FED limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alacak haber geldi... SAdece bu hafta 250 milyar dolar alacakmış...
Printable View
FED limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alacak haber geldi... SAdece bu hafta 250 milyar dolar alacakmış...
mantıklı bir yaklaşım. düşman değilim.
buradaki hiçkimse senin anladığın gibi düşman yada birbirinin düşmanı değil.
herkes kendi zekası bilgisi düşüncesi pozisyonuna göre yorumluyor. %99 böyledir.
sadece yanlış zamanda yanlış yerde olan biriyim. Birgün beraber çok eğleneceğiz. :oleyo:
Bizim banka piyasadaki hisselerin yarısını toplasa keşke 300 350.milyon lot olsa yeter piyasada
FED bir iğne daha yaptı, DXY endeksi üçgeni yukarı kıramadı, FED bunu istemiyor, dolar endeksi 103,5 dan 102,3 lere kadar satış yedi.
İşkence portakal filesi ile asla belli olmaz, portakalı fileye koyar adama girerler, adam acı çeker ama açı içeride olduğu için doktordan işkence raporu alamaz.
Yine diğer bir işkence şekli ise başını suya sokmak. 1-2 dk durur başını çıkarır nefes alırsın. Her nefes aldığında yaşadığını görürsün. Gecen hafta bir kez baş suyun üstüne çıktı ve nefes alındı, şimdi ikinci kez yapılıyor.
Bir göz tabiki dolarda olmalı.
İşkenceden kurtulmak için her nefes aldığınızda bir fırsat bir hak bir can kazanıyorsunuz. o canı iyi kullanın.
asıl soruda bu zaten. bu bankaların 1inin yerinde olsam. ne var ne yok toplarım borsadaki bütün bankaları.
defter değerinin 4te1i mi dersin yarısımı dersin ne var ne yok alırım. satıcı potansiyeli belli.
yurtdışından borçlanır toplarım ne var ne yok. çok değil 1-2 yıl sonra hepsi 2ye katlar.
asıl soruda bu zaten dediğim konu bizim bankaların sahibide yabancı olduğundan hiçbiri kafasına göre hareket edemez. yularını çekerler !
devlet bankalarıda devlet aksiyon aldırmaz çünkü nakit düzeyi belli. :oleyo:
Banka mı kursak ? ilk fikir benden çıktı banane babane ben çaycı olmak istiyorum !!!! :oleyo:
Bankanin huyu haftada bir almak. Her 5 dakikada bir yazarak cikartamazsin assolisti sahneye!
http://share.matriksdata.com/Images/...1530300419.png
Fed in etkisi kısa süreli olacaktır.
Virüs bu .insanlar harcama yapmıyor.seyahata çıkmıyor.
Ülkemizde bu virüs nasıl bitecek.
Uçağa kaç kişi biniyor.
Peki 65 yasüstü uçağa şuan biniyor mu?
Bilim kurulu acaba İstanbul'da sokağa çıkma.yasağı mı uygulayacak?
New York'ta ki sokağa çıkma yasağını unuttu galiba ABD endeksleri?
Herkese iş güç sabır diliyorum.bu süreçte yiyecek ekmeği olmayanlar var. Dün sabah pazara gittim, fiyatlar 2-3 katıydı.parası olmayan insan eve kapanmaz.zaten parasızım neyden korkacağım der.
İşyerleri kapanıyor , iflaslar gelecek. Dün birkaç işverenle konuştum. 3 aydır çin'den malzeme gelmediği için üretim yok.stoklar sıfır.
Biran önce ilaç.DSÖ ve Abd ilaç için pazarlık peşinde galiba.
Ölümden değil korkum, insanları perişan görmek kanser eder.
Tohum (dolar) fed sonrası eski yerine tekrar geldi. Fed bir şeyler alıyor ama kendine hiristiyan o, gelip pegasus alsın sıkıyorsa. Burada kötü olan şey, insanlar birbirinden uzaklaşıyor, sosyal devlet zaten artık kalmadı. rejimler değişecek ama nerde değişir onu bilmek zor. İlk aday İran olacaktır. 8,5 milyon yola dökülmüş, nevrua gidiyor. Nevruz değilde o gittikleri yer mezar gibi geliyor bana, günlük 150 ölüm oda sadece sayılan.
Valla Abdurrahim Albayrak pozitif haberi doğru ise, bir defa kafadan tüm galatasaraya yayılmıştır, adamda yanaktan öpme sarılma, bacak atma hastalıkları var, birde bu olursa seyret. İstanbul giriş çıkış yasağı ülke yasağından iyidir. Bence istanbul önemli ve kaybedilmemeli. yasaksa yasak gelsin.
kurala uyarız uymayız bilmiyorum, hazır daha kötü olmadan ben yazayım. 82 bin önemli borsa için, bu gercek. ama olağan dışı bir krizde 50-60 binler çok gerekci değil, devlet el değiştirmeyecekse 72 bin rakamı önemli. olmazsa hisse piyasasına 95 bin güvenli yer üstünde girişler başlar. Bir sürü değer izleniyor, asıl değer sokakta, fedde değil, sokak hareket kazanırsa hayat normale döner.
borsanın dönmesi için HUBCW nin ilk değeri 3 liraya gelmesi de diğer bir gösterge. :) henüz direniyor.
"Dunya kadar malim olacagina, findik kadar HUBum olsun" demis sair. Kagit 15 kat gitti, orda da bir zahmet birleri bir yerlerden satsaydi.
Sayın Kızıldağ
ABD 2. Çeyrekte %12 işsizlik olacağı deniliyor.bunun anlamı nedir?
Çıldırmamak elde değil .biran öce ilaç.
İran veyahut çin ilacı bulursa , para göz DSÖ kabul etsin.
Benim DSÖ tanıdık yok, sen arasan kabul etseler( tırta bağladım)
Dsi 'de tanıdık var.uyar mı?
resesyon net bir şekilde başladı. italya ne kadar süredir çalışmıyor, bugün italyada son çalışanlarda kapatıldı. mesela çalışarak ne yapıyorlarıdı, örneğin %10 kazanıyordu, şimdi çalışmayan bir işletme günlük %100 zararda, yani carpan etkisi 10 kat. bu bizim içinde gecerli. pegasus 80 lirayı hak eden bir şirketti, işler böyle olmasa 100 üstüne atardı ve düşmezdi ama 25 lira. resesyon bu şekilde 30 gün içinde 300 günü çalıyor yada benzer miktar. sonra daha kötüsü var, örneğin adam 30 gün yani 300 gün kaybetti. 30 gün sonra başladık çalışmaya, ama eski hızı almak 30-60 gün bulucak. ve sonra sistem dönüp ilk 30 günün ertelenmiş vergilerini yada kirasını isteyecek, buda 600 gün sonraya tekabul eder. rakamlar tabiki afaki, fikir vermesi için yazdım. en büyük endişe ülkemizde küçük esnaf. onu 10 tane ziraat bankası olsa kurtaramaz. çünkü onlarda güç yok. işsizliğe onlarıda eklediğinde işin içinden çıkılmaz. bizdeki rakam %30 lara çok hızlı çıkacaktır.
Dolar basmakla ,Q3-4'ler, sonsuz kağıt parçaları vs..vs.vs... Dünya para istemiyor, zaten 2009 dan sonra, yeteri kadar kıyıda köşede kaldı milletin parası..Dünya sağlık istiyor,gezmek seyahat etmek istiyor, sevişmek, eğlenmek istiyor..Daha doğrusu Kısıtlanan yani iki duvar arasında sınırlandırılan özgürlüğünü geri istiyor...
Bunun haberleri gelmeye başlasın, bak o zaman göreceğiz nasıl oluyormuş yükseliş...:drunk:
Onun dışında hep bir pranga, hep bir sıkıntı, huzur yok...:rtfm:
Bundan sonra kendi parasını dünya üzerinde güçlü tutanlar varolacak , diğerleri yok olup gideceklerdir.
Abd Almanya Çin güçlenecektir .tabi kriz biterse.
Biz Suriye'ye gömüleceğiz . Bize neydi ensar ,sansar.
Avrupa birliği İtalya ve İspanya ile bitmiştir.
AB ye giremediği üzülen ülkem bu senin bayramındır. fakat kamu dairelerinde bütçe disiplinine uymalısın.
2010 Yunanistan vakasının beteri geliyor.
İtalyayı herhalde kurtarnayacak Almanya.
Tabi bu yazdıklarım dsö'nün ilacı 1 yılda buluruz demesine istinaden.
https://www.bloomberght.com/hava-yol...asiyor-2250763
Yazıdan bir bölüm....
Tüm dünyada bu yıl ciro kaybı 200 milyar doları aşması beklenen hava yolu şirketleri, daha önce görülmemiş şekilde uçaklarını yere indiriyor ve çalışanlarını izne çıkarıyor. Moody's Investors Service'e göre, büyük hava yolu şirketleri Haziran ayının sonuna kadar kriz koşullarında idare edebilecek kadar yeterli likiditeye sahip olabilir, ancak daha küçük ve daha az likit şirketler, hissedarlarından ve hükümetlerden destek alamazlarsa batabilirler.
Yapacağınız geri alımın .... 3 lira olmasını bekliyorlar sanırım.
Oxford Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Sezgin: Bu salgın hızlı bulaşıyor; 10 tane hasta bile Çin'in tekrar başa dönmesine neden olabilir.
Yazıdan...
....şu anda Çin'in yüzde 99'dan fazla nüfusu henüz bu virüsü tanımamış bu da demek oluyor ki Çin tedbirleri elden bıraksa 10 tane hasta bile bütün süreç başa dönebilir" diye konuştu.
https://t24.com.tr/haber/oxford-univ...labilir,868239
Eğer ekonomiyi düzelteceklerse en az 250 milyar dolar olmak üzere g20 ve d8 ülkelerine para versinler borç değil direk hibe
Yazık ya halk, bu nedir? Bu halk bence bir haberi erken fiyatliyor şuan, acaba nedir,?
Bu da ayni yazidan...
"SARS kadar kötü olmasa da ölümcüllük oranı yüzde 3 ve bu da büyük bir rakam" diyen Sezgin..."
Cevabi da burda:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post4263062
ve burda
https://www.hisse.net/topluluk/showt...61#post4263861
Herkes bu virusu kendi ajandasi dogrultusunda kullaniyor.
4,65'e 1000 lot yazıldım, bundan sonra zaten uzun bir süre 1000 lot ile girer çıkarım, fazlasını riske atamam artık.
ben yazana kadar verdiler, şaka gibi.
Ya İşyat satıyor 3.5 milyon lot Halkbank sahip çıkmıyor hissesine bu ne biçim iştir ya
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tarih tekerrürden ibaretmiş diye boşa dememişler... bir önceki hisse geri alımı açıkladıgın da 4,90 ları görmüştük. Şimdi de 4,60 ları... giden ömürden gidiyor değişen hiçbir şey yok
işc 4,59, hakkaten ayıp ya, yılların senedi, 80-90 yılların imkb kuruluş sebebi bu senet ya vallahi ayıp.