Bir senedir bu seviyede bosuna umitlenmiyorum artik...
Printable View
Hacmini de arttır fiyatını da arttır.Çok şeymi istiyoruz :)
Sermaye 43.335.000
Net kar 95.319.330
PD/DD 1.3
Fk 10.67
Ya bi git ya bu fiyatları normal göstermeye çalışma artık Tahtacı Bey.Rasyolar bağırıyor ben burdayım diye.
Emirhan Bey,
Arena'dan beri sıkı takip ediyorum sizi. Emekleriniz ve paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Petun konusunda bir konu kafama takıldı. Halkbank skor karta bakıyorum. Ortalama F/k son 3-4 yıldır 6-7 civarında. PD/de de 1 altı gitmiş hep. Bu çeyrek tahminimiz gibi 30 civarı net kâr gelse ve yılı da 120-130 kapasa, mevcut 10.8 f/k yine 6-7 bandına düşüyor ki hisse bu orana alışık. Yani yılı hiç prim yapmadan kapama riski olası değil mi?
Temel analiz bilgim başlangıç seviyesinde, bu noktada hesapta mi hata yapıyorum, yaklaşım mi hatalı, ne dersiniz? Veya geçen dönemdeki kefil olduğu borç yüzünden geçmiş değerler yanıltıcı, sektördeki diğer firma çarpanlarına mi bakmalı(önceki iletilerinizi de okudum) ?
Zahmet olmazsa fikrinizi yazarsanız sevinirim. Hem öğrenmiş de olurum.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok hocam hesabınız doğru ama yaklaşımda hata var.
Evet son 3-4 sene F/K hep 6-7 ortalama ile , PD/DD 1'in altında hatta bir ara 0,5 seviyelerinde gitti. Ama işte bu son 3-4 sene hep dediğimiz gibi Yaşar Holdingin 250 milyon USD borcunun kefaletinin gölgesinde gitti.
O yüzden hisse fiyatı çok düştü. Bir de 2018-2019 ve hatta 2020 dönemlerinde endeks de 800-1000 arasında idi buna da dikkat çekmek laızm.
Yani son 3-4 sene hisse kendi dinamikleri ile değil , hem borsanın genel durumundan hem de holdingin özel durumundan çok etkilendi. Yani hep Arena için 3-4 liradan 60 liraya geldi çok pahalılaştı diyenlere cevap yazıyorduk ya , arkadaş 3-4 liralar yanlıştı o hissede. 10-12 liranın altına hiç düşmemesi lazımdı.Evet çok primlendi ama 50-60 liralar hala pahalı değil ama artık ucuz da değil diyorduk.
Bunda da aynı durum. PETUN ve sütün hiçbir zaman 5-6-7-8 liralara düşmemesi laızmdı. O korku ile düştü. O yüzden de son 3-4 sene ortalama F/K seviyesini 6-7 , PD/DD değerini 1'in altında görüyoruz ve zaten ortalama rasyolarda neden yükselsin diyor millet.
Ama artık o borç korkusu yok ve şirketin karlılığı artıypr. Tek sorun ciroyu enflasyonun üstünde arttıramıyor. Sorun orada. O da olunca artık bu rasyolar hikaye olur.
Sektör ortalamaları ile karşılaştırmak laızm ucuz mu pahalı mı demek için. Şu anda gıda sektöründe ortalama F/K seviyeleri 20'nin üstünde. Ortalama PD/DD ise 2-3 arası. Yani nereden hesaplarsak hesaplayalım PETUN sektör ortalamasının yarısında. O yüzden 45-50 lira olsa ancak sektör ortalamasına gelir diyoruz.
Yani sektörün en sağlam , en borçsuz , en kaliteli bilançosuna sahip şirketi neden sektör ortalamasına gelmesin ? Elbet bunu görecek piyasa ve oraya gideceğiz İnşaallah.
Bunun için de biraz haber desteğine ihtiyaç var belki. Arena bedelsiz açıkladı şimdi tavan oldu. PETUN da uzun süredir sermaye artışı yapmıyor. Darısı başımıza diyelim.
Emirhan hocam, sorpressa kardeş slm özledik sizi, bir slm verim dedim Hocam kulakların çınlaması benden dolayı bu sıralar çok çınlıyordur 😁
petun güzel hisse pnsut petun hep portvöyümde olmuştur ..19.70 maliyetim var ..ay sonu temettü var ...olası bi sermaye artırımı güzel olur svg..
25 kapısına dayandık yıktık da ama oradan satış geldi :)
Olsun ben kapanışı kastetmiştim. 24.80 üzerindeki kapanışlar yeterli. Daha akşama çok var. İşlem hacmi 1.7 milyonu geçebilir. Böyle bir işlem hacmi ile 24.80 üzerinde kapatmak önümüzü açar yarın ve sonrası için.
19 Mart 2021 deki 3.064 dolarlık gapı doldurdu.AOF gün içi 24.564
Gıda sektörü pozitif bugün.
Ama şimdiye kadar petun ile bist gıda ve içecek endeksi ile arasında nasıl bir korelasyon vardı inanın bilmiyorum :)
Hayırlısı olsun.
Zahmet edip detaylıca cevap yazmışsınız, teşekkür ederim.Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AOF 24.821
Maşallah.Allah nazarlardan saklasın.
Yarin ola hayirola cokta gaza gelmemek lazim belli olmaz bunun sagi solu bi bakmisin saaak diye basmislar okadar cok guven kaybettirdiki 30 olsa hala acaba diycez yazik ettiler
26,20 de tutunmaya çalışıyoruz
her zaman ki gibi 26 üstünden satış geldi.
Biraz dinlenmesi lazım. İşlem hacmi güzel. 24,80 altına gelmediği sürece yukarı hareket yapacaktır tekrar.
Bugün için buralarda kapaması bile yeter 25,40 civarında.
Ay sonu yaklaştıkça alımlar artacaktır. Bu kadar beklentili kağıdı endekse sert satış gelmediği sürece vermezler fazla.
25 stobum olarak yettim gayreeeee
Geçen seferki düşüşte de böyle yapmıştı düşmüyor yukarı gidiyordu bır anda 27.42 den 24.12 kapatmıştı sonrası malum 18.55.dikkatli.olmak lazım.ytd.
Endeks izin vermedi bu sefer de. Ama endekste hafif toparlanma bizim yine bugünü artıda kapatmamızı sağlar.
Endeks %1 civarı toplasa biz yine 25,50 civarına gideriz. Güzel haber şu ki Merillin elinde satacak mal kalmadı. Sanırım Deutche de sattı hepsini.
Eğer tahtaya bir alış gelirse BoA ve Deutche de alıma geçer o zaman toparlanma daha hızlı olur.
Bugün artıda kaptmak zor değil bence ama endeksin biraz toparlanması lazım.
Bu havayı kullanıp mal topluyorda olabilirler.Bilemiyorum.Yanıladabilirim.
En güzeli kendi adıma ekranı kapatmak olacak.
Merill malı geri alayım dese direkt 26 kapatır gibi olur :)
Ama hiç gerek yok.Sakin sakin ilerlemek iyidir bazen.Hayırlısı olsun.
Ben bunu yazdığımda daha 24,30 görülüp devre kesmemişti. Endeks de %1,8 civarı aşağıda idi.
Ama hakikaten çok güzel performans. Var arkadaşlar kağıdımızda birşey var. Hayırlı uğurlu olsun. Böyle bir günde rekor işlem hacmi ile artı kapattık. Var güzel birşeyler hissemizde.
Bakalım ne olduğunu haftaya görürüz.
Herkese iy tatiller.