nasıl tersi oluyormuş anlat bakalım,beklenti ne dowun 14 bine gitmesimi ne bekliyon anlatda koyalım arşive
Printable View
Kardeş...komplo teorilerine hiç inanmam...ama bu son olayda çok enteresan şeyler oluyor.
İtalya Çin ile arası en iyi Avrupa ülkesiydi...birçok ticari bağlantı yaptılar...kuşak yol projesinin en önemli aktörüydü...Avrupa dan, ABD den çok uyarı aldı...şu an sokakta Çinli görseler linç ederler...yani bu işler yatışırsa Çin tüm dünyada dışlanacak, bundan kaçış yok...sarı kafa boşuna Çin virüsü demiyor ısrarla..önce ticaret anlaşmasıyla hırpaladılar, sonra da bu virüsle iyice tecrit ddecekler bence...yani üret, sat..ama fazla dışarı açılma, bazı şeyleri de dışarıdan al..özellikle yükte hafif, parada ağır şeyleri diyorlar Çin’e.
Pek çok firma, Çin riskimi azaltmak adına orta uzun vadede Çin yatırımlarını azaltacak...bundan kaçış yok.
cumadan kim shortta yazan hepsini biliyorum,büyük cesaret akkız 5,60 a inmiş millet short açıyor
kuşun kanatları kırıldı.. "borsa" işini unutun uzun süre.. Muhtemelen bu hafta kapatırlar zaten borsayı.. yeni yatırım alanı bulma zamanı şimdi.. Hayatta kalmaya çalışarak tabi ki.. :) ))
Çinlileler soğa çıkmaya başlamış , son gülen iyi güler derler..........
https://www.bbc.com/news/av/world-51...-head-outdoors
daha önceki yazımda söyledim bunu bu şekilde dizayn edebilecek bir kurgu yok küresel savaşla ilgisi yok yaşlıları dünyadan silelimle ilgisi yok bu tamamen başımıza bela olmuş sonucunu bilinmeyecek bir durum diyorum bende.
çini bitirelim ticaretini yavaşlatalım diyemi tüm bu tantana
OLAMAZ BÖYLE BİRŞEY
sigarayı içersin ecel süren 100 se 70 65 e düşer.
şuan doğanın bir kanunu işliyor bunun hiç birşeyle ilgisi yok.
normal grip senede 1 milyon kişiyi öldürüyorsa seni öldürme riski tüm insanlar içinde milyonda birdir belki.
aynı şekilde sivrisinek yine senede 1 miyon kişiyi öldürüyor.
Dow da yuksek kaldiraclar var altinda ki teminat cagrilarindan gorduk ki zorda olan kuruluslar yok degil. Mesela doce inanilmaz yuksek kaldiraclara sahip.
Dow bu noktadan donebilir ama bu ayni zamanda ne kadar kurumun zorda kaldigina bagli. Ki tahminen cok fazla.
ben onu bunu bilmem buralardan mal almayan hatta satan çok risk almış olur.bankalar 8 yıl önceki fiyatta o tarihkerde dolar 1.5-2 tl arası bilmem anlatabildimmi
herkese rast gelsin herkes kazansın
fed'in 2 trilyon dolarına ve çinden gelen yalan iyileşme haberlerine ümit bağlayanlar görüyorum.. :) ))
En büyük toplu ölüm oranları Haziran ve Temmuz aylarında görülecek..
Eğer Ağustos sonu veya Eylül gibi hala ölmediyseniz ve buralarda olursanız oturur yine konuşuruz..:) ))
Bu ortamda size Mal aldırmaya çalışan üçkağıtçılara inanmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.. :) ))
Eger yeni test kitleri kullanilmaya baslandiysa bugun vaka sayisinin sicrama yapmasini bekliyorum. Genelde oyle oluyor.
306 corona virüsü vakası görülürken bunların büyük çoğunluğu başkent Moskova’da yaşandı.
Bizimkiler Rusya'da sadece nereye ucusa izin verdiler bilin bakalım...yok ya kesin bunlar basimizdayken bu günleri mumla arayacağız...
Bizim aldığımız önlemleri global almadı aslında, okulların zamanında tatil edilmesi çok iyi oldu. Özel sektör vs de iyi tedbirler aldı, umre dönüşü vs gibi hatalar olmasa çok iyi durumda olurduk. Abd ve avrupa gereken tedbirleri zamanında almadı. Yayılım hızı çok yüksek ve tespit edilen vaka sayısı çok hızlı artıyor
Altında tl bazlı bahsettim aslında, ons çok yukarılara gidebilir visüs olayı bitince.
Sigara için yazılanları okudum...
Kesin bilgi "SİGARA İÇENLERDE COVİD ENFEKSİYONUNUN CİĞERLER İNME İHTİMALİ %100 E YAKINDIR"
Sebep virüs akciğerin bir koruma sistemi olan silier aktiviteyi durdurur ve pneomoniye(zatüre) neden olur. Sigara içenlerde sigara içtiği andan itibaren saatlerce bu koruma sistemi durur. Bu yüzden içenler bu enfeksiyondan korksunlar ve zarardan bir an önce dönsünler...
her çıkış satış fırsatı gibi ,
2 hafta daha bu şekilde gitmesini beklerim ,
eskiler bilir bir zamanlar bovespa ile korelasyonlu giderdik
ben tekrar bu iki sevgilinin kavuşacağını düşünüyorum. ( bovespa imkb)
len ne hayalperest adamsiniz?..
daha batik gorduk mu?...sirket...ulke...bizde cauty nin sevgilisi pegazus?..
once bi ayiklananlari gorelim!..
sonra bakariz nerden donecek...
hic bi kriz 1 ayda bitmedi...hele batis olmadan...
simdi kim batti?..
bu hareketler birilerini elimine etmeden son bulmaz...
hayalperestgiller!..
kaliningrad yasaklanmadi . buraya ucuslar bir cok ulkeden devam ediyor .. bu arada bugunku yeni hasta sayislari guncellenmeye baslamis . ve yeni hastalarda az da olsa azalma gozukuyor [dune gore ] avrupada bu haftadan itibaren sanirim daha fazla dusmeye baslar .. dolar caprazlarinin bir cogunda uyumsuzluk var .. Jpy caprazlari dahil .. bunlara ek AUDNZD parritesindede uyumsuzluk vardi kapanistan once uyumsuzluk etksini gosterdi Bu pariteyi ekleme sebebim dogalgaz ve petrolden dolayi .. Yani bu hafta shortcular acisindan iyi bir hafta olmuyabilir
Covidin az görülmesine 1. sebep erkenden yapılan testler ve test sayısı ile doğru orantılı 2. sosyal izolasyonun yaşam tarzı olması 3.karantina önlemlerine uyan /kurallara uyan displinli toplum.
bence artık soru şu bir panik devam ediyor.
eve kapanmak bir önlem sadece.
virüs insan dışından başka nerelerden kapabilir. ?
yani şimdilik korunduk bundan sonra ne olacak. biz dışarı çıkmıyorsak virüs nerde ?
o da içinde yaşayacak yeni canlılar arıyor olabilir mi.
virüsü ilk neyden kaptı insanlar duman bacasından mı ? hayvandan mı ? veya neyden türedi.
kafa durdu saçma gelebilir soru.
Koronavirüs salgını sebebiyle Rusya'dan Türkiye'ye yönelik tüm charter uçuşlar durduruluyor.
nisan sonuna kadar durduruyorlarmış,nisan ayı turizm gitti,mayıs ayını kurtarsaydık bari.......
Borsa kolay kolay kapanmaz.
Oldu ise b planı zaten devam ettiğim fx.
O da kapanırsa insanlık kepenkleri kapadı demektir.
Corona virüsü yarasayı yiyen yılandan kaptılar
Ya da tam tersi mi idi öyle bir şey
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Usa tarafinda batanlar var cuma gunu sanirim 3 tanesi aciklandi .. suanki zamani neden 2008 ile kiyaslayip fiyat hareketlerini benzetmeye calisiyorsunuz ? 2008 deyapilanlar :kriz sonrasi
2020 de yapilanlar kriz baslangicinda ...
ha su olabilir piyasalar iyimser moda gecer biraz yukariya cekerler , sonrasinda virus ve cin in verdigi zarar kagit uzerinde netlesir sirketlerin bilancosuna yansir o zaman belki tekrar bir dalga dusus ikili dip ve sonrasinda yola devam
Yunanistan da sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş