Originally Posted by
indregandi
2018 kasım ayı gibi bir arakadaşım dediki, bizim çocuk ABD den döndü(gdiş nedeni, silikon vadisinde tutunabilemkti, olmamış), coin alıp satmak istiyor, ne dersin dedi,..
ben dedimki çok anladığım bir şey değil ama bir bakayım dedim,...incelediğimde gördümki, emerginglerin(borsa) iri dalgalısı, o sıralar da çok konuşuluyor zirveleri zorluyordu,...17xxx-18xxx civaraları falan, uzak durusun dedim, çünkü borsa endex sini takip ediyorsa borsalarla birlikte düşebeilirdi ve bende borsaya uyum sağlayan bir zaman analizi vardı,...uzak dursun dedim, nedenlerini bir güzel açıkladım, bir süre sonra düşüşü başladı,
neticede 19666 zirve etti oradan 3135 lere çakıldı, kim btc, coin,
ama şimdi bu çocuk alsa ve hiç satmasa idi, yani düşürken de pozisyonunu hiç kurcalamasaydı şu sıralar 55xxx usd lerde idi,
ama 19xxx usd den 3xxx ne psikolojisi dayanırmıydı bilmem,..dayanmazdı herhalde,
neticede görüldüğü üzere emme gömme meselesi, usd nereye giriyor, coine, fazla usd yi coinde saklıyorlar, coine içine gömüyorlar,
coinleri kimse tam olarak biliyormu, içi yapısı, sahibi, neye hizmet kime kısmet, bilinse zaten yatırılmaz, bilinmeyen cezbeder, coin doların saklanma hesabı, kim saklıyor, kimse bilmiyor, saklanıyormu, yani doların fazlasını emiyormu evet,..
geçmişte fazlayı emtialara, altına, borsalara gömüyorlardı,..şimdi emtialar duvara dayandı, virus ise ekonomileri vurdu, canlanma için ucuz emtiaya ve coin üzerinden serbest kalan usd ye ihtiyaç var, diğer türlüsünde fed serbest fazla usdyi toplayıp imha etmeli, parasının sağlığı için, coin üzerinden serbest kalan usd emtaiya vuracak, oda ekonomilere virus sonrası canlanma olarak yansıyacak,...
kapitaliste mod çok,..nesneli sanala aldırıyor sattırıyor,..nesnel sabit ve serbest kalıyor, o nesnel diğer türlü FED in imha etmesi gerekendi