Şuanki PD/dd bakarsak soda ve anadolu cam diğerlerine nazaran pahalımı yani.
Printable View
En ucuz olanı trkcm
sonra şişe, soda andcm, dnzcm olarak sıralanır, ucuz olanlar illada yukarı çekilecek demek değil tabi. Teoride yukarıdakileri aşağı vererekte eşitleyebilirler, buna kimse bir şey diyemez.
tekrar olacak ama olsun, aslolan ortaya çıkacak olan firmanın fiyatlanmasıdır. grup Fetret dönemini atlatıp harekete geçti, bu değişim dönüşüm pozitif yonde fiyatlanmalıdır.
Bu hafta ne olacak bakalım. Umarım bu hareketlilik 1 günle sınırlı kalmaz . Kaldı ki soda nasibini hiç almamışken...
Hocam ben pd dd ve fk bakmıyorum kendi sistemim farklı. Bence hem gidişatı hem karlarına göre fiyatı en ucuz olan tartışmasız soda, eğer ayrı şirketler olarak kalsa 2 3 Yılda en iyi performansı göstereceğine her bahse girerdim ki zor kazanılmış paramla o bahse girmiştim de 1 ay soda taşıdım sonuçta. Bundan sonra aşağı yukarı her şey olur bu tarz süreçlerde, halka arzlarda vb. bulunmamayı tercih ediyorum hayırlısı olsun eğer elimde kağıt olsa en büyük korkum pwc'nın da sizin gibi bakması olurdu ki muhtemelen öyle değerleme yaparlardı ben almayayım.
Yanlışınız var defter değeri önemli değil şirketin pwc değerlemesi önemli.şimdi benimbir şirketim var arabası binası osu busu defter değerim 1 milyar deftr üstünde ama benim şirketim yıllık 1 .1 milyar kar ediyor hadi satıyoruz şirketi defter değeri 1 milyar bu fiytamı satacaz.değerleme çok farklı .3 haftaya değerleme çıkar o zamana borsadada fiyatlamalar değerleme fiyatlarına açıklama gelmeden ulaşır.şimdilik algı oluşturup sodayı baskıladılar 1 hafta sonra işler değişebilir.dikkatli olun .
bütün yazılanları okuyunca borsanın altın kuralı ortaya çıkıyor. hiç kimse memnun değil. o zaman ne diyoruz herkez satarken al herkez alırken sat.bende cumadan araniza katıldım. hacim etkiledi beni.
bir tarafta krizde olan inşaat, araba sektörüne cam üreten şirketler, diğer yanda % 100 kapasite çalışan, yeni yatırımlar peşinde koşan soda. şirket açıklama yapıyor; sadece defter değerine bakılmayacak diye ky üç maymunu oynuyor. cam şirketleri halinden memnun soda ya yamanmaktan memnunlar. soda yatırımcısı tapon şirketlerle birleşmekten mutsuz. hangisinin değerli olduğu gün gibi ortada değil mi? şirket piyasa çarpanlarına bakılacak diyor; piyasa çarpanı sadece defter değeri mi? f/k da önemli bir rasyo, trkcm 6,7 -şişe 6,6 iken soda 6 . hangisi ucuz. kaldı ki soda nın gelecek beklentileri çok daha büyük.
bana makul görünen şişe ile soda nın birleşmesidir. diğer camları kendi aralarında birleştirmelidir.
Defter değeri eşitleme falan adil değil. Zaten açıklama da geldi degerlemenin hangi kıstaslarda yapılacağı konusunda . Şişe verecekler diye niye sadece şişeye göre değer biçelim .
Değerleme bagenilmeyip dava açılsa sonuç alınır mı acaba onu merak ediyorum. Benzer olay bilen var mı ?
OYAK çimento şirketlerinin birleşme raporu. Yol gösterici bilgiler var.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...6f5a998e386d73
Cuma günü iş yatırım 5 milyon net , deutche ve hsbc 7 milyon net almış. Belli ki birilerinin kulağına kar suyu kaçmış, ben hisselerimi aynen tutacağım, bu benim için önemli bir gösterge.......
Burada yapılan çalışmanın aynısını buraya yaparlarsa sodanın işine gelir.
Çimentolarda Piyasa değerinin ( defter değerinin değil, trakya camdakileri üzülecek ama) %50
Ina nın %45
Benzer şirket çarpanın %5 alınmış.
Çimento analizini görünce resmen rahatladım. 4 farklı değerleme de de %25 olarak dağıtılrsa, en karlı çıkacak olan bence soda.
Teşekkürler dostum güzel paylaşımın için.
Sektörel değerlendirme falan güzel. Yalnız bağımsız şirketin yaptığı değerleme tavsiye mahiyetinde demekki, yöneticilerin karar vermesine yardımcı olmak için diyor ön sözde. Zaten aynı degerlemeyi şirket kendisi de yapmıştır, rapordan ne çıkacağını biliyordur.
Sonuç olarak şişe yöneticileri birleşmenin tüm aşamalarına hakimler , neyin ne olacağını biliyorlar sadece prosedürü yerine getiriyorlar. Büyük ortaklar da kendi raporlarını hazırlatmıştir şimdiye kadar .
Yani bir biz bilmiyoruz birleşme oranlarını.
Sadece defter değerine bakarak iki oran paylaştı forumdaslar 1.44 dedi birisi , diğeri de 1.3 falan dedi . Diğer değerleme oranları da hesaba girince yukarıya doğru gidecektir diye düşünüyorum.
Yarın ne olacağını görebiliriz,
iş yatırım ve yabancılar almaya devam ederse sorun yok demektir....
Arkadaşlar bi karar verelim artık. Kimisi bu birleşmeyi 1 yıldır biliyorlardı onun için hisseyi baskıladı yabancılar, deli gibi sattılar diyor.
Kimisi Cuma günü toplamda 12 mn lot aldılar, demek ki kar suyu kaçmış diyor.
Şimdi söyleyin, bu yabancılar bu birleşme olayını bizler gibi 3 gün önce mi öğrendi yoksa zaten biliyorlar mıydı? Ugh.
pwc nin üst düzeyinin bilmemesi mümkün mü, bence çok önceden biliyordu, ama gizlilik esasına göre bilmiyorlardı tabii ki....
Bence de tabiki biliyorlardı.
Hani ergen komplo teorisyeni demeyin ama şirketler arasında da ajanlık kurumu var, yönetim bilgi sızdırmasa dahi .
Şimdi Osman abiye 1 milyon ateşleseler oralet fiyatlarını dakika dakika söyler mi söylemez mi acaba .
iş yatırım raporundan anladığım.....SODA birleşme fiyatı 6.37...........yani ağustosta iş bitecekse SODA fiyatı bu değerin altında olsada ben bu fiyattan alacağım....
burada
değerleme raporu önem arz ediyor....
abd yatırımları,++bilançolar,temettü veya bedelsiz verme potansiyeli,p/d d/d vs vs
çok şeylere gebe..
1 soda hissesine 1.3 şişe verileceği söyleniyor...
süreç uzun sonuçları yaşayarak göreceğiz...
ben olumlu olacağını düşünenlerdenim....cuma işlemleri bu haftada devam ederse ??
birde sodada iş bankası çoğunluğa ulaşabilecek mi ??
yabancı ve diğer aracı kurumlarda ne var ne yok.....hepsi sonuçta netleşecekkk....
2 kişinin bildiği sır değildir demişler :)
Sefil ve rezil durumdayız ky olarak. Birden cart diye Kap'a bir haber düşüyor ve herkes şok! Birleşmeyi tartış dur.
Oyak ve Şişe'den sonra ben bir gruptan daha birleşme haberi gelir mi diye bekliyorum. İster misiniz Koç da birleşsin? Arçelik, Toaso, Froto, Ttrak, Kchol falan? :he:
100 lot Soda'ya bülbül gibi öterim.
Ayrıca biliyorlardıysa neden son 6-7 ayda 70-80 mn lot sattılar? Birleşme kötü bir şey mi? İlginç olaylar bunlar.
Geçen seneki fiyatları baz alırsak doğru diyorsun ortak. Ama beni mutlu eden defter değerinden değil, piyasa değerinden işleme tabi olacak olması. Burada baz alacakları fiyat acaba bu açıklamanın olduğu günmü. O gün yanlışım yoksa hepsini de aşağıya sürmüşlerdi. Şişe 4.96 soda 6.48 kapamıştı.
Bence Hakan Atilla çıksın desin borsaya kote tüm hisseleri birleştirdik, önümüzdeki ay sonuna kadar her kimin elinde ne varsa hisse başı 0.1 tl nominal fiyattan geri alim fiyatı belirledik ky olarak miktirin gidin amk, ne mal adamlarsınız öyle yapıyoruz olmuyor böyle koyuyoruz olmuyor. Birkaç yıl sonra defter değeri, kitap değeri, kalem değeri, ederi, gideri geliri, gireni çıkanı hesaplayip sonra yine size sokarız.
Kamuoyuna Duyrulur desinler.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kpss Deneme Sınavı
Bir lot hisse fiyatı 673 TL olan EGEEN ile 0,85 TL olan IHLAS şirketleri birleşme kararı almışlardır. INA (İndirgenmiş Nakit Akımı) yöntemine göre yeni şirketin 1 lot hissesi kaç lira olur?
Hocam o soru matematikte ayrı, borsada ayrı sonuç verir. Muhtemelen EGEEN aşırı fiyat çekimi ivmesi etkisine girerek 1 tl ye düşer, IHLAS lar ise badem bıyık katsayısı ile anormal faydalanılım kanunundan yararlanılarak 600 e çıkar. Yani bu ortaklik 673 den alana girer.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben cuma sabahından beri anlatmaya çalışıyorum pd/dd önemli değil bizim için önemli olana sizin de yakındığınız abd yatırımı bu hesaba katılacak ilerde getirisi ne olur ne kadar temettüye katkısı olur ve bir diğer önemli konu düzenli temettü ödemesi çimentolardada görüldüğü üzere 5 yıllık gelecekte verebileceği temettülerde hesaplamaya konmuş.
Evet beni en çok orası deli etmişti. 2023 'te üretime geçecekti. 5 yıl hesaplarlarsa 2 yıllik bir temettü artışı olabilir . Ha o 2 yılla birlikte alınan kredisi de ödenmeye başlayacaktı. Yani çok da mutlu edecek şekilde yansımayabilir ama az veya cok pozitif temettü açısından .
ABD yatırımı nasıl değerlemeye alınacak? :) ilginç yani. daha para harcamaya başlamamış, kredi çekmemiş. Yatırım çok para mı kazanacak, yoksa batık yatırım mı? Neye göre değerleme yapılıyor. Matematik bu yatırımda nasıl çalışacak?
Ayrıca İş holding sizce yatırımcısını mı sever yoksa cebini mi sever?
Açıkcası trakyacam ve soda hisse sahibi olarak, 2019 sonuna doğru milyonlarca hissesini geri alım yapan bu holdingi seviyorum. Ama bu geri alım hareketi, birleşme için bir ön hazırlık mı yoksa gerçekten piyasaya "hopp bu hissenin ederi bu kadar düşemez, *okunu çıkarmayın mı diyor?
Sn osman misal iki tane birbşrinden bağımsız iki bina var ve 43 katlı,
Biri c blok bir d blok,
Ben c blok -3 den asansöre binsem 17.kata bassam,d blok 17. katta inebilirmiyim?
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal canın yongası
oralet bey'de hisseler düşse de çıksa da
her daim keyif gıcır
kafası kırıklık ne güzel şey
Zaten varolan bir hesaplama var.bu yatırımın sodaya yıllık 300 milyon dolar ciro katkıda bulunacağı daha önceki kap ha erlerinde mevcut.bunları hesaplamak bu kuruluşların işi uzmanlık alanı .soda temettü verimi yüksekti yazık oldu diye birşeyde yok 5 yıllık temettüyü almış gibi hesap yapılacak .spkda bu işin takipçisi hak gaspı olacağını sanmam hatta yatırımcılar lehine ayrılma hakkı giyatlarınında daha yukarılara çekileceğini düşünüyorum.
Integral Yatırım
CAMLARDAKİ BİRLEŞME – Uzun Vade İçin Pozitif
Geçen haftanın borsa açısından en önemli gelişmesi Şişe Cam grubu şirketleri, TRKCM, ANACM, DENCM, SODA ve Paşabahçe’nin SISE çatısı altında birleşme kararı oldu. Bu birleşme sonucunda uzun vadede
SISE'nin pozitif etkilenmesini bekliyorum. Daha büyük, daha verimli ve hızlı yönetilen bir şirket ortaya çıkacak. Şirket birleşmenin FAVÖK marjlarında 2 puan artış yönünde etkisinin olacağını bildiriyor.
Yıllık 18 milyar TL ciro yapan bir gurup için marjlardaki 2 puanlık artış 350-400 mnTL bir FAVÖK artışına karşılık gelir. Bu oldukça önemli bir gelişme olacak. Diğer yandan temettü ödemesinin devam edeceği bildirildi. Temettü verimi hangi seviyelerde olacak bunu 2021 yılında göreceğiz. Sonuç olarak uzun vadeli yatırımcılar için bu birleşmeyi olumlu görüyorum. Diğer yandan SODA yatırımcıları bu yıl temettülerini alacaklar. Yeni şirket gelecek yıllarda temettü verimi
SODA kadar yüksek olacak mı net bir yorum yapmak zor. Ancak temettü ödemesi yapacak. Bir temettü yatırımcısı iseniz bu duruma üzülmeniz mümkün. SO A için temettü yatırımı açısından ALKIM kimya bir alternatif olabilir. Eğer uzun vadeli büyüme yönünde bir yatırımcı iseniz yeni birleşmiş şirket tatmin edici performans gösterebilir.
Birleşme Raporu Değerleme Beklentilerini Harekete Geçirmiş Görünüyor
Birleşme ile ilgili birleşme raporu beklenecek. Bu rapor ile bir birleşme oranı ve değiştirme oranları açıklanacak. Bu oranların açıklanması ile günlük dalgalanmalar olabilir. Piyasa değiştirme katsayılarına göre fiyatları dengeleyecektir.
Birleşme raporunu yapmak için şirketlerin değerlemelerinin yapılması gerekecek. Piyasada zaten SISE, TRKCM ve SODA hesaplanan hedef değerlerine göre iskontolu işlem görüyor. Değerlemelerin yapılacak olması ve bu değerler üzerinde oranların hesaplanacak olması, hisselerdeki iskontoların fiyatlanmaya başlamasına neden olmuş görünüyor. Cuma günkü hareketler bunu gösteriyor. Başka deyişle normal şartlarda piyasa bu hisselerin ucuz olmasına karşın hedef değerlerine yükseltecek bir hikaye bulamazken, bu birleşme ve değerleme yapılacak olması iyi bir bahane olmuş görünüyor. Zaten ucuz olan hisseler, olası fiyatlarına doğru yükseliş başladı.
Bu arada Şişe Cam grubu şirketleri 4Ç19 bilançolarını açıkladı.
Gruba en büyük katkı Anadolu Cam tarafından sağlanmaya devam etmiş.
Ancak hepsi için beklenen yönde bilançolar diyebiliriz. Yılın son çeyreğinde kar marjlarındaki gevşeme devam etmiş. 3Ç19 dönemindeki değerlemelerimize paralel olarak SISE için 6.40TL, TRKCM için 4.22TL,
SODA için 8.67TL, ANACM için 3.80TL hedef fiyatlarımızı koruyorum.