Açıklamaya göre dönüşüm için vakit geç sayılmaz.
Dolara ne zaman tepe noktası dedikse orayı atladı geçti.
Printable View
Hellistheothers üstadım isbankası atak ve değişken robofonlar, orta/uzun vadede, eib ve idy ye göre nisbeten daha yüksek bir getiri sunmuş. Robofon incelemesi yaptığınız oldu mu hiç ? Defansif olarak portföyde olabilir mi ?
Hocam evet iş bankası değişkenleri , fno, eib, sua, ıdy, te3, yılda 2-3 puan birbirinden aşağı yukarı oynuyor, eurobond cok taşıyan dövizle yürüyor, altın taşıyan altınla yürüyor, yani 2 aşağı 3 yukarı çok bişey değişmiyor,
Aslında değişiyor da, bir sene biri iyi, öbür sene diğeri iyi getiriyor. sua çok kötüleşince ıdy eklemiştim o sıra. Çok derin bir karar değildi açıkçası. portföyünü daha yaygın, getirilerini daha stabil gördüm, bir de corona dibinde daha sığ bir çukur vardı grafikte ondan aldım.
Hepsi alınabilir defansif maksatla bunların bence.
Yani defansif değişkenden tek beklentim mevduatı yıllık 3-4 puan geçsin.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bu hafta portföyümün %20 sini gbc, ipj, altın fonu, eurobond fon ve iş bankası iştirakler fonuna hemen hemen eşit oranlarda dağıttım. Endeks gevşerse portföye bir miktar yerli hisse fon eklemeyi düşünüyorum. Bir arkadaş daha değinmiş son 2 haftadır fonların getirileri fena olmadı. Umarım bundan sonra da böyle devam eder.
İyi geceler.
Rica ederim. Düzgün kurgulayıp, portföyü dengeli dağıttığımız sürece, her şekilde iyi olacaktır hocam. Bence önemli olan trade'den kaçınıp, risk dağılımını dengeli tutup, tüm bacakları da olan ( yerli/yabancı/faiz/döviz-altın), doğru maliyetlenme ve titiz fon seçimi ile blok alım yerine düzenli biriktirme ile uzun vadeli/sabırlı bir yatırım planlamak. Bu şekilde olduğunda oluyor, oldu, olacaktır.
İyi geceler.
MB başkanı Naci Ağbal olmuş...
Faizler zor artar artık...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi