Buradaki Mk mevduat karşılığının kısaltılması değil galiba :)
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
USD faizleri nedir? Teşekkürler...
fibabank da 19.50'ye düşürmüş.
ING e-turuncu da 20'ye indirdi bugün bir de ayda 750 TL harcama yapacağım bunun için yoksa 18. Ben de ING'deki parayı mecburen VOV'a taşıdım 20.50'ye. Bakalım düşe düşe nereye düşürecekler.
bankalar TL faizini kırbaçla indiriyor. Paralar DTH'a kayıyor.
Vadesi gelen TL'mi (portföyümün %10'una denk bir meblağ) 5.50'den dolara döndüm dün. %17.5 - %18 faiz ile emeğime, aklıma böyle bir hakareti yakıştıramıyorum. Varsın dolar 5.30'a düşsün. Kafam rahat derim, başka da bir şey demem.
Merkez Bankası’nda eski Başkan Murat Çetinkaya döneminde göreve getirilen genel müdürlerin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı.
https://t.co/aBetGINKbz
Tam yat uyu yada git dışarda gez dolaş günü piyasalarda...Kimse poz almıyor/almaz da...Bayramda 3 gün biz kapalı dünya açıkken...
Bugün TEB şubeme gitmiştim. son 3 haftadır boş olan şubede uzun kuyruklar vardı. İnsanlar 1,49 oranla tüketici kredisi peşinde koşuyorlar. Demek ki faizlerin daha da düşeceğine inanmıyorlar. İnansalar 1 ay sonra çekerler krediyi...
Bayram öncesi normal...Millet meteliğe kurşun atıyo...Parayı nerden bulsak diye...Bankalar verirse tabii kredi notları yeterse...
Powerpc var ,altivec var rxpu var birde kuantum bilgisayar olsa forum uçacak.[emoji39]
Bence harcamalar için kisa TL .yatırım için dolar uzun vadede olmalı.kisa vadede dolar iner çıkar zarsr edersiniZ.fakat bayramdan sonra çıkış olabilir
Sezlongda yatarken kafa rahat olmali.. :)
Syg,
96 yılında ev almıştık o zaman lise 3 e gidiyorum.Annemin emekli maaşı vardı bende çalışyordum.Hatırladığım 3 aylık emekli maaşını alır almaz annemle dolar alırdık büfeden sonra o 3 ay dolarları bozdura bozdura geçinirdik.O zamanlardada demekki iyi getiri getiriyormuş dolar :)
Ha bundan sonra olur mu ekonomi iyi gidecekler diyenler dolar almaz kötü gidecek diyenler dolar alır.Bakalım ne olucak bekleyip görüceğiz.Ben iyi olur inş diyenlerdenim :)
09 Ağustos Cuma 14:36 TCMB BEKLENTİ ANKETİ: YIL SONU BANKALARARASI DÖVİZ PİYASASI DOLAR 5.9002 (ÖNCEKİ 6.1448)
09 Ağustos Cuma 14:35 TCMB BEKLENTİ ANKETİ: AĞUSTOS'TA AYLIK TÜFE BEKLENTİSİ %1.26
09 Ağustos Cuma 14:35 TCMB BEKLENTİ ANKETİ: AĞUSTOS'TA YIL SONU YILLIK TÜFE BEKLENTİSİ %14.42, (ÖNCEKİ %15.01)
Doların nasıl manipüle edildiğini anlamak isteyen, bugünkü uğur gürses yazısını okusun
Ulkede her is mis gibi..
Gercek degil..
Syg,
Dolar, TL, Avro hepsi itibari para sonuçta. Manipüle edilmek için icad edilmiş aygıtlar.
Dolara karşı bu hafta dünya paraları arasında en fazla değer kazanan para birimi TL olmuş
Bu gün içinse G.Afrikadan sonra en çok değer kaybeden para birimi TL
09 Ağustos Cuma 17:57 MİLLİ PİYANGO ÖZELLEŞİYOR / MİLLİ PİYANGO İHALESİNİ SİSAL-ŞANS ORTAK GİRİŞİMİ KAZANDI - HT
Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango ihale sürecine ilişkin açıklama yaptı.
Açık teklif alma sürecinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, en iyi teklifi 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon lira ile yüzde 9.5komisyon oranıyla Sisal-Şans Ortak Girişimi'nin verdiği bildirildi.
Sisal Şans Ortak Girişimi'nin taahhüt ettiği 10 yıllık hasılatın bugünkü değerinin 28 milyar 119 milyon lira olduğu belirtildi.
Vakıfbank +660k 32 gün %18.50
Geçen ay 22.75 ti. Müşteri temsilcisi söyleyince şok oldum !!!!
Atalarımızın çok güzel bir sözü var,
Her daim istisnasız gerçekleşmiştir.
Hızlı giden atın b*ku seyrek düşer.
Bundan 2-3 hafta once her hukumet politikasina sonuna kadar destek cikan 1-2 bankanin ceosu bile, faizin dusecegini ima etmiş ve ardından resmen bu son mermimiz der gibi bu seferki imkanlarıda boş işlere ve zombi şirketlere yatırmayalım demişti.
Bundan 1-2 ay önce özel bankalarında üzerinde oranlarla 25.50 nete varan faizlerle mevduat toplayan kamu bankaları şuan cepte %13 görev zarariyla kredi dağıtıyor, en ufak bir kur şoku ve enflasyon artışıyla beraber merkez bankasından bağımsız bir şekilde mevduat ve kredi faizleri artacak, merkez bankası oyle tahmin ediyorumki faiz konusundaki piyasa hakimiyetini kaybedecek daha doğrusu kaybetmek istermişcesine hareketler edecek veya şimdilik bu yonde hareket edecek gibi davranışlar sergiliyorlar, anında geri dönebilirler.
Aksi takdirde ihtiyacı olan sendikasyonlarin yuzde 10 ununu bile bulamaz bu kamu bankaları.
Ekonomi falancanin filancanin soyledikleriyle istedikleriyle şekillenmez, para sahiplerinin kararlari ve reel verilerle şekillenir.
Para sahibi olan adamda salak oldugu icin para sahibi olmuyor.
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şu görevden alınan mb baş ekonomisti ve 9 üst düzey bürokratla röportaj yapacak babayiğit yok mu?
Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete
QNB finans bugün 3.60 dolar faizi teklif etti
182 gün ve üzeri 3.65 dendi..
Bilginize..
İlgilenen var mı bilemeyeceğim ama..:)
Dovletimiz 1000 TL bayram harcligimi yatirmis..:)
Syg,