GBC 4 kasım tarihli portföy dağılım raporuna göre hisse/etf ağırlıklarını hesaplayan oldu mu acaba? Altın ağırlığı ne kadar mesela?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
GBC 4 kasım tarihli portföy dağılım raporuna göre hisse/etf ağırlıklarını hesaplayan oldu mu acaba? Altın ağırlığı ne kadar mesela?
Çok teşekkürler bilgiler için. Bugün bir miktar daha alım girdim GBC tarafına. Hem altın hem döviz hemde yabancı hisse tarafını dolduruyor portföyde. Birde aktif yönetiliyor. Hedeflediğim değere ulaşana kadar alımlara devam inş.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/743979.aspx
"Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil. Faizi artırmanın da eksileri var, artıları var. Faiz yükselirse, üretim düşer istihdam azalır. Bizim buradaki amacımız ithalatı azaltmak, üretimi artırmak. İthalat uyuşturucu gibi, ilk kullandığında kendini iyi hissedersin ama bu seni yavaş yavaş öldürür. O nedenle bizim hedefimiz öncelikle ithalatı azaltmaktır. Dövizde yaşanan hareketliliğinin birkaç ay içinde bir dengeye oturmasını bekliyoruz."
Rica ederim, ben 1 aydır durdurdum gbc biriktirmeyi açıkçası, döviz, altın vs. biraz gevşerse ben de biriktireceğim tekrar. 10 lira ile kazanıp 11 lira ile kaybetmek istemiyorum doğrusu.
Ancak dolar da uzun yıllardır bu kadar gevşemeden soluklanmadan gitmemişti.
Peki diyelim ki böyle, neden milyarlarca doları 6, 6,5 ve 7 yi savunurken heba ettiniz?
Yükselen kur ile dış borçları nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?
İhracatımızın ithalata duyarlılık oranı nedir?
İthalatı azalttık diyelim, üretimi olmayan malların fiyatları ne olur? Bu durumda enflasyon ne olur?
Bir sürü soru var...
Aslında bunlarla uğraşmadan sadece altın veya dövize tüm varlıklarımızı çevirmek lazımmış...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi