve Avrupa halkı Türkiye gerçekleri konusunda bilgilendirilmiyor. Ve ben kendimi, Türkiye ve Erdoğan konusunda diğerlerinin de gözünü açma konusunda sorumlu hissediyorum.
AVRUPA DİZ ÇÖKMEDİĞİ VE DİK DURDUĞU İÇİN ERDOĞAN'I SEVMİYOR
-Son dönemde Almanya ve AB ile çok sık kriz yaşıyoruz. Bunun sebebi nedir sizce?
İngiliz Winston Churchill bir keresinde, "Türkiye ot gibidir. Çok fazla büyümemeli, ama susuz da bırakılmamalı" demiş. Batı'nın Türkiye'ye bakışı budur bence. Bugüne kadar Türkiye'yi istedikleri gibi yönetebilecekleri liderleri seçtiler. Erdoğan ise dik duruşu ile bu siyasi denklemi bozdu. Almanya bu yüzden Erdoğan'dan hoşlanmıyor. Bir Türk liderden bu sert ve haklı uyarıları duymaya alışık değiller.
ilginç bir röportaj british bir oku