Piyasa yunus şahinin düşündüğü gibi fiyatlayıp yorumluyor olabilir. Haklı olduğu taraflar var. Fakat katılmadığım kısımlarda var
Printable View
Piyasa yunus şahinin düşündüğü gibi fiyatlayıp yorumluyor olabilir. Haklı olduğu taraflar var. Fakat katılmadığım kısımlarda var
Öncelikle fiyat piyasanın piyasa yapıcının takdiridir. Kendi planı doğrultusunda istediği gibi fiyatlar.
Özellikle iveco teslimatları dolayısıyla önümüzdeki dönemde ticari kısmın daha fazla büyüme göstereceği beklenir zaten otomatik olarakta hasılatta ticari kısmın oranı artacağından favök marjını zırhlı tarafındaki satışlar aynı kalsa bile aşağı çekecektir.
Zırhlı tarafındaki bakiye siparişlerin önceki yıla göre az olduğu da doğru ve zırhlı teslimatları imza atılır atılmaz hemen başlayıp biten anlaşmalar değil uzun süreçler gerektiriyor
Fakat otokarın zırhlı teslimatları sadece bakiye siparişlerden oluşmuyor. Örneğin son dönemde Azerbaycan cobra2 aldı ama bizim haberimiz olmadı. Resmi bi törende sergilediler savunma sanayi yazarları bu törenden fotoğraf paylaştılar öyle haberimiz oldu ya da fildişi genelkurmayı 1-2 ay önce cobra aldığını duyurdu. Bu teslimatlar ne bakiye siparişler de yer aldı ne de otokar tarafından bi açıklama yapıldı bu konuda. Bugün yatrmcı ilişkilerine sorsanız gizlilik sebebiyle biz açıklayamayız karşı tarafın açıklayıp açıklamamak kendi takdiridir der. Bahsettiğim bu iki zırhlı teslimatı gibi büyük montanlı olmayan duymadığımız bilmediğiz satışlar oluyor
Bugün yatrmcı ilişkilerini arayıp bazı sorular sordum. Tabi çoğu sorum cevapsız kaldı. Bae teslimatlarının 2.fazı anlaşmasıyla ilgili soruma henüz imzaların atılmadığını fakat genel müdür serdar beyin genel kurulda, bae teslimatlarıyla ilgili bi sorun olmadığını ve teslimatların devam edeceğini belirttiğini söyledi yatrmcı ilişkileri.
Valla arkadaşlar geçtiğimiz yaz 280 liradan alırkende belirtmiş ihtiyaç parayla bi miktar aldığımı bu yaza kadar satmak zorunda olduğumu bu aldıklarımı. Ağustos sonuna kadar herhangi bi vadede uygun bi fiyat bulursam lotlarımın bi kısmını satacağım mecburen. Eski aldığım lotları daha uzun vadede saklamayı düşünüyorum ara ara gelgitler yaşasamda. Her ne kadar zararda olmasamda bi kısmını satacak olmak beni zorluyor bi süredir. Bu yüzden ihtiyaç olabilecek herhangi bi parayı borsaya koymamak gerektiğini yaşayarak öğrenmiş oldum. Selametle