Tek kriter endeks değil. İsyat geçen yılki isyat değil ki. Pay başı devre daha düşük.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Tek kriter endeks değil. İsyat geçen yılki isyat değil ki. Pay başı devre daha düşük.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kar olmazsa olmaz.Bu kağıdın geleceği potföy yöneticilerinin akıllanmasından geçiyor.Bu yılki performansları kabul edilemez.Benim nazarımda temettünün miktarı kesinlikle ikinci planda.Sn mcgogo nun dediği o dolar nedeni ile oluşabilecek vıop zararı ne oldu, o sorunun cevabını bilmeden olumlu düşünmem mümkün değil.Viop falan da hiç anlamıyorum ki.:)))))))))
Şöyle bir karşılaştırma da yapabiliriz. Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 0,72'lere kadar düşmüştü ve 1,06'yı gördü. Tabi yüksek kar verdiğinden dolayı bu kadar yükseldi. Bu sene en düşük 0,77'ye kadar düştü ki olumsuz çok hikaye olduğu halde. 2019 yılında yine benzer bir kar verecek olursa 1,10 seviyesine bile gelir.
Bekleyip göreceğiz. Ayrıca keşke her sene en düşük geldiği seviyeyi 5 kademe yükseltse
yani 2017 en düşük 0,72
2018 en düşük 0,77
Bölye devam etse 2024'lerde artık en düşük olduğu zamanlar 1 TL seviyesine oturur.
bahsettigin veri bakımından çok olumlu bir durum söz konusu ama geçen seneye oranla güncel veri bakımından baya aşağıdayız ben yine 3 çeyrek toparlanma 4 çeyrek ise tavana doğru hareket diye düşünüyorum güncel veri bakımından.hee bu gidişle geçen seneyi geçmesi zor gözüküyor ama geçen sene 25 milyon yapmıştı ben bu sene 20 gelir diye düşünüyorum. hayırlısı diyelim.20 milyona iyi gözüyle bakıyorum çünki hem dediğin gibi piyasa çok hırpalandı hemde daha önceleri çok zarar açıklayan kâğıtlarda bulundum,azda olsa bu piyasa koşullarına göre kar yapanve temettüsü olan bir şirkette olmak bence diğerlerine nazaran çok iyi bir yatırım hamlesi diye düşünüyrum.
Vay arkadaş, şimdi KAP raporlarını inceledim de bunlar tüpraş'ları 12 temmuzda elden çıkarmışlar. büyük ihtimalle zararına sattılar. Doğru dürüst hisse kalmadı ellerinde. belki böylesi daha iyidir.
Güzel iş al Tüpraşı zararına sat babasının parası zannediyor sanırım bizim portfoyü.
Bu kadar aciz olunmaz ki insan art niyet aramaya başlıyor ne gördüde Tüpraşı zararına verdi !
107den almıştı Tüpraşları da. Aldığın Hisseyi zararına satmak ne demek? Bekle de kar et sat. Kumar mı oynuyorsun yatırım mı yapıyorsun? Ben ne yapmak istediklerini anlayamıyorum.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Sürekli zarar kes yapıyorlar. Bu gidişle biz yine 76-77den toplarız. Biraz daha alayım diyorum ama elim gitmiyor artık.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
doların yükselişine pozisyon almışlardı dolar uçtu baya kar gelir ordan ama 2 ve 10 yıllıklar artıda bakalım yarınki güncel veri ne olacak.merkezde faizleri sabit tuttu bu bize olumlu yansır heralde.
23.389 bin dolarlık eurobond var. 15.680 bin dolar kısa pozisyon var.aradaki fark kadar dolar artışından kur farkı karı yazar. dolar 10 kr yükselse 771 bin TL kur farkı karı gelir. faiz artışı ne kadar zarar yazar hesaplamak zor. eurobond %1 düşse 234bin usd zarar yazar.yılın başında bu denge çok bozuktu. şu an dengeli olmuş sanki.
2 ve 10 yıllıklar yüzde 10 a yakın artıda bizim güncel veri dağılmış olsa gerek yine 2,16 lara geldi sanırım.
Bence 3 kelime ile özetlenecek kadar basit olmamalı. Biz neden girmedik Tüpraşa sağlam liman arayışında bu havada İşyata geçtik.
Ayrıca bizim milyonlarımız yok iken, Zar zor boğazımızdan artırdığımız birikimimiz heba olmasın diye İşyata geçtiysek
fonun başındaki (Deyus yada Deyuslar)Bu kadar kolay yatırım yapmamalı kumar oynamamalı 10 düşünüp 1 yatırmalı Diye düşünüyorum.Adamların korkusu yok ki aslında bunlara kota koyacaksın senelik enflasyonun altında kalırsan yallah tazyik başka kapıya deyip göndereceksin.
desene ballı kapı bulmuşlar kendilerine, bizim dükkandan oraya tayinimi istiyeyim bari :). ama serkan pirim aylık olarak alınır her ayın 10-15 arası hesaba yatar. hem pirim alıyorlar hemde o şirkette çalıştıkları için temettü alıyorlar onlardaki sistemde bizim gibi.
yok primi yılda bir defa alıyorlar. ve şöyle bir kural var," temettü verilmeden önce primler yatmaz" bu yüzden en erken temettüyü isyat verir. temettü yattıktan sonra primler dağıtılır.
ayrıca temettü aldıklarını sanmıyorum. işyat ortaklık yapısı farklı sandık filan yok.
borsa dünkü düşüşün üstüne çıktı . olan bizim sermayeye oldu .
TÜPRAŞ 105 olmuş,yarın bir bakıyoruz portföye işyat bu fiyattan daha önce zarar kes yaptıklarını tekrar geri almış :)).