Originally Posted by
hep kazan
guzel kardesim ,
eskiler yaptiklari kardan zarardalar , yeniler ise zarardalar , bunu herkes biliyor ,
ben gecen yil girdim hisseye benim ise gecen yildan buyana enflasyon zararim var , hissede zararim yok , lot yukselttim ama benimde bi enflasyon zararim var sonucta , ama enflasyon zarari endeksin tumunde var ,yapacak bisey yok ,faiz yemedigimiz icin burada enflasyon zararina maruz kaldik ,elden bisey gelmez..
sahsen ben beklenti olusturacak bisey yazmadim , benim yazdigim rafinerinin bitimi zamani hakkinda , oda 2032 ye denk geliyor , e yani o tarih icin konusulan sey beklenti olmasin mi ? 10 sene sonrasi icin borsada beklentisi olup yatirim yapilan sey zaten borsanin kendisidir , borsa zaten budur
ha ben zaten belirtiyorum sahsi dusunce ve beklentilerimdir diye ,
kimse burada araci kurum yada banka degilki hisse icin analiz olustursun , forumu okuyup hisse alan yada hissedeki pozisyonunu bozan varmi bilemem ama boyle bisey yapanin yani yorumlara bakip parasini herhangi bi yatirim aracina (altin doviz borsa )yatiran kisiye , yada hissedeki pozisyonunu degistirip hissesini satan kisiye ne denir ki ,
mesela sende rsi paylasiyorsun , burayi gecmedigi takdirde hisse yukselmez diyorsun ,
adam senin yazdigin seye istinaden umudunu kaybedip sasayi zararina satarsa , sende vebale girmis olmazmisin ,
o zaman kimse burada hic hisseyle ilgili sahsi dusuncesini yazmasin paylasmasin , isin icine vebal girecek diye ,
kapatalim forumu o zaman , burasi araci kurum yada bankanin yatirim danismanligi degil sadece hissedarlarin giripde hisseyle ilgili dusuncelerini fikirlerini belirttigi bi yer , bununda herkes bilincinde zaten
su anda sasada kar eden kimse varmi son 2 senedir , hayir yok , bu bilinen bi gercek zaten ..
biz hisseye inanmisiz gelecekte 10 sene sonrasi icin hisseye para yatirmisiz , inandigimiz seyi burada yazmasak neyi yazalim ,
haa herkes farkli dusunur , bi baskasi cikar der ben 10 sene sonra sirket projelerini tamamlayamaz , yada hisse yukselmez gerektigi kadar kar ettirmez der , ki diyenlerde oldu , biz kimseye gonul koymadik , farkli dusunceye sahip diye , ancak birileri farkli konulara girip saldiri yapinca cevap verdik yoksa hisseyle ilgili dusuncelerine saldirmadik kimseye
bende yazmistim evvel, dibin dibi 3 lira demistik , 2 bucuk liraya gelsin de trade yapip lot artiralim diye ellerimizi ovusturuyoz da dedik ,patron isterse 2 liraya indirir dedik , kisa vadede bizimde gorusumuz yon asagi idi , ama uzun vade icin beklentimiz guzel dedik , 2032 icin aldik bu hisseyi dedik ..
neyse ..