Bugün bi çit işi için 2 ton çimento aldım.
1 paket = 50 kg 135 tl/paket , tonu 2700 tl
Printable View
Bugün bi çit işi için 2 ton çimento aldım.
1 paket = 50 kg 135 tl/paket , tonu 2700 tl
Bence çimentodaki hikaye şu, ekonomi krize girince çoğu işletme kapanıyor bir daha toparlanması know how sahibi çalışan vs bulmak zor oluyor. Çimento fabrikasını kapatmak ve ayağa kaldırmak o kadar masraflı değil. Hükümetler hemen ekonomiyi canlandırmak için altyapı ve konut işine giriyor ve cimento talebi doğuyor.
Enflasyondan korunma ve kriz durumlarında değer saklamak için çimentı fabrikası işe yarıyor, kapasitesine göre fiyatı da aşağı yukarı belli oluyor. Tabi bu çok parası olanlar için geçerli bir argüman.
Banka olarak dolar almak yasak ise çimento fabrikası, yenilenebilir enerji firması alırım kimseye kredi vermem.
Limanı olan çok çimento şirketi var Nuh en büyüğü ama Çanakkale, İskenderun, Modern Çimento, Çimsa, Trabzon, Ünye, Bartın, Aslan vs çok çimento tesisi var.
Öte yandan 10 milyon dolara kadar para için dolar alıp kenara koymak aynı kapıya çıkar.150-200 milyon dolardan sonra artık bankada tutmak riskli onu reel varlıklarda değerlendirmek veya bir iş yapmak gerekir.
Bir iş adamı zamanında bankaya icra takibi yapmıştı, büyük parayı banka hemen ödeyemeyebilir.
Eskiler eğer alıç çoksa kış çok ağır geçer diye söylerlerdi. Bu sene çok fazla alıç meyvesi varmış. Eğer bu gerçekleşecek olur dünya genelinde olursa anormal durumlar olabilir. Ağır kış şartları ve enerji kesintileri için tedbirinizi alın. Bizim ki merkezî. Benim eski katalitik soba var bir de 12 kg tüp dolduracam. Birde aküden aydınlatma sistemi ayarlarım.