Zeybekçi: Bundan sonraki ilk hedefimiz enflasyonu düşürmek olacak. Faiz artışı mevzuuna girmek istemiyorum. Merkez bankası gerekli adımları atacaktır.
Printable View
Zeybekçi: Bundan sonraki ilk hedefimiz enflasyonu düşürmek olacak. Faiz artışı mevzuuna girmek istemiyorum. Merkez bankası gerekli adımları atacaktır.
Yanlis bir onerme oldugunu dusunuyorum
Su anda borsanin FK si mevduat faizlerinden daha az
Bu durumda neden riskli yatirim olan borsaya yatirim yapilsin risksiz mevduat, bono, tahvil dururken
Borsanin yukselmesi icin faizlerin dusmesi gerekir.
Bir de DOW endeksinde yuzde 20 - 30 lar arasi bir duzeltme bekleniyor, ticaret savaslari, Cin in YUAN in devalue etme riski vs.
Borsada cok iyimser olmak icin bir neden yok.
Zeybekçi'nin bir sözü aklıma takıldı. Diyor ki enflasyon ile mücadeleyi arzı arttırarak çözmeye çalışacağız.
Arzı arttırmak aynı zamanda büyümeyi halihazırdaki seviyenin de üzerine çekerek mümkün. Burada bir çelişki görüyorum.
Maliyet enflasyonunun ve hammadde fiyatlarının bu denli yükseldiği bir ortamda arzı arttırarak maliyet düşürmek neredeyse imkansız gibi. Mehmet Şimşek'in yumuşak iniş senaryosu ile hiçbir şekilde uyuşmuyor.
Hangi vadede dusundugunuz onemli...
Tek bir defada tek bir kademeden alinmaz elbette.
Parami 26 ya bolerdim ben olsam, sonra her hafta cuma gunu kapanisdan yarim saat evvel 1/26 si ile alirdim.
6 ayda alimlari bitirince ortalama bir maliyet de olusmus olurdu.
Gelecek 6 ayda da ben en kotunun ulasilmis hatta atlatilmis olacagina inananlardanim.
Syg,
Rusya nın önümüzde ki dönem de Türkiye ye sattığı doğalgaza %30 zam yapacağı iddia ediliyormuş. %20 daha yeni zam geldi tüketiciye bir %30 daha...
Ekonomi bilgisinin olmadigini bu soylem ile kanitlamis oldu.
Enflasyon ile sikislasma yolu ile mucadele edilir, arzi artirarak degil.
Bunlarin buyu buyume aski - kapasiteyi zorlama, hormonlu buyume vs - bizi bu noktaya getirdi
Sen urettiginden fazla tuketip gelirinden fazla harcarsan gun gelir sonuclarina katlanirsin
Insallah Zeybekci, Cemil Ertem gibi adamlari artik gormeyiz.