Originally Posted by
nosfecagri
Sevdiğim bir yeğenim dandik bir okuldan mühendis çıktı. Noname, son dönem bir okul. Abisi yardımcı ol diye geldiler, bunu 4 5 şirketle görüştürdüm hiç sevmediğim işler ama hatır kıramadık.
Sonuç ne oldu derseniz, arkadaşlarıma rezil oldum. Noname üniversite mezunu (bi de uzatmış, ortalama da kötü) yeğen, izmit bölgesindeki Tier 1 tedarikçi ana firmaları beğenmiyor illa otomotiv markasının kendisinde çalışacakmış.
Resmen kulaklarıma inanamadım. Ben ODTÜ bitirdim, sincan sanayide çalıştım hiç gocunmadan, kendi şirketimi de kurdum türkiyenin en iyi şirketlerinde de çalıştım hepsini yaşadım hiç birisinden gocunmadım resmen gençler kafayı yemiş.
Bi de yeğeni çektim hepsini anlattım bak dedim ben 1 saat git 1 saat dön dolmuş bindim 2 sene, sırf işi sevdim diye çalıştım, bugün hala oradaki patronumla aram iyi, vs..
Abi sen özetle çok çalış diosun dio. Evet dedim? Bir cevap yok, beğenmemiş, çok çalışamazmış.
Sonumuz hayır olsun ne diyelim. Gençleri de anlamak lazım maaşlarla hiç bir şey alınamıyor. Ama bir yerden başlamazsan da hiç gelir olmuyor. Velhasıl ben içinden çıkamadım.