Ukraynadaki tanitim videosunda baska sehirlerde de benzeri projeleri amacliyoruz diyorlar. Kiev olsa da deplasmana santrali gormeye gitsek.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Printable View
Ukraynadaki tanitim videosunda baska sehirlerde de benzeri projeleri amacliyoruz diyorlar. Kiev olsa da deplasmana santrali gormeye gitsek.
İZMAİL diyor 260 MW 25 yıl diyor...
https://www.ukrhaber.com/blog/aksa-e...vrim-santrali/
Aksen CFO su bugün bloomberg de idi. İzleyemedim.
Düştüğüne göre yine olumlu şeyler söylemiştir. Her olumlu haberde aşağı gelmesi bir klasik oldu artık.
Umarım yine yukarı daha güçlü olarak dönecektir.
Yerli köftehorlar bastı aşağı. Tam bir çete
Haftalık bazlı grafik görünüm böyle. 13.60 ilk kuvvetli destek.
Olası en kötü senaryoda 12.40 destek.
Aksen de 2 yıllık tecrübem gösterdi ki düşüşleri fırsat bil korkmadan artır.
https://i.hizliresim.com/g08z71k.jpeg
NOT: ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Bugün Kademelere bakarken bakın ne yakaladım?
Öncede buna benzer işlemleri yüksek kademelerden yaparlardı. Bu sefer aşağı kademelerde yapmışlar.
Yani bir kademede akşama kadar izliyoruz, en fazla 10-20 bin pasif alış satış emri oluyor.
Peki kapanışa doğru nasıl oluyor da birisi 13.83 e 814 bin adet alış koyabiliyor. Ve birisi de o kademeye satış yazıyor?
Seans sonunda da o işlem gerçekleşiveriyor. ?....?....?
https://i.hizliresim.com/3f9kyrs.PNG
nuri bey bugün özbekistandaki üç santral için aralık ocak şubat diye tarih verdi, ben açıkçası ekimn ayıda ilk etap devreye girer diye düşünüyordum ama 2 ay gecikmelide olsa beni heyecanlandırıyor açıkçası... gana haberi kongo haberi ukrayna haberi özbekistan haberi.... kap açıklamalarını merakla beklyoruz
Gecikme işi satışa döndü maalesef . Yarın ak koyun kara koyun belli olur
Sakin ol kardeş , yarın düşse de bir şey değişmez. Sadece kısa vadede çıkmamış olur.
Bu tahtada günlük Al-Satçı değilsen sıkıntı yok.
2020 6 aylık bilanço muydu tam emin değilim. Biz pandemide gayet başarılı bilanço derken birileri gece yarıları youtube a video analiz yükleyip karamsarlık pompalamışlardı. Bir gün önce o zamanki zirvesi olan 5.20 den kapatan AKSEN ertesi gün 4.50 lere kadar düşmüştü.
Sonuç?
Önce 8 ler sonra 10 lar derkesn düşe çıka buralara geldi.
Hatta Naci Ağbal krizinde 13 lerden 9.28 e taban yaparak gelmişti. Hatırlamayan yoktur herhalde.
Yarın düşer veya çıkar o kadarını bilemem.
Ben santralları bilirim. Gerek çalışan gerekse inşaatı devam eden ve gerekse inşaatın başlaması için start bekleyen santralları bilirim. Gerisi faso fiso
Günaydın ,
Özbekistan daki gecikeme neden acaba ?
Şirket ile alakalı bir şey değildir umarım.
Özbekistan da işler benm gördüğüm kadarı ile biraz yawaş ilerliyor. Halkı da pek arı gibi çalışmaz.
Herkese bol kazançlar.
Haklısınız, bedelsiz onaylandı satış oldu diyen de var,
kimse bedelsizi artık önemsemiyor diyen de var.
Ama dünkü CEO açıklamalarını pek irdeleyen yok.
Şirket / patron / iş / yatırım / firma / kar / geleceğe dönük çalışmalar var ise sorun yok bence......
Herkese bol kazançlar.
Ara duraklarda yolcu indirme seansları devam ediyor.
Dünyadaki enerji krizinin Aksen özelinde olumlu ya da olumsuz yönlerini yazabilecek bir ortak var mıdır? Teşekkür ederim..
Ne olmuş yahu öyle ? Bugün teyzeler sata sata bitirememiş gibi...
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanayi ve elektrik üreticilerine %15 zam. Termik santraller zararına çalışıyor zaten. Dogalgaz çevrim santralleri de başa baş olacak neredeyse.
Yok yahu. Daha başa başa var daha... Ek olarak, Göynük'ten de biraz acısını çıkarırız. YTD..Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son gelen doğalgaz zamları AKSEN üzerinde nötr etki edeceğini düşünüyorum.
Aksen elde ettiği favök ün yüzde 73 ü yurtdışı ve yurt dışı santrallerde kullanılan doğalgazı temin etmek ilgili devletlerin garantisi altında.
Yanlış anlamadı isem üretim için gerekli doğalgazı devlet sağlıyor, AKSEN sadece ürettiği elektriği fiyatlandırıyor.
Yurt içi içinse şöyle bir şey, bir açıklama hatırlıyorum. Konuyu detaylı bilen arkadaş varsa daha iyi açıklayabilir.
Şöyle; yurt içinde daha çok spot piyasaya çalışarak karlılığı maximize etmeye çalışıyorlardı. Yani anlık fiyatlar yükseldiğinde üretim yapılıyor gibi .
Bu konularda uzman olmadığım için tam detaylı bilemiyorum. Sadece kaba hatları ile bildiklerimden yaptığım çıkarım bu.
Bu konuda uzman bir analize ihtiyaç da yani
https://i.hizliresim.com/naskuxt.PNG
Yurtiçinde piyasa fiyatlarını normalde gaz santralleri belirlerdi. Çünkü maliyetleri yüksekti. (verimsizleri gözardı ediyorum). Ama bu aralar(yazın kuraklık belirlemişti) ithal kömürler belirliyor. Yani şu anlık herhangi bir sıkıntı yok. Kaldı ki fiyat artışı Göynük'e de yarıyor. Ek olarak zaten Antalya bu seneye kadar 150-200 mn TL favök yapabilen bir santraldi. Ama bir süre daha bunun üzerinde bir marjla çalışmaya devam edecek. Belki hep devam edecek (yerli doğalgaz muhabbeti). Gazın dolar bazında 10% arttığı ayda kömür dolar bazında %30 civarı artmış gözüküyor şu an. Yani makas daha da açılmış. YTD.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
E çünkü kömüre bel bağlanırsa PTF'ler 700TL civarı olur. Bu da kimsenin işine gelmez. Nasıl zamanında gaz santralleri devreden cıkıp(maliyet dolayisiyla) ithal kömüre bel bağlandıysa, şimdi de ucuz olan gaza bel bağlandı. Gayet mantıklı.. Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıdı gaz haberleriyle mahvettiler. 3 aydır sermaye artıramayan bdceriksiz yönetim var.
Galiba haklısınız.
Bedelli sermaye artıran KATMR onaydan 2-3 gün sonra bölünmeyi gerçekleştirdi.
Oysa AKSEN bedelsiz artırım yapıyor.
Sadece bölünme tarihini açıklamak kaldı. Neden bu kadar beklediler ben de anlam veremedim.
Yönetime güvensizliğim yok. Acaba yönetim kurulu mu toplanamadı? Bu günlerde çok meşgul olabilirler . Doğalgaz piyasasındaki hareketlilikten dolayı.
Aklıma başka sebep gelmiyor yani.
Arkadaşlar bu kadar karamsar olmaya gerek yok bu hisse şubat gibi %35 mayıs gibi %25 civarı ve şuan yaklaşık %15 lik bir düzeltme yapıyor yapacaktır da tabiki yarında düşebilir işlerde kötüye gidebilir her yatırım bir risktir. Önümüzde devreye alınacak bir özbekistan ön niyet antlaşması yapılmış bir Ukrayna var ülke içerisinde döviz kuru şirketi destekliyor olumlu haber yazmakla bitmez ama sonuç derseniz tabiki moral bozukluğu oluyor hayırlısı bakalım izleyip görelim önümüzde sürpriz gelebilecek haberler harici kasım başında güzel gelebilecek bir bilanço rakamları yaklaşıyor tabiki her koyun kendi bacağından asılır kalın sağlıcakla.
Bir balina var ,tahtanın başında ,takasa hakim olmuş!!! Malesef ki ,tahta tam gidecek takoz koyuyor. yukardan pata küte satıp dayak atıyor tahtaya. Sonrada aşşağıdan toplamaya çalışıyor. Balina gibi büyük yatırımcı olmuş. ammaaa!!! hala küçük hesaplar peşinde 3-5 trade edip egosunu tatmin etme peşinde… Allah bunun gözünü doyursun…
Grafikte 13.60 lar destek gibi görünüyordu ama bireysel emeklilik fonu verdikçe verdi.
Yani teknik meknik hikaye imiş.
Bireyesel emeklilik fonu ne kadar verecek, kaç liraya kadar verecek bilmiyoruz.
Tek bildiğimiz fon satmaya karar vermiş bir kere . Bunu alıcılar da biliyor anlaşılan. Nereye kadar vereceğini anlamak için de destek vs atmıyorlar. Sürekli alışlar aşağı çekiliyor.
Bize mantıklı gelmiyor ama fonlar böyle çalışıyor demek ki.
Muhtemelen enerjideki krizi görüp boşaltma ya da azaltma kararı almış olabilirler. Maliyetleri de 10 altında ise üçebeşe bakmadan veriyordur.
Ancak önemli olan hatice değil neticedir.
Ben şahsen 2022 1. ve 2. çeyrek bilançoları görmek istiyorum
Yurtdışı santraller kıbrıs da dahil akaryakıt kullanıyor ve aksen anlaşmalar çerçevesinde bunlara bir bedel ödemiyor. Favök'ün %60 ı Afrikadan geliyor burada bir sıkıntı yok.
Yurtiçi Antalya ve Urfa 3. Çeyrek boyunca faaliyet marjları tepe noktalarında seyretti bu çeyrek bu marjlar normalize olacaktır, burada da bir sıkıntı yok...
Bugün bölünüyoruz ve yeniden çift fiyatları görme dileğiyle hayırlı olsun .
6.48 ile başlıyoruz bakalım.
Son 1 yıl en yüksek fiyatımız 7.5550
Son 1 yıl en düşük fiyatımız 2.9650
Bügün şirket için halka açıldığından beri bir milat olarak tarihe geçecek günlerden biri. Hayırlısı olsun.
Global kavatı her gün döşüyor. Bir mola ver bari.
5 günde 2 milyon lot satmış bugünde şimdiden 600 bin civarı sattı. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kumaraneye cevirdiniz a.s yerini
Dun petkimin anasini bellediler bugunde bunun
Bu spk denilen kurum ne is yapar
Bugünde doyduk elhamdülillah... Yayında ve yapımda geçenlere teşekkürler.
Serefsizler
Bedelsiz ayağına iyi döşediler.
sat sat bitiremedi. Ne zaman bitecek bu mal
Bana dosesinler bu fiyattan kabul ediyorum.yeni gelen arkadaslar biraz sakin olmali.4 liradan aldik 2 liraya dustu bu hisse.siz gelecege odaklanin.hbk 1 lira gelsin bugun satanlar almayi da bilir.ozbekistan ukrayna hesaba dahil degildir.
Arkadaşlar doğalgaz fiyatları bizi zaten çok etkilemiyor, Özbekistan’la beraber yurtdışı favökün %80’nini oluşturacak ve yakıt ülkelerden karşılanıyor. 3. Çeyrek şimdiye kadar gelecek en iyi çeyrek olacak büyük ihtimalle. Ben yana yakıla para arıyorum buralardan eklemek için, bulduğum parayı buraya aktarmaktan yana hiçbir çekincem yok, şirkete güveniyorum, Allah sonumuzu hayretsin
Göynük'e 35MW lık güneş santrali yapılacak olması, iklim anlaşmasına erkenden önlem alınacak olması(kömür santralleri için) güzel hareket oldu. Yani burada asıl hareket favök artışı değil, marjı korumak.. E tabiki doğalgaz santrallerine kömür santrallerine karşı ekstra bir avantaj sağlayacak. YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.