Ortak bankalara özgü genel bir dolar bazlı geride kalma söz konusu, garanti, vakıf falan 2009 dolar bazlı dip seviyesindeler, halkbank ise krizde 2 dolarmis şuan 0.75. aradaki 1.25 i davaya ve devlet bankalarına koyulan yüke sayıyoruz heralde.
Printable View
Merkez bankasının güvendiği bir şey vardır diyorlar, bu sonuca göre dolara satış bekliyoruz. Olmazsa yanıldık deriz, olursa ucuzdan dolarları yerine koyarız. :) Tabi ki merkez bankası seans açıkken bu haberi vermez, gecenin köründe açıklayarak dolarda olan DTH sahiplerini vurmak istiyor, bu sayede doları 7 liradan aşağı indirdik demek için.
Dolar kırmızı yanmaya başladı. Endeksi holdingler ile biraz aldılar, bankaları gören yok.
Faiz inişi kime yariyo anlayamıyorum ben bu piyasayı, Dow sabahki den daha iyi durumda, bankacılık geriye geldi, dolar sabit,Boyle saçma sapan bir şey nasıl olur, neyi kaçırdım?
Beklentinin üstünde geldi faiz indirimi.
Hadi dolar endeksi geriliyor, gelişen ülke paraları değer kazandı ve brent %10 artı. Bu durum USD TL yi biraz tuttu buna eyvallah, peki bankalarin derdi ne?
Bankalarin derdi ilerisi. Butun fatura onlara kaliyor.