ilk satırların altını çiziyorum dediklerim oluyor mu olmuyor mu bakın bakalım Topunuz gelin
Printable View
Geçen hafta bist 100 peş peşe 3 gün yaklaşık %3,5 düşerken aynı günlerde hisse hızını almayarak yaklaşık %8,5 düşüş gösterdi.
Haftanın ilk işlem gününde şu saat itibariyle yüzde 1,30 artıdayken, hisse yüzde 0,70 artıda.
Şimdi burdan ilk bakışta çıkan sonuç, hissenin şu haldeki bist100'e bile ayak uyduramayacak kadar kötü durumda olduğu öyle mi?
Son günlerde 1-1,5 milyon hisse adedi , başka bir deyişle 30-50 milyon tl işlem hacmi mevcut. Bu kadarlık işlem hacmi normal öyle mi ?
Gittikçe komik olduklarının farkına varırlar sanırım.
Neden kur korumalı mevduata girmiyor şirket bir engel mi var yoksa yeni bir yatırım mı olacak
Algyo alayına gider gardaş.🤣🤣 https://youtu.be/_vKYJ8rUpaY
Takıl takıl takılma diyen yok bak birazda https://twitter.com/GkhanAr93492499/...wneIqn6VQ&s=19 buralara takıl zira buradaki arkadaşın matematik bilgisi oldukça iyi başarılı buldum zararının çıkması için 120 TL olması gerektiğinden bahsediyor kar dan bahsetmiyor borsa böyle illüzyondur işte TL grafiğe bakarsın oooo dersin muazzam gireyim alayım dersin alırsın günler haftalar aylar yıllar beklersin sonuç eee sonuc linkteki paylaşım gibidir
Hafta sonu çok geniş bir bilgisel hazırlayacağım burdaki çoğu insan özellikle şahsıma hakaret eden küçümseyen insanlara inat borsadaki soygun düzeninin nasıl çalıştığını insanların nasıl soyulduğunu anlatan hiçbir yorum içermeyen sadece rakamların konuştuğu bilgisel olacak amaç sadece ve sadece tecrübesi olmayan insanların bilgilenmesi olacak
son 2-3 gündür işlem hacmi yerlerde sürünüyor, aşağı yukarı bir yöne doğru patlayacak ama nereye doğru, hayırlısı baklalım..
İşlem hacmi iyice yerlerde seyrediyor. Haftalardır, aylardır olmayan sayıda işlem adedi mevcut.
Son 3 günü yaklaşık olarak; 900 bin, 800 bin, 700 bin hacim adetinde işlem gerçekleşti.
Hisse 1 sene önce gördüğü fiyatla şu an nerdeyse başa baş.
Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp, üstün körü geçen sene ve bu sene arasında bir görünüm aldığımızda;
Bir adet otel alınmış,
Ortaklıkta bulunan bir yapının tam hissesi satın alınmış,
Kira gelirleri katlamış,
Kasası döviz dolu olduğu için, döviz artışından kendini korumuş ya da yararlanmış,
denilebilir.
Ama fiyata yansıması sıfıra yakın. Kedi ciğer formasyonu devam.
Mosalarko’nun %100’üne sahip olunmasıyla eğer Mosalarko yatırım amaçlı gayrimenkullerde izlenecekse birinci çeyrek bilanço için de güzel bir gelişme olur. Otel alımının etkisi ise uzun vadede yani 2023 sonrası için etkili olacak. Yeni otelin açılmasıyla ikinci bir Hillside olacak. İnfo raporuna göre net aktif değer ve kira geliri çok artacak. Bu aralar üçüncü bir otel daha da alınabilir.
Evet bunlar gelecek geliri olan güzel yatırımlar. Olayın dikkat çekici hususu ise,
Bir yatırımcı 31.12 tarihli iki bilançoyu eline aldığında;
Yatırımlar ve binalar artmış,
Gelir artmış,
Kasadaki mevcut tutar (döviz etkisiyle de olsa) kuvvetle muhtemel artmış
olarak görecek.
Geçtiğimiz seneyle kıyasladığımızda, şu an bunun hisse fiyatı olarak karşılığı bulunmuyor.
iki seçenek mevcut;
Ya geçen seneki fiyat ya da bu seneki fiyattan birisi yanlış.
işte 6 yıl öncede böyleydi şimdide böyle anlatmaya çalıştığımız budur.soydular ve soymaya devam ediyorlar tl bazlı hafif kar usd bazlı kallavi zarar.sadece bu senet için değil borsanın geneli için bu böyle usd bazlı artış gösteren senet sayısı üç beşi geçmez
Şirket 4 çeyrekte özsermaye,ye yakın kar açıklarsa veya muhtemelen sonraki bilançolar özsermayenin üstünde olacak yönetim tahtadaki çantacıları borç para ile tahta yapanları önce ayıklayacak bu tahtada varmı böyle dandik oyuncular bilmiyorum fakat izlediğim kadar çok gurup var gibi gözüküyor bir iki baremden para kazanmaya çalışıyorlar gerçekten yönetim yatırımcısını korumak isterse önce tahtayı ayıklayıp gerekirse kafalarına mal çakıp bir çoğunu uzaklaştırıp tahtayı likit hale getirecek bu ara bende yüklü maldayım bakalım neler olacak
Geçmişte de sermaye 10 milyon iken 120 milyon kar acikladigi zamanlar oldu beklenti bitti yapıp yüzde 3 5 artı açıp taban olduğu günleri unutmadık bilançoyu gözünüzde buyutmeyin
Geçen yıl bu zamanlar algyo alan bir yatırımcı nin zararının çıkması için Algyo nün şuan enaz 90 TL olması lazım olurmu yorumu size bırakıyorum
Senetlerin alt kademeleri bom boş uflesen yıkılacak modunda
Boğa olanlar için 32 net stop Yatay band aşağı kirilmamali
Ongordum düşüş bu şekilde olacak tüm BIST için slow motion
Ooo Armada beyin yazilari cogalmis. Bugun tekrar giris yapalim bakalim :)
Ben çok ilgilenmiyorum geçmişteki fiyatı ile bundan sonra neler yapabilir ona bakıyorum tahtada gerçek oyuncu varmı 90 olmuş daha üstü olmuş bilemem siz geçmiş hareketlerini biliyorsunuz ona söyleyecek lafım olamaz bakmışınız yeni biri gelir alır götürür tahtayı geçmişteki hareketlerinin bana bir faydası olmaz ben yanlış alım yaptım normalde parçalı mal alırım tek emirde fazla aldım gördü beni tahtada atraksiyonu seviyorum uzuncu değilim çevremde soruyorum tahtayı kim yapıyor sağlam adamlarsa bekleyebilirim kalın sağlıcakla
bilançoyu 10 gün kala tekrar aranızdayım. vira bismillah rastgele
Uzunca bir bilgi içeriği hazırlamıştım borsada insanlar nasıl soyulur soygun duzeni nasıl çalışır yazmaktan vazgeçtim gereksiz tartışmalar ve satasmalar oluyor sonuçta herkesin aklı fikri var sadece şu 3 örneği yazmak istiyorum esas yazacağım enaz 7 8 sayfalık bir metindi Kendi yorumumu katmiyorum sadece rakamlar üzerinden 3 örnek
Halkbank 2013 yılı 11 USD şuan 0.4 USD, Petkim 2001 yılı 4.4 USD şuan 0.6 USD, Algyo geçen yıl 4 USD şuan 2.4 usd dediğim gibi Kendi yorumum yok mesaj bu kadar.
İnan bizlerde sana karşı YORUMSUZ SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu dalga geçenlere çok ağır şeyler yazarimda gerek yok onlara piyasa cevab veriyor zaten
bilgi hazırladım çok kapsamlı değmezsiniz?
ama sürekli sayfada kendini övmek veya aşağılamak ya da çekişmek değer?
biraz kendinizi sorgulasanız? ya susun hiç bir şeye değmeyen biz :) insanlara sürekli yazıp durmayın ya da lütfen lüzumsuz şeylerle sayfayı meşgul etmeyin
Nasıl iyi mi böyle ey dalga geçenler
kendi yazına bak değmeyen insanlara söylediğinde aşağılamış olmıyor musun? kendinle bile çeliştiğinin farkında değilsin. topic kurallarında sürekli aynı şeyleri tekrarlamak ya da topici kavga alanına çeviğrmek de yok. şikayet edin yönetim uygun bulursa kaldırır. bilgi seviyesi maalesef düşük olan ve aşırı yanlı mesajlarınız çok boş. borsanın % 4 düştüğü bir ortamda bile kalkıp sinirlendirici yazılar yazıyordunuz ve saygı bekliyorsunuz? siz kendinizi saygın buluyor musunuz gerçekten...
ve ilaveten size yazılan mesajların işinize gelmeyen kısımlarını cevaplamadan hemen başka noktalara savuşuveriyorsunuz...