eskiden padişahlar askerler kazan kaldırdıklarında ulufe dağıtırlarmış.
:))
eskiden padişahlar askerler kazan kaldırdıklarında ulufe dağıtırlarmış.
:))
Özellikle kanser gibi bir rahatsızlığı geçirirseniz sizden nasıl para emildiğini servetinizin yok olduğunu devlet de tedavi olsanız bile size adam gibi muamele yapılması için yatak bulmanız için bir profla anlaşmanız gerektiğini aylık deli gibi para vermeniz gerektiğini anlardınız amcam da yaşadım ben bu süreci zaten doktorlara karşı ön yargının asıl sebebi bu elbette genelleme yapmak yanlış ancak böyle de bir gerçeklik var o yüzden sağlık sahip olduğumuz en değerli varlık elinizden geldiğince spor yapın hastalık acımasız bir dünyadır
Merkez Bankası dolar ve enflasyon tahminini yükseltti
[emoji419] TCMB’nin yaptığı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40,47’ye yükseldi. Ayrıca katılımcıların cari yıl sonu Dolar/TL beklentisi16,68 TL’ye çıktı. https://t.co/BJYLSHPlnZ https://t.co/XCV66qwmyR
https://twitter.com/Haber7/status/15...kiz2FSRhw&s=19
Sınavda derece yaptım doktor oldum Basaksehir Şehir Hastanesi'ne atandım diye sevinsen ev tutalım desen burada 2+1 evlerin bile minimum 5000-TL kirası var. Fatura aidat ödeyim dese market alışverişi yapacak para bile kalmaz. Bu doktor 8000-9000 maaşla nasıl evlenecek araba ev alacak? Kendimi geliştiriyim dese kitap alacak para bile bulamaz. Bu ülkenin en parlak gençlerin durumu ne yazık ki hiç iyi değil. 10 milyon göçmene yılda milyarlarca dolar harcayan bir ülke kendi zeki evlatlarına bunu yapmamalı.
doktorluk mesleğini kötülemek olmaz,
saygın , onurlu ve kutsal meslektir.
bireysel bazda çok doktoru eleştirebilirim hatta kötüleyebilirim.
o ayrı bir konu.
ilaç parası, bıçak parası,
özel muayene mecburiyeti , ilaç temsilcileriyle özel antlaşmalar.
sahte reçete yazılımı (özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde)
devleti dolandırma.
vs. vs. vs.
ancak çalışanın hakkını vereceksin tam olarak.
yolsuzluk ,hırsızlık ,dolandırıcılık yapanın da gözünün yaşına bakmayacaksın.
bir hekim yaptığı işi ticaret gözüyle bakıyorsa gerekiyorsa ruhsatını alacaksın.
Çiftçiyi küstürdük ekmemeye başladılar, pazarda/markette yağda ve unda durum malum....
Doktorlarımız küsmesin....bekçi maaşı kadar maaş, o kadar sorumluluk alan doktora verilmez....
şimdi olay şöyle;
siyasetçilerin oy deposu gördükleri yere,
hey ahali size devlette iş veriyorum.
size 20 bin bekçi kadrosu açtım.
cemaatlere bu haber gidiyor,
girmek isteyenler isimlerini listeye yazdırıyor.
yazılı ve sözlü mülakatlarda bu listede olanlara garantili iş olarak yardımcı olunuyor. pardon (torpil) yapılıyor.
dolgun ücretli cemaat elamanları devlet memuru oluyorlar.
şimdi gelelim asıl soruna
ana resme.
- Moğol hükümdarı Hülagu, Seyyid İbn Tavus'a sormuş:
"Kafir adil bir hükümdar mı yoksa Müslüman zalim bir hükümdar mı?
- İbn Tavus demiş:
"Kafir adil hükümdar daha iyidir. Çünkü onun küfrü kendine, adaleti halkadır. Müslüman zalim hükümdarın ise Müslümanlığı kendisine zulmü halkadır."
alıntıdır...
ülke olarak hata yapıldıysa düzeltmekte elimizde.