100-100-200-100-100-200 :kahkah:
Printable View
portföy de yıldızlar karması haa..
bu adam burda yalvardı.. smartg dedi.. %400 mü yaptı..
kmpur dedi %300
Ahh aaahhh.... üstadim yarami deşme.[emoji854]
Smrtg yi 15 tl den topladim. Niyetim 2024 yilina kadar tutmakti ama hemen 25 tl ye kadar sert yükselince duzeltme yapar bende aşağıdan alırım diye sattim. ( çok uyanığım yaa [emoji6]) sonrada gurur yaptim sattigim fiyatin üstüne almadim. Gidiş o gidiş... halen daha gidiyor insafsiz.
Bu arada çevremde aldirdigim kisilerden halen elinde tutan 3-5 kişi var. Dua ediyorlar. Sevap kazanıyorum ve onunla teselli oluyorum.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çinli bir çiftçi varmış.
Çok fakirmiş ama çok da erdem sahibiymiş.
Tarlasını sürmek için sadece bir oğlu ve bir atı varmış.
Bir gün atı kaçmış.
Çiftçinin komşusu gelmiş, demiş ki: Zavallı adam, zaten çok fakirdin. Şimdi atını da kaybettin.
O hiç belli olmaz. Belki kazandım, belki kaybettim. Onu zaman gösterir demiş çiftçi.
Ertesi hafta, çiftçiyle oğlu, atları olmadan zar zor biçmişler tarlayı
Canları çıkmış.
Ertesi hafta, at geri gelmiş, yanında da iki yabani at getirmiş.
Belli ki yabani bir sürüye rastlamış, iki atı peşine takmış, gelmiş.
Komşu gelmiş, demiş ki: Yahu ne şanslı adamsın, hiç atın yoktu, şimdi tarlanı sürmek için üç atın birden oldu.
Çiftçi demiş ki: O hiç belli olmaz. Belki kazandım, belki kaybettim. Onu zaman gösterir.
Çiftçinin oğlu, vahşi atlardan birine binip, tarlayı sürmeye çalışırken, at atmış üstünden.
Bacağı çok kötü yerinden kırılmış.
Komşu kazayı görmüş, demiş ki: Zavallı adam, oğlun da kalmadı sana yardım edecek.
Çiftçi demiş ki: O hiç belli olmaz. Belki kazandım, belki kaybettim. Onu zaman gösterir.
Derken, Moğollarla savaş çıkmış. Her evden bir oğul askere çağrılmış.
Askerler çiftçinin oğlunu almaya gelmişler.
Kırık bacakla yattığını görünce bırakıp gitmişler.
Ona hayatını hediye etmişler.
Çin'den darb-ı mesel
Kısa lafın özü Alarkodaki malacıya teşekkürler. Nelere kadir oldu :party:
hocam bize de fırsat olur :)
tekstildeki ihracat göz kamaştırıyor..
bu arada reklamlarda Ford puma hibrit gösteriyor bana sistem :) lot başı 5tl temettü demekki satın alma ve modernizasyon bağlantılı nakit akışında bir sorun yok.. aksine sağlam bir güçlenme bizi bekliyor olabilir bizi o tarafta.. içerde puma satışlarını ilgiyle takip edeceğim :halay:
Yenilenebilir enerjiler conse huner naten tavan yapmış bugün. yenilenebilir enerji sektörü çok kıymetli hale geldi menderestede büyük bir yenilenebilir enerji portföyü var jes res ges ey ahali duyduk duymadık demeyin.
Aliağa akça resler sağlam üretiyor.. akçadaki verimlilik dikkate değer.. baklacı 300mw üzeri üretim devam.. ges de güzel katkı veriyor..
o zaman kaldır bakalım :halay:
Naten, esen, magen matruşka şirketler olarak halka arz edilmiş iken bizim patron şu ortamda enerji tarafını halka arz etmeyi düşünmez mi ki. Enerji tarafı 300 milyon favök yapsa 10 FD/Favök çarpanı ile 3 milyar TL firma değeri çıkar. Bundan net borcu çıkarıp %20 halka arz iskontosu koysan halka arz piyasa değeri olur ve muhtemelen Mndrs’in piyasa değeri civarında olur. 🤣
Çapkın Yavizz :kahkah:
https://i.hizliresim.com/gt353ey.gif
Ortada hiç bir emare olmayan beklentilere girmeye gerek yok . Türkiye'de halka arz şekli genellikle hazır iyi bir fiyat ve piyasa yakalamışken hisseleri arz etme şeklinde oluyor.
Kim bilir belki ileride kârlılık artınca o da olur.
Ancak başta dediğim gibi bizim beklentilerimiz gerçekleşsin yeter. Ortada hiç bir.işareti olmayan beklentiler bizi boş beklentiue sokmaktan öte bir işe yaramaz.
Bilanço gelsin bakalım
Sayın meteor, son bilancoya göre enerji tarafinin varliklari 820 mln tl, borçları ise 786 mln tl. Ve tamamı döviz borcu.
Bu borçları makul seviyeye cekmeden kesinlikle o dediginiz rakamlardan arz edemezler. Daha düşük seviyelerdende yönetim razı olmaz bence.
Şu borçları bir hedge etseler para basar bu şirket ama bunu neden yapmazlar anlayamıyorum hala.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Varlıklar kısmı değerleme ile rahat halledilir, o kısım önemli değil. Ben 10 FD/Favök çarpanı aldım ama sektörde medyan ve ağırlık ortalama 13-14 civarı. Burada önemli olan faaliyet karının yüksek olması. Bu nedenle halka arz geliri ile borç öderim dese popüler enerji şirketlerinden olurdu.
yüksek enflasyona borçla yakalanmak..
2019-2018 de konut kredisi alanları düşünün etrafınızdaki.. şimdi o taksitler pul oldu..
bunun dolar evro bazlı tarafı da böyle..
şirketler ciddi varlık edindiler o kredilerle.. ve favökleri nerelere geldi...
zaten o borç olmasa 2-2.5 arasında bu minik o kadar lot toplayamazdı..
gracias..
Geçen sene 9 kasımda gelmiş bilanço yaklaşık 2 hafta kaldı bakalım inşallah beklentileri karşılayıp aşan bir bilanço gelir.
o değil de 2den beri borç dedikçe kağıt yükseliyor :kahkah:
benim borsam biraz farklı..
herkes şirketin olumsuzluklarına odaklanır.. ben olumlu ama ihmal edilen taraflarına.. temel analizciler muhtemelen net borç / favök 1 olduğunda kağıda hücum edecekler.. o zaman işte ben mevcut maliyetimle 10a zaten çoktan katlamış olacağım.. o seviyeden maliyetlenen insanlar şirkete övgüler dizecekler..
beklenti yok ki ..
piyasa beklentisi mi var benim mi haberim yok..
3:45 in güzel bir tespiti var.. bir süre sonra borç logaritmik olarak pık pık pık azalır.. işte o zaman bu fiyatları kim bulabilecek acaba..
santraller cayır cayır üretiyor ve alm garantili..
elektrik fiyatları çökse bile en son etkilecek şirkettir menderes..
geçen yıl 3ç çeyrek çıkacak onun yerine 2022/3ç girecek
ihracat verileri değerli hocam.. 3:45in aktardığı dataları rakip edelim yakından.. ikna tarzı yeni iş ilişkileri de önemli..
mal toplama aşamasında olduklarını tahmin ettiğim için şirketten gerek ihracata yönelik bilgileri gerekse de Bornova projesine yönelik bilgileri talep ettiğimizde cevap alamayacağız..
şirket yeni yatırım yapmadığı sürece borcunu hızlı kapatacaktır.. ab ye alternatif abd bulundu.. tekstil tarafında ihracatın sekteye uğramayım hatta güncel durumu korumayıp ton bazında artışlar gelmesini diliyorum..
çeyreklik favök bakalım
2021/3ç 106m
2021/4ç 108m
2022/1ç 287m
2022/2ç 398m
şu ikisi devre dışı kalacak.. azalacak borç miktarı evro bazlında daha önce 3:45 ile tahmin yaptık.. peki yeni gelecek favöklerle ve azalacak net borç sonrası net borç/favök iki kurşunla dan dan vurulacak..
şirket ihracatçılara sağlanan düşük kredi ile belki de bir kısım döviz borcunu tl ye dönecek.. bilmiyoruz.. bunların hepsi mal ne kadar toplu daha ne kadar toplanacak sorusuyla yakından ilgili..
vip tarafından sözleşmesi işlem görmeyen şirketler ile vip sözleşmesi olan şirketleri bir tutmayın siz siz olun:)
hep diyorum.. biz denizde damla bile değiliz :)
ha gelelim şirketin imajına.. 20 yıldır ciddi yatırımlar yapılmış, ciddi varlıklar edinilmiş.. bu süreçte dolar bazlı olarak bakıldığında yatırımcı dayak yemiş tüm kemikleri kırılmış.. şunu unutmayın 3.kuşak işin başına geçecek yavaştan.. değişim başlayacak.. abd ihracat bağlantıları da onların eseri.. daha önce de yazmıştım..
bak şimdi..
fintables enerji üretim verilerini yayımladı.. onlar içinde menderes var mıydı? tabiki hayır.. kim yayınladı frqn21 üstat yayımladı..
peki neden yok? fintables ve nnf bin ortak noktası info yatırım ve hedef girişim..
nnf hisseleri aldı ve elden çıkardı.. neden? o hisseleri kim karşıladı peki? o ekipteki gerçek kişiler mi? her kağıda yorum yapan yazan konuşan o ekip neden menderesi es geçiyor..
söktaşın bedellisini yapan info söktaşa rapor yazmıştı demi.. sahi noldu o rapor.. tekstili ve gıdayı bu kadar yakından takip eden ekip menderese neden gözlerini kapıyor, kulaklarını tıkıyor :)
düşünün bakalım :)
pıt pıt pıt :)
Benim teorim şu; ABD ile Avrupa'nın Çin ile eskisi kadar ticaret yapmak istememeleri.
Bu durum covid ve tedarik zincirin bozulması ile anlaşıldı.
Bütün malınızı tek bir firmadan alırsanız. Yarın bir gün tedarik ettiğiniz firma nanay olursa siz de nanay olursunuz
Diğer sebepte bana göre politik sebepler. Oralar girmeye gerek yok
Tabloda ABD'nin HS 6302 kodlu bed linen table linen (çarşaf, masa örtüsü) ithalatını gösteriyor
Çin'den2,5 milyar dolarlık ithalat yapıyor
Türkiye'den 280 milyon dolar
Not: HS 6302 bütün çarşaflar ve masa örtülerini ı kapsıyor sadece pamuklu değil yani
https://i.hizliresim.com/mv3ff2o.png
📍Türk üreticiler, özellikle Almanya’dan gelen battaniye siparişlerine yetişememeye başladı. Geçen yıl en fazla ihracat, Ortadoğu’ya yapılırken, bu yıl en fazla satış Almanya, Fransa ve Bulgaristan’a yapıldı.
23.10.2022
Para Dergisi
🧘♂Yaz, Bist Tekstil’e #XTEKS bir artı daha :)
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...QeZCESonMJOAuQ
Daha önce yazmıştık battaniye haberleri şimdi gelmeye başladı
Bitti mi ?
Hayır efendim bitmedi
https://i.hizliresim.com/mw2fjza.png
https://i.hizliresim.com/l80e7ng.png
Dünya çarşaf ticareti Baskılı pamuktan ve baskısız pamuktan olmak üzere iki tane
Enterasan olan avrupa biliği de baya çarşaf ihraç ediyormuş (ABD, canada, birleşik krallık, İsviçre vs vs )
Ceyranlar ve enerji pahallandı evrupada. Gelsinler rekabet etsinler
Politik sebep de bu :
https://www.voaturkce.com/a/cine-uyg...i/6748405.html
o kadar para saydık baskı makinasına.. katma değerli ürünlere olsa gerek..
ciddi iş ha bu baskı olayı.. ha deyince olmuyor.. şirket sağlam yatırım yaptı o makinelere..
hani siz borç diyorsunuz ya ben yatırım varlığı diyorum..
şirket öyle bir ihracat bağlantısı yakalarki yeri gelir o borcu tek bir müşterisinden öder..