5.31........:whistling:
Printable View
Dolar/TL 5.3055
cuma vakti dolarese bakıp seçim sonucunu anlarız
Euro/TL < 6
İyi bastılar aşağıya,öyleya seçim arefesindeyiz,sanırım zulalarını ortaya iyi dökmüşler gibi,bu gibi oyunlara kanan aptallaştırılmış halk günü birlik yaşayıp ve geleceğini göremediğinden buna layık !!!...Varoşluk Osmanlıdan gelmektedir,Osmanlı ve çevresi kale içinde saraylarda yaşarken,göçebe halkta belki bizede düşer diye kale dışında döküntüler içinde yaşamaktadır,Osmanlı içinden işine gelenleri kale içine alıp çeşitli işlerde kullanırdı...Burada değindiğim konu,kendi içlerinden çıkmış bir devlet büyüğü onlar için çok önemlidir,belki bizde böyle oluruz özlemiylen,ileride olacakları bilemediklerinden devamlı seçici olur,işin özü eğitim,Atatürk o yüzden eğitime bilime çok önem vermiştir bu kitlenin gözünü açmak için,ama ne yazıkki çoğul partili sisteme geçiş yaptık ölümünden sonra,işte oda bizim sonumuzu hazırladı Mendereslen,Atatürkte biliyordu bunları,ama halk tam eğitimli değildi,daha süresi vardı,ne yazıkki ömrü yetmedi...ülke 1950 yılından beri gerçek çizgisinden çıkmış olup ülke 70 seneye yakın dalgaların içinde çalkalanıp durmaktadır,ama en fazlada son 17 sene içinde böyle olmamıştı,yani böyle bir halkın vatana faydası yoktur,taki ne zaman gerçek adil bir lider gelirse belki !!!
Mısır : İsrail tüm arabuluculuğu reddetti. Gazze'ye büyük çaplı bir operasyona hazırlanıyor
Gazze'ye yakın olan İsrail yerleşim birimlerinde uyarı sirenleri çalıyor
Hain demeyin yahu biri dikkate alacak gidip şikayet edecek bir şey varmış gibi sonda al basına belayı :)
Atatürk'ün Nutuk'ta Bahsettiği Tek Yabancı Eser, Neden H.G. Wells'ten Outline of History?
https://seyler.eksisozluk.com/atatur...ine-of-history
Dünya halkları tam tersi bir yöne giden yöneticiler seçmeyivtercih ediyor. O görüş ölmüştür.
Dünya bir yandan Globalleşiyor.(Global-bütünsel)
Ekonomik çıkarlarda globallesiyordu. Yada öyle gözükeye çalışıyordu ülkeler. Trump geldi oda bozuldu.
Büyük resme bakmak lazım,önce ülkeleri küçültüp saldırganlıklarını yok edip sonrasında birleşik dünya olabilir.(bence)
Ticaret globalleşiyor.
Para birimi, yakında tek para birimine dönüş olabilir.(zaten dolar şimdilik bu işi görüyor-neden sadece dolar yazdım denizcilik ulaşımında sadece dolar geçerli olduğu için yazdım,petrol ve tüm emtia ticaretinde ağırlık hala dolarda, vb. gibi)
Din, deizm e doğru kayıyor.( Outline of History'e en yakın sanki bu örnek)
Dil, uzun zamanda ana dillerin yanında 2 ci dil İngilizce bilmeyen kalmayacak veya teknoloji ile anında karşılıklı translate yapan cihazlar hazır.(birleşik dünya için bu çok önemli)
İnternet zaten dünyayı globalleştiren en büyük unsurlardan birisi.
Globalleşmeyi gösteren listeyi uzatabiliriz.
Ataturke hayranligim bir kat daha artti bakin ne demis
------------------
efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, hristiyanlığı, müslümanlığı, budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması
Alttaki haritayi anlamadim su kirmizi bolgeyi o nedir?
http://i67.tinypic.com/sncmzp.jpg
öncelikle yalan oldugu şurdan belli..3 ay kimse sıra beklemez. (tr de devlet hastanesinde ameliyat olacaklar hariç tabii). el yapımı ferrari sipariş etsen 3 ay sürmez. tanzim kuyrugunda mesela en fazla 30 dk beklersin. ali expressten aliyi sipariş et o bile 1 ayda geliyor. kısaca şunu anlatmak istiyorum, batılı veya dogulu (hadi kuzeyliler de olsun) ne oldu bizim alacaklar diye görüşmicekse 3 ay beklemez. guneyliler katarlıysa beklemez, degilse belki bekleyebilir denemek lazım.
Günaydın kafe
Bizden ses yokmu dünya liderimiz uyuyormu?
17 yılda yaşananlar toprak ve strataji babında
18 ada yunan oldu.
abd Süriye ye çöreklendi?(israile hizmet için)
işid diye bir terör örgütü yaradıldı ve elarapta sıkışan kürtlere yardım diye buradan peşmerge geçişi yapıldı.
Niye biz dalmadık?
pkk ya yardım ve yataklık eden abd ve kankası ypg kiyafetli pkk nın süriye de mevzi kaznması sağlandı.
Eyy lerle
Küdüs israilin başkenti yapıldı ve kanıksandı.
Şimdide Golan tepeleri gitti istedikleri kadar lakırdı yapılsın sonunda ab dahil kabul edilecektir.
Onun için bu iktidardan kurtulunum 2002 den bu yana işe giren memurlara şut çekilmeli
diyanet lağ edilim yerine rokçu ve ATATÜRK'çü imamların olduğu 5 bin kadro yeterli.
Ordu ya eski CUMHURİYET ve ATATÜR'çü subaylar getirilmeli .
Liyakatlı alevi de olanlar devlete yeniden yerleştirilmeli.
Dahada beteri.
Bilerek yaptılar.
Ne kadar güzel ve olumlu olan ne varsa sattılar.
50 milyon dolar için Tank fabrikasını sattım dedi.
Neye ihtiyaç
150 bin kamu aracı var.
12-13 uçak var.
Rüzgar ve güneş varken hala nükleere ve kanal istanbul a para gömmeye çalışmak yada gömmek.
Bir tek fabrika yapma orada çalışan 3-5 bin TL maaş alacakken avm,havaalanı,hastane yap orada 2000 Tl ye çalıştır.
Kent girişi yap 4 milyon,dinazor yap,lale dik,italyadan fidan al,lg den televizyon al her yere döşe,ankapark yap göm paraları
elin 1 yaptığını 3 e 5 yap
yaz yaz bitmez.
https://www.youtube.com/watch?v=iQ3Q2D4Pl3c
18 yaşında kız Ezanın TÜRKÇE okunduğunu görmüş.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr:
TÜRKİYE CDS SonTARİH*
26.03.2019
*416,91