Lunar yazma artık... neyi savunuyorsun?....
Yahu 12 senelik grafige bir bak...
Döviz bazlı bak...
Printable View
Lunar yazma artık... neyi savunuyorsun?....
Yahu 12 senelik grafige bir bak...
Döviz bazlı bak...
Bunlar şirketten gelen, şirketlerinden gelen hakkı huzurlarla yaşayıp... Ege bölgesinde kasım kasım kasılanlar.....
Mirasyedi bunlar....
Artık yiyecek miras da kalmadı....
Bu memlekette kaç çimento fabrikası var?...toplam üretim ne kadar?... tüketim ne kadar?... kapasite kullanım oranı ne?..
Ne kadar talep var?....
Bunlar bundan da bi haber...
Yok ordan kim aldı?...
Kim nerden verdi?...
Yok gedik yok o.. yok bu ....
Zamanında bir tarafını kurtarmak için BSOKE ye nasıl da BTCIM hissesi aldırdın...
Bunlara kafa yoralım...
Şirket yönetmek kitap yazmaya benzemez..
Kitabınızın yüzüne bakmazlar... şirketinizi bir çırpıda alırlar...hakkı huzurunuzunda olursunuz... okuyan bulursanız kitap satışından elde edeceğiniz gelirle yaşarsınız...Ama emin olunuz... kitap geliriniz asgari ücretin onda biri olur...
Zamanında bir tarafını kurtarmak için BSOKE ye nasıl da BTCIM hissesi aldırdın...
Bu durum son genel kurulda benim tarafimdan soruldu.....yuvaya donmesi gerekiyor diye cevapladilar.
Nasil olacagi muamma....belkide kilit nokta burasi. Benim sahsi dusuncem
bu hisseler geri donerse mutlak bu seferde Baticim zararli cikacaktir.
Mirasyedilerin kafasi bu katekullelere calisiyor. Mirasyedi deyince buyuk ortak tarafindan dolasima sokulan hisseler cok manidar....hem miras hemde prim yapmis. Bu aymazlar borsadan anlasa kendi hisselerini bu hale dusurmezlerdi. O zaman ihtiyactan satiyor .... tulumbanin suyu
bitti herhalde..... Yeni kurulan fabrika
ya satilik levhasi astilar ya....bir sene
bile calistiramadan.... şaka gibi.
Bu fabrika ihracat icin kurulmadimi?
Doviz krizini bir firsata cevirecek ne bir yapilanmalari nede bir planlari yokmus ki revizyon bahanesi ile yeni eski firinlar kapatildi. Iste bunlar boyle basiretsizler.
Planlama yapacagina ....kitap yaziyormus .....megerse. Neyi basardin da kaleme aliyorsun yaw...
Size inananlari magdur etmekten baska.... dusundukce insanin kimyasi bozuluyor. Guzel guzel beyanatlar
ve gelinen durum.....satilik fabrika
ve 1.5 milyar borc.
Bedelli yap....para yok....eee o zaman
nitelikli dolandiricilik bu yaw. Sirketi
borc icinde yuzdur....bes parasiz yatirim yap ve herkesin gitmesini bekle....
Bilancoda rakamlar ortada...riskler belli...yoneticiler capsiz.... bu acidan
konusacak cok bir sey yok.
Hisse fiyati desen oradada isi yonetemedikleri ortada....mevcut durum fiyatlaniyor ama bir beklenti bile olusturamiyorlar.....
Butun bunlara ragmen gozluklunun egosu tavan.... kitap yazarak vaktini dolduruyor. 13 senedir burda bir sey yapamadin ama belki yazarliktan kazanirsin ....
Artik satin gidin herkes icin mutlu son olsun diyecem.....ama sizdeki bu ego varken zor....devlette yeni bir imkan sunuyor....borclari yapilandirir
maas almaya....yeni kitaplar yazmaya
devam edersiniz.
Niyetiniz akibetiniz olur insallah.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oyak çimento grubu ilgileniyor batı söke fabrikasıyla diyorlar ama doğrumudur acep.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=kotancı;3824600]Oyak çimento grubu ilgileniyor batı söke fabrikasıyla diyorlar ama doğrumudur acep.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[
HERKES DUYMUŞ Bende kendimi ayrıcalıklı hissetmistim .
Sanırım Cap meselesi.
[QUOTE=Ahmet uzal;3824672]https://www.haberler.com/denizli-cim...683641-haberi/
Bence ihtimal dahilinde değil, hiç bir açıdan, rekabet kurumu da izin vermez, Oyak'da zaten ilgilenmez. Benim kişisel görüşüm bu aşamada isim zikretmek doğru olmaz ama yerli olarak sadece bir yada en fazla iki firma almak ister, özellikle bir tanesi için çok ama çok cazip, almazsa büyük fırsat tepmiş olur, tabiki bizimkilerden bir şey alabilmekde büyük KAHRAMANLIK olur, yani zor bir ihtimal!!!
[QUOTE=EKSİPNOS35;3824681]Ancak iyi olan taraf linkteki haderde görüldüğü üzere bu tür fabrikaların satışları her zaman sürprize açıktır,en güzel örnek 5 yıl önce Oyak gurubu, Denizli çimentoya 500 milyon dolardan fazla vermiş, yani her an her şeyde olabilir... Söke satışıda, yapılandırma da, bedellide, farklı bir varlık satışı da göz ardı edilmemeli.
Bu başlığı şu anda 8 kişi okumaktadır. (1 üye ve 7 ziyaretçi)
CARİ
günaydın iyi haftalar millet yine çalı arkasından izliyor.:)
Günaydın,
Yukarıdaki grafikler benim işim değil İZMİRLİ HOCA sayesinde bizde neyin ne olduğunu daha iyi göstermesi açısından
bilgi paylaşımı ile net olarak görüyoruz.
Konun uzmanları grafiklerle bir küçük yatırımcı bilgilendirseler şöyle aynı sektördeki diğer firmaların
12-13 yıl önceki fiyatı ile şimdi fiyatlarını. Bu diğer şirketler uzayda değiller TÜRKİYE deler onlarda GEZİ OLAYLARINI
yaşadılar.Ekonomik krizlerden geçtiler. Öyle konuyu kestirip atmalarını kimse yemiyor. Durum net olarak ortada.
yok o ,o şu, yok bu hikaye bu işin tek sorumlusu şirketi kim yönetiyorsa onlardır. Başarısı da başarısızlığı da.
Diğer firmaları da işi bilen arkadaşlar tablo olarak versin de herkes bilgilensin. Boş atışmalarla bir yere varamıyoruz.
Bir arkadaşı dediği gibi 12-13 yıl önce simit, domates kaç para BATI HİSSE kaç para
basitçe net.
Herkese bol kazanç....
Ytd.
Saygılar,
Sayin Cari dedikya ....bu imtiyazlilar mirasyedi....çapsiz.....basiretsiz diye.
Siz istediginiz kadar ekleme yapabilirsiniz. Soke yatirimi icin o kadar beyanat verdiler....yatirimciyi resmen kandirdilar. Ihracat dediler fos. Hele sokenin aldigi bati hisselerini de dusunursek bu resmen nitelikli dolandiricilik....hala baticim bedelli yapamiyor....yapmiyor.
Hisse fiyati konusunda killarini kipirdatmiyorlarsa...GA kararina ragmen ..... Ben herseyin bunlar tarafindan tezgahlandigina inanmak zorundayim. Artik buyuk ortaktak kanunu olarak birseyler yapmali....
Imtiyazlari hala kalkan....
Nerden kopacaksa kopsun gari...
“50K 2+1....80K 3+1...”
Niyetiniz akibetiniz olur insallah
Her şey kabak gibi ortada hala anlamak için direnenlerin bir çıkarı olması kralın çıplak olduğunu onlarda söyler.
Bakın biz hep aynı şeyi söylüyoruz. şirketin ederi bu değil. Hisse fiyatının ederi bu değil. Ama yönetim ne
hisse fiyatına bir ayar çekebileceği halde bunu yapmıyor. Yapamıyor para yok???
Zaten hem para hem fabrika olsa bu şirketi herkes yönetir. Kitap yazmaya gerek yok.
GK boş beleş konuşmakla bu işler olmuyor. Şirketin faaliyetlerini de görüyoruz. 1,5 milyon ton civarı Klinker satmakla
150 milyon Euro yatırımın borcu kapanır mı? 5 usd ton başına kazansalar 7,5 milyon usd yapar.
Allahtan LİMAN' nı almışlar yoksa SÖKE değil tüm şirketleri kökten satılığa
çıkarmak zorunda kalacaklardı.
Şimdi umut bak içerden duyum alanlar verdi cevabı bir varlık satışı, bankalarla vade uzatma.
Hayırlısı bakalım.
Ytd.
Saygılar,
Şimdi söyleyecek bir iki kelimesi olmayanlar hisse fiyatı 3 TL geldiğin de zıplarlar.
Ama fiyatın 3x2,25=6,75 .-TL denk geldiğini kimseye hatıırlatmazlar.12-13 yıl önceki
fiyatı %10 artısı olur o kadar.
ytd.
Saygılar
https://i.postimg.cc/h4wkWsYy/R-954.gif
Bu resim her şeyi özetliyor..
Birilerinin işkembeden attığı gibi değeri 3 tl falan değil. Rahat rahat 4,8 -5 tl..
Ama oralarda bile bu patronlara para bağlamak yazık..
Bunlar, sanki kum tozu , Adana da çimento satıyor.. Ayıp ayıp..İnsan kendini bu kadar rezil rüsva etmez..
O "orantıda" ne yapacağımız da belli..
Ha gider, Oyak' a verirler bir miktar ve işin idaresini de onlara vererek çak daha güzel kitaplar yazabilirler..
O zaman iş değişir..
Sayın İzmirli Hoca,
Şimdi bu grafik ne demek istiyor.bir tane tane yazarmısınız .Bazı arkadaşlar konuyu kavraya mış olabilir?
12-13 yıl önce batı , almakla, adana çimeto alan arasında kayıp kazanç ne olmuş? Bedeli bedelisiz ,temettü bunlarda indirgenmiş tutarlar mı? vs. kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Karşı görüşte olanlar varsa aynı sektörden 2-3 firmanın grafiğini eklesinler.
Daha kötü performansı olan.? Çünkü bazıları anlamamakta ısrarcı.
Ytd.
Saygılar,
Sevgili Cari,
Adana çimento yu alırken, TL değil de Batı verdiğiniz zaman bu grafik çıkıyor. Tabi alım yaptığınız günlerdeki fiyatları ile işlem olduğunu akılda tutalım. Bu durumda Adana almak için her seferinde daha fazla Batı (= TL) vermeniz gerekmekte..
Yani Adana fiyatı yükselirken Batı nın değeri azalmakta. Aralarında ki oran ise sol taraftaki dikey ölçekte..
Yani.. grafik süresi boyunca, hemen hemen Batının halka açıldığı günden beri, Adana, Batıya göre 19 kat değerlenmiş..
Ve bu durum artık mükteseb olmuş.
Hemde ikisi de çimento satarken..
İşte bu, Batı yöneticileri için "onur kırıcı" bir durum olmalı.. Öyle olmadığı zaman KYNO arkadaşın, sözleri haklılık kazanırken, "çok
bilmişlerin" ne kadar bildikleri de ortaya çıkıyor...
Not: Oran değerlerinde her türlü (bedelli- bedelsiz ve temettü) düzeltmeleri dahildir.
Bir boş zamanımda, size diğer çimentolarla olan fiyat ilişkisini de yayınlayacağım. Bilhassa BUCİM..
şirketin içinde bulunduğu durum itibari ile karnesi 3-tl den fazla göstermiyor. siz ne yakıştırırsanız yakıştırın 3 un altında alan herkez kazanır. ama oyle 4 dur 5 tir fantastik rakam bunlar bu cimento sirketi el altindan satıldı zaten satis resmilestikten 2-3 sene sonra kalıcı 4 yada 5 i anca gosterirler oda ortam durulur isler acilirsa
Hocam ,
Milletin kafasını allak bullak ettiniz.18/12/2009 tarihindeki fiyatlara baktım.
adana c 0,21 TL , Bugün 2,02.-TL 9,6 kat armış;
batıçim 2,19 TL , Bugün 2,80.-TL 1,27 kat armış.
daha eski tarih baz alınarak diğer firmaları aynı sektörden koyarsanız .siz profesyonelsiniz.
Biz anlamıyoruz. Bazıları anlayanlar var onlara da faydası olur.
Hala bu şirketin yönetimini beğenenler var ya.....Hisse borsa performansı ortada...
ytd.
Saygılar
Sevgili CARİ,
işte bu nedenle, ara sıra profesyonel grafik koyarak, yatırımcının yanında olmaya çalışıyorum.
Ne nedir, ne değildir. Hesap işi.. Kolay değil. Ama kazanmayı başarmak da mümkün.. Doğru zamanlarda ve fiyatlar da ..
Tabi bazılarının işine gelmiyor. Ve bu nedenle sataşma eksik olmuyor.
Bazılarının anlamadığı, Borsa fiyatını oluşturan şeyin , Patronun (bal gibi spekin ta kendisi) yaptığı zarar olduğudur.
Yani, yatırımcı olarak ne kadar zarar verdirebilirsek, borsa fiyatı da o kadar yüksek olur.
Ama adamlar hep karşılarında "lokum" bulmuşlar..
Bunlar twitirda dahi bugün yeteri kadar yükseldi buradan realize emek gerekir diyen bir grup. Koca şirket bunların elinde maymun olmuş. Şu anki fiyattanda belli, sabah yukarı aldılar gelene verdiler, armağanlarda şimdi dökülüyor. Bu şirketi savunan adamın buradan çıkarı vardır. Başka bir izahı yok.
Ahh hoca efendi ahhh benden olsa olsa outsider olur. Senin anlamak istemediğin şey ise elalemin bazukası ile cebindeki tırnak çakısını karıştırmak neyse herkes hak ettiğini bulur umarım. Yoksa hacı hoca yağmur duvasına çıkarsınız artık. Birde aranıza romatizma hastası almayı unutmayın :)
Sirketin doviz borcundan dolayi korkup gitmistim.Fakat gonlum ve gozum hala burda.Ne zaman gelmeyi dusunsem,buralari okuyunca tekrar huzursuz oluyor,pozisyon almaktan korkuyorum.Tavsiyesi olan varsa ozelden mesaj olarak atarsa memnun olurum.Cunku sirket le ilgili son gelismelere pek hakim degilim.Saygilar
İmtiyazli .... yoksunlari gunaydin.
Pamuk tikayicida pes etti herhalde...
Pamuk tikayici ya gore tezgah tamam isler tikirinda yuruyordu ne guzel....ama eninde sonunda birseyler olacak tabiki.
Bu aymazlara bir tokatta benden kampanyasina herkes katilsin. Disarida nasil geziyorlar cok merak ediyorum.....birgun kaybedecek baska birseyi kalmamis bir yatirimciya denk gelirler insallah.
Niyetiniz akibetiniz olsun yatirimci dusmanlari....[emoji34]
Zamanında egeeni 10.60 dan almış ve para kazanmış biri olarak ben, 450 liradan almış ve oda para kazanmış mehmet amca. Adamların zihniyeti siz bu hisseden para kazanabileceğinizimi zannediyorsunuz olunca iş böyle oluyor. O zaman niye halka açık bu şirket, toplayın çıkın kottan. Kyno arkadaşın dediklerine misliyle katılıyorum. Başka bir hissede yazdığım bir sözü burayada yazayım, o göte pamuk girecek, er yada geç. Şimdi hatta sızdırmasın diye slikon sıkıyorlarmış. Ha hocanın parmağı, ha slikon tüpü. Vatandaşa ukalaca cevap veren yatırımcı ilişkilerindeki bayan da dahil. Siz de bu dünyadakileri peşinize götürebileğinizimi zannediyorsunuz.
GK bir katılın eski yatırımcıların durumunu bir görün yıllar önce aldıkları hisseler ne derece memnunlar.
Anasından Babasında kalan hisseleri durumu karşısında şok yaşıyorlar.
"Mimhaydar " nickli bir abimiz vardı.EREĞLİ ile BATIÇİM'i şuan yarıştırıyordu.
Ereğliye parasını yatırsa adam şuan köşeyi dönmüştü.Ama o kadar milleti uyutmuşlar ki.
Şu an EREĞLİ ile başa baş gitiğini sanıyor yatırımcılar.
İki grafiği yan yana koyalım da durumun vahametini bir görmesini isterim.
Yalnız bu İZMİR küçük yer bu kafa ile giden hiç kimse ile ticaret yapılmaz.
Zaten pazar payları eskiden neydi şimdi ne oldu.Kendileri durumu GK' lar da açıklıyorlar.
Gittikleri yol iyi bir yol değil.Yatırımcı düşmanı olmaya gerek yok.
Yaparsın çağrını ,ya da sen satarsın olur biter.
https://i.hizliresim.com/kMaDp7.jpg
18/12/2009 tarihindeki fiyatlara baktım
adana c 0,21 TL , Bugün 2,02.-TL 9,6 kat artmış;
batıçim 2,19 TL , Bugün 2,80.-TL 1,27 kat artmış.
EREĞLİ 0,96 TL, Bugün 6,50.-TL 6,7 kat artmış.
Cevaplar şirketin içinde değil grafiklerde.
ytd.
Saygılar,
https://www.youtube.com/watch?v=Nn5KTd5VTiU
Günaydın,
Yukarıdaki videoyu izleyen sayısı 286 kişi izlemiş yeni çıkan kitap okuyucu sayısı ne olacak merak içindeyim.
Sizce işte İTİBAR orta da değil mi?
Yaw bu şirkette 1,000.- kişi çalıyor. Akıl tutulması yaşıyorum.
işte şöyle ,işte böyle masaları kimse yemiyor. Durum açıkça ortada değil mi?
Büyük kurumsal şirket.
ytd,
Saygılar
Sayin Cari an itibari bende izledim yani 286+1 oldu. Bizler yine katkida bulunmus olduk. Ama kitabina bir kurus para verip almam....gozluklu hic beklemesin.Basari oyle imtiyazla basa kurulup maas almak ve yalakalarin sak sakiyla kazanilmiyor.
Yiyeyim senin kurumsalligini .... calisanin bile ne yaptigindan bi haber.
Aynen devam derim.....sirketi batirma yolunda yazacagin “ bir sirket nasil degersizlestirilir ” adli ikinci eserinde
yeterli okuyucu/alici sayisina ulasirsin. Sirketi batirdiktan sonrada yazacagin “bir sirketin batisi” adli ucuncu eserinde de hem sohrete hemde paraya ulasirsin....Birkac da odul aldinmi deyme gitsin gari....
onun icin durmak yok devam ....
Niyetiniz akibetiniz olur insallah.
Sayin cari bunlarin o kadar cok seveni varki... denk getirdiklerinde opucuge bogacaklar valla....[emoji28]
Guldurdunuz beni [emoji1][emoji1]
https://www.youtube.com/watch?v=dXskKcL8aHY
bizde bunları izliyoruz.
Bence Feyyaz Bey yeni nesil alta ki sayıları Büyüklerine göstersin ,durumun ciddiyetini göremiyor olabilirler.
Sonra İTİBARLA birlikte hızla pazar payı kaybı başladığının farkına vardıklarında iş işten geçmiş olur.
İnsanlar çimentoyu sağlam bina yapmak için alıyor.Siz istediğiniz kadar kaliteli ürün yapın, sertifikasını alın,
ama genel kanı yapmış olduğunuz ürünün önüne geçerse hiç kimseye mal satamazsınız.
Buradan durum böyle görünüyor maalesef şirkete güven kalmamış.
Bizden uyarması....
Biz kötü olsun istemiyoruz.Siz şirketi maalesef uçuruma doğru sürüklüyorsunuz.
Yoksa tahta da o almış ,bu satmış mevzu değil 9 aylık ta durumu göreceğiz.
LİMAN zaten iyi, HES' lerde toparlanma devam ediyor.Diğerleri bilmiyoruz dört gözle bekliyoruz.
HES ler para yaparken satmaya baksalar iyi olur.Yoksa para kazanmayan fabrikayı kim neden alsın.
Ne oldu satılık söke' den ses seda kesildi.
Batıda bedelliyi bekliyoruz.
ytd.
Saygılar