afganların gelişiyle bize özgü varyant ta göreceğiz bu kış büyük olasılıkla..!!
Printable View
Bu aşamada kontrol tedbir olmalı ama gavur parası olmayınca mecburen hiçbiri yok. Üçüncü kapanmayı kaldıracak ekonomi yapısı yok. Ben bayram boyunca misafir gelirse gelme demem ama maske ile ortami dezenfekte ederek korunmaya devam edeceğiz. Biz ailecek kekik yağı kullanıyoruz. Amcam babamgil kullanırken sırıtmiş covid olunca eczaneden kekik yağı aldı ilk aldığının tadı kokusu yok oğluma aldırdı bir daha. Yoğun bakıma kadar gitti baya da ağır geçti. Şuan %50 yaşlandı baya zarar gördü. Bu beladan kurtulmak korunmak için ne gerekiyorsa yapılmalı. Aşı olmalı bu yetmez yine de tedbirin bırakmayın
Çocukken aşı denen şeyin bizi hasta olmaktan koruyan bişi olduğu öğretildi..
Çiçek , çocuk felci..
Aşı oldun mu OLMAZDIN ...
Efendim şimdi aşı olun.
eee ok..
ama hala hasta olabilirsin..
eee
hala da yayabilirsin..
ee ne si. yarıyor..
ölmüyorsun..oldu...
haa birde koruma süresi 8 - 10 ay..
yok öyle eski tip aşılar gibi ömür boyu..
haa birde 1 doz da yetmiyor
2 - 3 ..belki 4..
ol baba ol..
ha birde varyant mutant ı şusu busu var..
ee..
ona da yaramayabilir..
sonbaharda rakamlar yeniden aşılanmaya!! rağmen fırlar giderse görürüm ben o zaman..
gerçi bulurlar halkı enayi yerine koyacak başka bi söylem..
Covid daha tam çözülebilecek bir virüs değil etki ettiği organ metabolik çok fazla bu sebeple de zaman alacak. Er ya da geç kontrol altına alınır o zamana kadar canlı kalmak korunmak gerekir. Çok basit bir şey değil burada ki risk ölüm riski. Bence yapılacak en önemli korunma kontrol altına alma tüm dünyanın aynı anda tam kapanıp aşılanıp açılması ve yine belirliyor bir süre kuruyuncaya kadar tedbirli gitmek. Ama bunun dünyadan tamamen biteceğini düşünmüyorum üstüne koya koya giderse de canlı kalmak daha da zorlaşır.
Kızamık aşısını kaç kere oldunuz. Unuttunuz hepsini.
Hayırlı bayramlar dostlar
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kirlenmiş dünyayı yaşanılır kılan
nedir
bilir misin?
*"İncinsen de incitme"*
diyen
*Mevlana'sı,*
*"Yaradılanı sev, yaradandan ötürü"*
diyen
*Yunus'u,*
*"Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir"*
diyen
*Hacı Bektaş Veli'si,*
*"Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene"*
diyen
*Pir Sultan Abdal'ı,*
*"Beni hor görme* *gardaşım,*
*sen altınsın da*
*ben tunç muyum?"*
diyen
*Veysel'i,*
*"Kötü insanların türküleri yoktur"*
diyen
*Neşet Ertaş'ı,*
*"Bütün aşklardan yücedir, insanın insanı sevmesi"*
diyen
*Mahsuni'si,*
*"Sana düşman*
*bana düşman,*
*düşünen insana* *düşman, vatan ki*
*bu insanların evidir, sevgilim*
*onlar*
*vatana düşman"*
diyen
*Nazım'ı,*
*"Çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bahçeleriniz bahar görmesin"*
diyen
*Ahmed Arif'i,*
*"Dağlar,insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır"*
diyen
*Yaşar Kemal'i*
var.
Yani bu kadim topraklarda
*kin ve nefret yeşermez.*
*Her şeye rağmen sevgi yeşerecektir...*
*Kardeşçe,*
*sevgi dolu nice mutlu bayramlar...*
Ortam için kaynamış suya 3-5 damla bayram da 2-3 kez oturulan girilen her yere. Ağız burun için maskenin nefes alma bölgesine dışarıdan bir Damla sür. Ayrıca bir iki damla maksimum gargara yaparak içilebilir. Bu boğaz enfeksiyonunu önler tedavi eder. Koklamak sinüzit akıntısından kurtarır ağız kokusunu giderir. Dis iltihabı için diş üzerine bir Damla pamuğa koyup sıkıştırın başka yere temas ettirmeyin ederse bol su için. Koklamak balgamı çıkarır ve akciğeri temizler kanseri önler
Kekik yağı sağ olsun mecidefendi marka saftır. Bu 2 damladan fazla içilmez. Cilde temas ettirmeyin
ABD'den KKTC ve Türkiye'ye Maraş tepkisi: Kışkırtıcı, kabul edilemez
21 Temmuz 2021 07:46
kaynak: https://t24.com.tr/haber/abd-den-kkt...dilemez,967169
BM Güvenlik Konseyi'nin bu ayki dönem başkanı Fransa konuyu bugün BMGK gündemine getireceklerini açıkladı.
kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/a/erd.../5973630.html?
Bonus:
20 Temmuz 2021 13:59
Rusya'nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport, gelecek aylarda Türkiye'ye 2. parti S-400'leri göndermek için bir proje geliştirileceğini ifade etti.
TASS(Resmi Rus ajansı)'nın aktardığına göre MAKS-2021 hava şovunda konuşan Rosoboronexport CEO'su Aleksandr Miheyev, "Projeyi gelecek aylarda bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
Miheyev, "Son istişareler yapılıyor. Proje için bir teknik iş birliği planı ve finansal model oluşturuldu" dedi.
kaynak: https://t24.com.tr/haber/rusya-nin-d...riyoruz,967069
Haberler bunlar. Kurban bayramı boğalar için her zaman risklidir bu coğrafyada? :whistling:
Arıca grip olan hırıltısi olan bebekler için yastığın bir köşesine damlatın. Nefes aldıkça rahatlatır. Aynısı büyükler için de geçerli çok güzel temizliyor akciğeri. Sigara içen bireyler için süper bir uygulama
Murat Muratoğlu: Niye Afganlar bize geliyor? :halay:
https://www.youtube.com/watch?v=0JMV93tmGrc&t=19s
Bu coniler de bizim acemi kasaplar gibi. Gene kaçırmışlar danayı.
Bist'de sınırsız afgan suriyeli ve diğer mültecilerden fayda görecek hisse var mı? :party:
https://i.hizliresim.com/gqreol4.jpg
fdow vadeli kapanışına göre yaklaşık +400 puan yukarıda...bakalım pazartesi sabahı nerede olacak...bizim piyasada satışlar biraz uzun tatil nedeniyle birazda bu kıbrıs müjdesi nedeniyle idi muhtemelen...kıbrısla ilgili abd ve ab nin tavır koyacağı bir müjde de çıkabilirdi...
1.2 milyar dolara yapılabilecek bir köprü için vergilerimizle yandaşa en az 13 milyar dolar ödeyeceğimiz bir köprü nedeniyle yaptığımız eleştiriye karşı bize 1915 kalıntısı diye hakaret eden bu zibidi anguta küfür etmemek mümkün mü?
Ne iğrenç adam müsveddelerisiniz lan siz. Ne iğrenç yaratıklarsınız. Biraz insan olmayı deneyin lan.
böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde olamaz. tahkimde çözülür ama önce iktidarın değişmesi lazım. ödenen de faiziyle alınır. reis yine kandırılmış.
koça sabancıya laf söyleyince burda yeşeren tipler bedava avukatlar, haydi tüsiad bu konuda iki kelam etsin de sizlerden özür dileyeyim.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmang...r%C3%BCs%C3%BC
Proje tamamlandığında yılda 650 milyon dolar ulusal tasarruf sağlanacaktır. Köprünün maliyeti 1,2 milyar dolar olmuştur. Köprü ve otoyolun tamamının maliyeti 6,9 milyar dolar olup, bunun tamamı Otoyol A.Ş tarafından karşılanacak.[8]
bu kısmı da okudunuz mu?
Köprünün ücretsiz olduğu dönemde günlük ortalama 100.000 araç hizmet verirken ücretli hizmete başladığı dönemde günlük ortalama 6.000 araç köprüyü kullanmıştır. Taahhüt edilenden daha az araç geçişinin devlete ortalama haftalık maliyeti 10 milyon dolardır.
Sayın JAS
Bu arkadaşlara küfür etmek bile fayda sağlamıyor maalesef. Sinirlerin zıplamasına neden oluyor ki havalar da sıcak ve bunaltıcı olduğundan tehlike arz ediyor. Maazallah sağlık önemli.
Yok farz ediniz.
Cevap vermekle de muhatap kabul etmiş oluyorsunuz.
Bu arkadaşların 2001 öncesi sesleri hiç çıkmazdı. Arada bir çatlak sesleri çıkarır yapacaklarını yapar sonra toz olurlardı.
Şimdi de Laik ve Cumhuriyet vatandaşları aynı şekilde sessizliğe çekilmeli ve kuvvacı dedelerimizi örnek almalıyız ...
Saygılar
Boşver hocam birde övünüyor kayıp beyine yapacak birşey yok.
Herşeyi geç maliyetide geç şunuda soramıyor kendıne. Yol yip köprü yip hastahane yip havaalanları yip . peki bizim ödediğim fahiş vergiler nerde madem devletin cebınden bir kuruş cıkmıyor. Para nerde peki. Ben vergi veriyorum bunlar yapılsın diye.
Hep diyorum. Adamlar köprü yaptık diyor. Halk banane nasıl yaptıysa yaptı 👍 ihaleler 1 e 10 15 kat ile veriliyor yapan memnun 👍 birde bunun komısyon tarafı var oda memnun 👍
Herkes mutlu olan düşünen insana oluyor.
"İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu Osmangazi Köprüsü’nün 19 yıllık dudak uçuklatan faturasını açıkladı
" https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-320661h.htm
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Osmangazi Köprüsü’nün 19 yılda vatandaşa maliyetinin 16 milyar 959 milyon dolar olacağını söyledi.
Hükümet kanadından da bir itiraz gelmedi diye biliyorum.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunu yapmayın. nickim zaten türk. artık 2 bin yıllık sümer tabletlerinde ne yazıyormuş acaba diye uğraşmıyor teknoloji. hepsini kodluyor.
onun için ben 10 düşünüp 1 yazıyorum. size de tavsiye ederim. her aklıma eseni yazmıyorum.
misal 300 yıl sonra birisi de çıkıp bu da tam tarrakmış dese hoş olur mu?
Sn bluedream,
Aşağıdaki yazıya verilecek cevabı olmayan insan müsveddesi bu soygunu eleştirene 1915 kırıntısı diyor. Bu nasıl bir aşağılık yaratıktır, bu nasıl bir aşağılık zihniyettir anlamak mümkün değil. Bu ülkeyi bu zibididen bin kat daha fazla düşünmesek bu yaratığın bile soyulmaması için bu kadar uğraşmazdık.
Ama çok haklısınız, anlama-inceleme özürlüler ile uğraşmamak gerekiyor.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi