Terbiyesiz!
Printable View
Şahsi kanaatim katılan varsa katkida bulunur üç zincir mağazanın öncelikle A101 ve arkasından bim ile şok un halkı kaziklama ve sürekli zam yaparak fiyat artışıni fahiş şekilde korukledigini düşünüyorum ayrıca kendi ürettirdikleri gıda maddelerinin pek çoğunun kalitesiz olduğunu ve standard altı olduğundan esasen çok daha pahalıya geldiğini düşünmekteyim buna bir çözüm için toplum olarak adım atılmalı diye düşünüyorum zira bunların sürekli zam yaptıkları bazı ürünleri daha lüks ve büyük marketlerde daha hesaplı bulmaktan ötürü bunu yazıyorum .
Kesinlikle haklısınız carrefour da dengi bir çok ürünü daha ucuza aldım ama esas can alıcı soruyu sormamışsınız? bunlar neden gerektiği gibi denetlenmiyor,birileri tarafından kollanıyor mu?
Daha geçen hafta vatandaştan gelen şikayetler üzerine en yüksek merciden zehir zemberek ceza açıklaması geldi,bir,iki gün sonra aynı merci vatandaşa sabır tavsiye etti şöyle dedi;yılın 2. yarısından itibaren gıda fiyatlarında bir düşüş bekliyorum,sizce fiyatlar düşer mi? veya kimse bunlara müdahele edebilir mi?:)
Şimdi bu asgari ücret denen parayla geçinen kesim artık çalışan kesimin yüzde 40 ı olunca olay değişiyor.Asgari ücretin en fazla 1.5 katı ücret alanları da eklersek nerdeyse yüzde 70 çalışan kesimin geliri bu.E bu alım gücüyle patlamayan kesim mi kalır.Bakın daha işsizliğin artışı ,bir işsizin bizim gibi sosyal dokusu sağlam bir ülkede yakın akrabası olan en az 2 çalışanı da aşağı çektiği düşünülürse nasıl yokuş aşağı gittiğimiz görülür.Olay artık asgari ücretin yüzde 30 yukarı gitmesi falan değil ki olay büyük buhran tarzı bir şeye doludizgin gidişimiz.Bunun da maalesef ne dolar kuru ile ne faizle ne de bunların yönetimi ile alakası yok,mevcut donelerle sağlam akılcı bir ekonomi yönetimi mümkün değil.Üretim yok,üretsen satacak pazar yok,turizm yok,borç çok bu denklemi newton un eline versen ne olacak mevcur parametrelerle çözüm olanaksız.
ABD ile bir anlaşma olmadığı için. ABD ve AB nin istediği kavala ve Demirtaş in serbest kalması güccük ortak tarafından kırmızı çizgi olmasi sebebiyle Demirtaş'ın içerden çıkmasi arefesinde operasyon ve 13 şehit. Bunu kim siyasi malzeme yapıyorsa bunda onun parmağı vardır.
yahu bir kitapçı34 vardı. o da sn ardasolar82 gibi pek kıymetli bilgiler paylaşan bir forumdaştı. başlıkta da çok sevilmiş sürekli düzülmüştü, methiyeler.. reha bey de oldukça sevip okşamıştı kendisini.. o da takıntı yapmıştı haliyle reha bey'i.
bi ilhan irem vardı ne oldu ona edasıyla dönüp geçmişe bir bakayım dedim. mayıs 2020 gibi yönetim şutlamış sn kitapçı34 ü. üzüldüm haliyle..
dedim başka nickle yazıyor mudur bu hınzır.. derken şöyle yazışmalar buldum..
Alıntı:
Originally Posted by kitapçı34
Alıntı:
Originally Posted by hkm
Alıntı:
Alıntı:
Originally Posted by güneysu
içim rahatladı..Alıntı:
saygıdeğer "kitapçı" hala aramızda anlaşılan allaha şükür..
sevip sarmalayalım, aramıza alalım kendisini:)
Bunlar artık ciddi tehdit oluşturuyor ben bunların ne geçmişte ne bugünden sonra denetlenecegini düşünmüyorum bu ülkede ağlamayan çocuğa meme vermezler o yüzden bir şey yapılacaksa halk kendisi yapacak satın almayarak veya en azından gözü kapalı buralardan sepeti TİKA basa doldurmadan gezerek ve fiyat analizi yaparak yoksa kendini yokeden canavarı kendi eliyle beslemiş oluyor şahsi kanaatim bu para meselesi değil benim param var fark etmez dememek gerekir diye düşünüyorum