2 hafta önce açtırdım.Benden istemediler.Hiç de duymadım.
Printable View
TEB son zamanlarda çok hatalı işlem yapıyor.
Otomatik ödeme yapıyorsunuz kredi kartına bonusunu yatırmıyor.
Fon alıyorsunuz saatinde fakat gece paranızı boşta bırakıyor.
Döviz alış satış kurları arasındaki marj çok yüksek.
Vs vs vs...
Müşteri memnuniyetinde bir düşüş yaşadım kendi adıma. Alternatiflere bakıyorum.
Ben uzun sğre ODEA kullandım.Ancak oranlarda geri kaldılar,EFT ücreti getirdiler,boşta kalan parayıda artırdılar.Sanki küçülmeye gidiyorlar.Burgan da şube azaltmaya başlamış ama şu an oranları iyi,ıcbc için henüz kullanmadım,fikrim yok,şu an TEB marifetlideyim 90 günlüğüne,sonra allah kerim,buluruz bir hoşgeldin daha herhalde.
Vakıfbank 200k için dün 15,65 teklif edildi, kabul etmedim. TEB marifetliye geçeceğim.
http://www.bloomberght.com/haberler/...a-beklemiyoruz
Yaparsa bize zarar demiyorda...
işbankasının bonosu var 54 gün vade 17,96 mevduat karşılığı
bu mevduat karşılığını hesaplamak için basit bir formül var mı ?
nominal değeri 100 tl olan bono stopaj kesintisi düştükten sonraki değer midir.?
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-44296861
FT: Erdoğan seçimi kazanırsa, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı yine sorgulanır
Bloomberg'ün konuştuğu ismini vermeyen iki yatırımcı ise, Türk yetkililerin 4 Haziran'da yayınlanacak Mayıs enflasyon verilerine göre faiz konusunda adım atacaklarına ilişkin sözlerini aktardı.
Haberde toplantıların ardından liranın dolar karşısında yüzde 0,9 artış gösterdiği vurgulandı.
Financial Times (FT) gazetesi de, ikilinin üst düzey Londra ziyaretini sayfalarına taşıdı.
FT'nin haberine göre, lira dengesini yeniden kazanmış olsa da yatırımcılar, atılan adımların arkasında seçimlere kadar lirayı kontrol altında tutma amacı olabileceğinden şüpheleniyor:
" 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan seçilirse, seçimlerden sonra Merkez Bankası'nın bağımsızlığı yeniden sorgulanabilir."
Biraz daha bilgi verirsen yardımcı olalım. kac faiz oranından çıkıyor?
Ayrıca nitelikli yatırımcı için mi? Talep ne zaman toplanıyor?
tşk
Yıllık bileşik getiri 16,96
aracı kurum üzerinden alış yapıyorum ben.onlar alıp size istediğiniz kadar veriyor. 100 tl lik alabiliyorsunuz.
aracı kurum kendi payını kılçıksız alıyor :))
İlk kez marifetli hesap açanlar için otomatik ödeme şartını dayatamazlar ama ben ikinci kez açtırdığım için bir tane otomatik ödeme talep ettiler zaten Teb bonus karta bağlı otomatik ödemelerim vardı onlardan bir tanesini iptal edip marifetliye bağlı vadesiz hesaba tanımladılar.
https://i.hizliresim.com/qv2Roq.png
Boşlukları Dolduracak Kişiler Bekliyorum :one:
ODEA nın 15 de kalması çok enteresan..
15 üstü oran alabilen olmadı mı ????
Finans 100 k ya nasıl 16.50 veriyor yahu?
TEB marifetli hesabı şubeye gitmeden internet üzerinden açtım.118 k 3500 boşta tutmuş.
bugün YKB'yi aradım...500k için 32 gün vadeye 15 verdiler...
az dedim bağlamadım...
Bu başlığa laf olsun torba dolsun diye can sıkıntısından yazı yazmıyorum. Kendi inanmadığım , yaşamadığım bir şeyi de yazmam. Yoğun çalışan, medyayı, piyasaları takip edemeyenler için gün içinde yaşanan önemli şeyleri yazarak diğer insanları bilgilendirmek, onların kulaklarında bir ses olarak kalmasını sağlamak için yazıyorum.
Ayakkabı, elbise vb. alışverişine gittiğinizde satıcı '' evet evet işte bu çok şık durdu '' diye verir gazı. Neden daha fazla uğraşmadan sana ürünü satacak. Eve gelirsiniz eşiniz yada çocuklar - oooo bu hiç olmamış- derler. İşte bankacının işi de yüksek faizden krediyi verecek müşteri bulmak, olabildiğince düşük faizle de mevduat bağlamaktır. Bu konularda her türlü yalan söylemek meslek gereği olup ayıp sayılmaz ( kendilerince ).
Yabancılar 7 haziran da 300 puan daha istiyorlarmış............Yani mevduat olur mu bilmem ama 19-20 resmi faiz 7 Hazirandan sonra Londralılar bekliyormuş............Vadesi dolan arkadaşlar 7 gün gecelikte gitmeleri kendi menfaatlerine gibi görünüyor..........
daha 7 haziran para politikası kurulu toplantısı beklenmeden faizler 16,5 yapıldığına göre , sizce 7 haziranda bir artış daha gelir mi ? Bütün mesele bu soruya ne cevap beklediğimiz de . bankalar apar topar gecelikleri 90 gün tanışma diye 16 - 16,5 lara çektiler. Eğer 7 haziranda faizin bir daha artmayacağına inansalardı şurada bir hafta daha 15 lerle oyalanırlardı.
Bir insan kaç bankayla tanışacak ? bu tip uygulaması olan 3 banka var. hakkını dolduruveriyorsun. Oysa bekleyelim 8 haziranı ne olacak bakalım.
Gerçi bazı bankalar gecelik güzel oran veriyor ama diğer imkanlara ambargo koyuyor. Misal ; TEB , 16,5 güzel gecelikte neden para tutulur? gün içinde çıkacak fırsatlarda nakit olsun diye. Dolar alacaksın makasın ağzı kocaman. uygun olan enparaya eft yapacan günlük limit 10 bin. Ne anlamı kaldı 16,5 faizin.
Şu an bu mayıs enflasyon verisine bağlı. Eğer bu veri yüksek gelirse tcmb ilk defa önden yüklemeli bir artış deneyebilir. Bu da kredibilitesini ciddi anlamda arttırır. Zira eğer böyle bir önden yüklemeli hamle yaparsa bunu ilk defa yapmış olacak ve piyasanın önüne geçecek. Sadece kredibilitesini arttırıcı etkisinden dolayı dahi bu tür bir artışa değebilir. Zira bu hamle gelecekte elini çok rahatlatacaktır.
dün akşam yazmıştık 4.4xx..
sırada 4.2xx
asla ytd.
syg,
Kısa kısa önemli bilgiler...
1)75 baz puan faiz artışının mevduata yansıması 25 baz puan olmuş
2)300 baz puan faiz artışının mevduat faizlerine etkisi 150 baz puan olarak bekleniyormuş...
3)Merkez Bankasının faiz artışlarının etkisi 50 gün içinde yansıyormuş mevduat faizlerine
4)Merkez Bankasının faiz artışlarının etkisi 150 gün içinde yansıyormuş kredi faizlerine...
saygılar/başarılar
Kredilerin güncellenme hızı mevduata göre çok daha hızlı. Bence bu hafta kesin %22'nin üzerine atmıştır krediler. Sn. jondowes'un tabiri ile kredilere yeni faiz oranı şırıngayla damardan enjekte ediliyor. Mevduatlara ise ağızdan hapla. Biri anında etki ediyor diğeri zamanla. Özellikle %30'lu oranlarda tüketici kredilerini dün ve bugün twitter paylaşımlarında çok görmeye başladım.
Sizden bilgilerinizi yeniden gözden geçirmenizi talep ediyorum..
Çünkü ben tam tersi olduğunu biliyor veya düşünüyorum...
1)A.o dikkate almanızı öneriyorum....
Extreme örnekler bizi yanılgıya düşürebilir...
2)Ülkemizde mevduatların ort.süresi 50, kredilerin 150 gün ise nasıl mevduatlardan daha hızlı yansıyabiliyor?
saygılar/başarılar
Hangi Bankalara Uğradınız,Tablodaki Oranların Çoğunu Bende Bizzat Aldım Finansank Dışında Diğerlerinden Eminim,Yeni Müşteri Özel Müşteri Vs. Diye Veriliyor Olabilirler.
Bu Arada Finansbank Yeni Müşteriye Veriyormuş O Oranı Bugün Başka Bir Arkadaş Sormuş.