Isciyi, emekliyi, ogretmeni, issizi, kredi karti batagindan kurtariyor mu ?
Printable View
Isciyi, emekliyi, ogretmeni, issizi, kredi karti batagindan kurtariyor mu ?
Bugün çok güzel dolar ralliside var şaka maka petrol, doğalgaz hele yüzde 5 haşırttı katar, gold , euro,gbp, koleremiz zar v.b. alayında 3 dalgaları ve dolar rallisi var her yerde sabah baksak tam tersiydi şu rali 1 hafta sürse yeterli
%1500 doğru bir tesbit..kutluyorum..:cheers:
Şu an yabancılar için en iyi carry trade parası %12'ler civarında fonlama oranıyla TL..
Yerel ve global anlamda normal işleyişte bir sıkıntı çıkmadıktan sonra durum bu maalesef..
Hal böyle olunca bende kasmasam kendimi iyi olacak..:)
Neyse işin ilginci ne biliyormusunuz..
İçerdekine kükre, dışardakine faizi yağdır..
Politikaya bak hizaya gel..:cool:
''Yabancıya bu kadar faiz vermek etik değil'':)
Yan taraftaki futbolcu böyle bir başlık açsaya..
Ama ne gezer..nüvede sıkıntı var..:yes:
Doğalgaz haftalık 2 pimbar bugün hepsimi yutan bar haşşşşşşııııırrrrrtttttııııı KATARRRRRR ohhhh bunlarada itelesin abd
Usdtry gün içinde max 3.52503
Şimdi 3.52344
KATARIN KELLESİ NİYE UÇURULACAK? ÇİN VE HİSDİSTANA YUAN İLE GAZ SATMAYI KABUL ETTİĞİ İÇİN.
KADDAFİ ÖTEKİ TARAFTAN SESLENİYORMUŞ: "BEN ETTİM; SEN ETME"
https://www.youtube.com/watch?v=aQcJLSYREIs
Aşağıdaki text formatında:
http://conspireplanet.blogspot.com.t...trodollar.html
Aslında *yabancıya bu kadar faiz vermek etik değil* cümlesi kendi içinde günümüzün serbest piyasa şartlarında bir çelişki yaratıyor. Artık yabancı TL ye faizi kendisi veriyor. Dolar 3.94 e yürüdüğünde londra swap piyasasında TL faizleri %6 ya kadar düşmüş. Yani yabancı TL faizini %6 ya kadar çekmiş, Aslında yabancıyı bıraksan TL faizini %4-5 lere kadar çekecek.
Peki merkez neden paniğe kapılıp hemen 400 baz puan faiz artışı yaptı??. Yabancının TL ye verdiği faizi yükseltmek için. Zira bu zındık yabancı düşürdüğü TL faizi ile borçlanıp hunharca açığa dolar alıyor. Sonrada doları yüksekten satıp ucuza borçlandığı TL yi getirip geri veriyor. Ne olacak adam tcmb'nin de boş bırakmasıyla TL swap faizini yıllık %6 ya kadar çekmiş. Hangi spekülatör yıllık %6 ile borçlanıp kısa vadeli dolar trade etmez ki. tcmb biraz geç uyandı. düşürdüğü faizle aslında spekülatörlerin eline dolar almak için ucuz TL verdiğinin farkına vardı.
UĞUR GÜRSES MEMLEKETİN HALİ İÇİN "KRAL ÇIPLAK" DEMİŞ.
HERKEZ BİLİYORDA SÖYLEMEYE CESARET EDEMİYOR.
uğur gürsesâ€*@ugurses :
Başbakan: "Manisa'da şüpheler var"
(Evet; kurumlar ve kurallar çöktü. Denetleme ve hesap verme kalmadı. Ben de bundan şüpheleniyorum)