Merill robotu olmayınca piyasa en azından manyak gibi oynamıyor
Printable View
Merill robotu olmayınca piyasa en azından manyak gibi oynamıyor
bu PGSUS çok ilginç hakikaten...yani üzerine tez yazılır bunun...firmanın uçakları yerde gelir kapısı kapanmış....senet 3 haftada %100 yaptı...
BİM manyak iş yapıyor ya...ülkenin açık ara 1. marketi...bizim hemen yanımızda var feci iş yapıyor...ben içme suyunu hep BİM'den alıyorum çünkü çok hızlı satış olduğu için sular hep taze oluyor bakıyorum 3-5 gün önce dolum yapılmış...diğer marketlerdeki sular bakıyorum 2-3 ay önce hatta daha eski dolum tarihleri...
Kıçı... Kına yakın yetkililer.garip bir şekilde senetler düşmesin diye taviz üstüne taviz verirseniz olacağı bu.
Ulan size ne hisse senedi fiyatlarından.bugun düşer yarın füze gibi gider.
Bundan sonra bu manipulasyonlarda arada kalacak küçük yatırımcının vebali sizin elinizde.
Bugun Pgsus taban olur diyorum ben. Cok zorladi artik.
Belki patron zararı öyle tahsil edecektir:)
30 altı gırtlak long olmustur meselaa
Option2
Wımbledon tenis turnuvası sars olayı sonrası sigorta yaptırırken salgın hastalığıda ekletmiş poliçesine. Bundan dolayı tazminat alacaktı maddi olarak en az etkilenen spor etkinliği deniliyordu.
Pegasusta böyledir belki bilmiyorum.. olsa açıklarlardı
YTD
Bistikcik Dowar olmadan oynayası gelmiyor bugun bırakalım ekranı ugraşmaya degmez gibi duruyor...
Grafikte ema55 seviyesi 48.64.. Burayı kırdı. Eger burayı aşağı kırarsa şelale is coming olur. Üstünde gün kapatırsa da 55 lere yelken açabilir mantıksızca. Spek gibi hareket ettiği için grafğin pek önemi yok.
46
Su an pgsus vadeli ve spot arasinda 4.5 lira fark var. Yani yuzde 10. Spota aldanan vadeli de elbette long olmak ister. Ay sonu yakinsanacaklar ama nerede iste orayi bilmek imkansiz.
Pgsus herkesin aklındaki ilk short opsiyonu...
31-32 den beri, ama geçen senede aynı hikaye...
Bu tahtadaki asıl hikaye 2 yıldır vadelide shortları patlatmak üzerine kurulu...
Vadeli hacmi kademelerde 1-2 kontrat görünse de bu yüzden çok yüksek...
O yüzden buradaki herkes short dedikçe durup seyretmek zorunda hissediyorum kendimi...
ben derinliği göremiyorum
örnek
spot 40 tl
vadeli 44 tl
spot tavan olduğunda vadeli tavan olmaz zaten tavanda diye ama 44 tlde vadeli kalın lot ise orada alan yada bekleyen mal değil herhalde bir şekilde bir hareket olur yani demek istediğim bekleyen vadeli de lotta varant gibi 3-5 lot ise ( %500 %1500 göstermek için ) bildiğimiz tuzak ama ya kalın ve tuzak değilse ?
Kontratı çok para kendisini alsan-satsan o kadar etmiyordu nerdeyse 23 kusurlara düştügünde...Kaldırac düşük müşük iyi öpüyo affetmiyor ama...Bende bi kaç sefer kaşındım kaşıdılar daha bulaşmam :D Ha çaktırmıycak kadar az lot açarsan arada kaynarsın geçinir gidersin o ayrı...
Ne pegasus muş be!.Koltukları söküp yurtiçi kargo yapacak sanki...
Aciga satis sansi olsa elbet vadelide islem yapmak gerekmez ama devletimiz bize baska secenek birakmiyor. O yuzden de boyle sagliksiz yuzde 10 luk farkllar olusuyor fiyatlar arasinda
Ölmus esek kurttan korkmazmis. Jcr kimin itoglu. Kimsin sen koronayi firsat bilip not indiriyorsun. Zaten inmis inecegi kadar.
Viop endeks şortta olanlar ekstra dikkatli olsun...
Şu an vadelinin olması gereken seviye 115.200' ler, 1000 puan alttan götürüyor nerdeyse...
O 1000 puanı böyle bir günde şortçulara yedirmez...
Akşama kadar bekletir, bir haber gelir kütürdetir...
Olmadı Pazartesi sabahı gapla kapatır...
Spot düşer makası daraltır yine de yedirmez...
300-500 puan alan tüysün, ya da long-flat-long...
Spotta kademelerde 1000 lot bile yok .
Volatilite çok olabilir iki tarafa da
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Havayolları ile alakalı olarak;
Lufthansa 52 haftalık periyotta...
En yüksek : 22.70
En düşük : 7.81
Son Fiyat : 8.88
Son 3 aylık durum: -45%
Son 1 aylık durum : +11.3%
Air France 52 hafta...
En yüksek : 11.35
En düşük : 3.81
Son Fiyat : 5.28
Son 3 aylık durum: -46%
Son 1 aylık durum : +23.73%
AAL 52 Hafta...
En yüksek : 35.24
En düşük : 9.09
Son Fiyat : 13.20
Son 3 aylık durum: -54%
Son 1 aylık durum : -12.50%
THY 12 aylık...
En yüksek : 15.33
En düşük : 7.41
Son Fiyat : 9.80
Son 3 aylık durum: -31.90%
Son 1 aylık durum : +7.22%
PGSUS 12 aylık...
En yüksek : 86.60
En düşük : 22.56
Son Fiyat : 50.00
Son 3 aylık durum: -36.20%
Son 1 aylık durum : +27.50%
Malesef hiç alakası yok dostum, hepsi kafasına göre takılıyor, her yerin palası ayrı...
Örnek salı günü ereğli' de 40 kademe eksi makas varken endeksi artı makasla götürüyordu...
Eksi makas olan tahtalarda şort açmak giyotinin altına yatıp inşallah düşmez demekten farksız bence...
Sasa şort yapıyordum ben, sırf bu yüzden kapattım pozisyonları...
dışarıda maskeli dolaşmakta sorun maskesiz dolaşmakta sorun.
az önce kargo vermeye gittim maske takmadan ( tabi içeri girerken takıyorum ) sonra dedim ki ulan benim geçtiğim yerden az önce maskesiz ve virüslü biri geçip üstüne de öksürdüyse secbul'un ayvasını yedik dedim. dönerken maskeyi taktım bu seferde nefes alış verişlerden dolayı nemlenme oluyor buda virüse davetiye çıkarıyor. en mantıklısı 1 ay evde otur haftada 1 markete git. yoksa psikolojik olarak bile kafayı yedirtecek bu olay bize.