https://i.hizliresim.com/9s10gqp.png
son 4 aylık grafiğe şöyle kabaca baktığımızda, son 20 günde bar boylarının uzadığı görülüyor, mayıs-haziran ve temmuz aylarında 160- 180 puan aralığında seyreden ortalama bar boyu- günlük yüksek düşük farkı- son 20 günde iki katına çıkmış 325 puan
20-günlük ortalama yeşil olan benim için kriterdi, cuma sabahtan bunu aşağıya net kırdı 100 puan altına kaydı, bu nedenle elimdeki malları kaptırdım, yetmedi- çuvala girdim ve çıkamadım, çok geç çıktım, son düzlükte yukarı oynamaya cesaret kalmadı.. çuval hakkatten sıcak havalarda nefes alınabilen bi yer değil, berbat bi icat şu short işi, şeytanın icadı
yukarıda direnç 8500, burası gün içinde geçer zannetmiyorum, kıyısında kapatıp ertesi gün gapli olarak kırması en muhtemel senaryo.. aşağıda yeşil ortalama 8030 destek.. 8000- 8500 aralığı fazlasıyla geniş, zaten gün içi 100 puan kaysa bile toparlayabiliyor.. üzerine endeks mühendisliği koy, trade kısmı oldukça alengirli.. trade işine fazla girmemek, ama ufaktan mallanmış olmak gerekn günler
lakin son söz şunu eklemek lazım- ağustos gibi katakullisi meşhur bir aya iki ayda yüzde 60 artı yazmış olarak giren endeks doğru dürüst düzeltemedi bile, 20 günlük ortalama tuttu.. düzeltme yatayda geçti, bu önemli bir güç gösterisi, sonbahar rallisi teoremimi destekliyor