Mümkün değil! Asgari ücretli çalışan düz memuru geçti ve solladı! :whistling:
Printable View
ASGARİ ÜCRET
Brüt 5.004 TL oldu.
Gelir vergisi ve damga vergisi kesilmeyecek.
Asgari ücret almayan, 5.600 TL brüt ücretli çalışandan, gelir ve damga vergisi kesilecek.
Bu kişinin net ücreti, asgari ücretliden daha düşük olacak.
Bu durum, karmaşa yaratmayacak mı ?
Ben mi yanlış anlıyorum ?
hatırladığım kadarı ile bu kadar yüksek bir günl,k kapanış görmedim..
noel tatili, arkasından yılbaşı geliyor..VİOP VADE SONU yaklaşıyor..
MERAK EDİYORUM..3 KASIMDAN BERİ SOLUKSUZ YÜKSELEN ENDEKS DÜŞMEYE BAŞLARSA NELER OLACAK
Doğru anlıyorsunuz. Bizde işler günlük yürüdüğünden, aynen PC işlerinde nasıl yama program güncellemesi yapılıyorsa düzetlmeler gelecektir. Örneğin asgari ücret kadarı muaf tututulur üstü vergilenir. Yoksa çıkmaz sokak.
Yazmamım sebebi burayı okuyan cücük beyinli ,liyakat sahibi olmayan, partizanlıkla bir yere gelen, kendilerini bir halt sananlara yol göstermek için .
Dikkatimi çeken bir husus.
Her sene büyük, küçük demeden marketler yıl başı sepeti hazırlardı.
Şimdi fiyatlar saatlik olduğundan daha öyle bir uygulama görmedim. Metro dahil bırak sepeti broşür yok.
Ramazan paketi de hayal olur artık.
Eskiler bilir, derken yaş almışları kast ediyorum (Bunak denirdi ayıp olması diye bu şekilde hitap ediliyorum)Avuntu
Vergi iadesi için çalışan sarı zarfları doldurur ,doldurduğu kadarını,alır iş verende tamamı alır full geri alırdı.
Kim öle, kim gele. AHALİ PUST.
:he:
Sene başın da sigorta süresi 15 yılı dolduran çalışaşanıma kıdem tazminatını ödeyip, formalite işten çıkardım. Şu an devam ediyor.
Ne yapayım bu parayı diye sorunca, her şeyi bana sormayın siz daha biliyorsunuz dedim. Dayanamayıp altın 410,oo olursa al dedim.
Ki almış.Şimdi her şeyi işverenden beklemeyin.
Biraz önce biri arıyor, hala AGİ peşinde maaş 4500 olur mu diye soruyor ,diğeri asgari üzerine +350 alıyordum,4500+350 alırmıyım diyor. Kasmayın kendinizi, kral size seçim vaadi dağıttı ,kendinizi kapıda bulursunuz dedim.
Her kes iş verene yükleniyor,ben ne bok yiyeceğim haberim yok. Kabahatim iş veren olup vergi ödemek mi?
Degisime hazir olmak gerekiyor. Dolari oraya cekenin bir plani var. Istanbul secimlerinde milletin rizki ile oynayarak sonuc alinacagini gordu. Hukumet degisince dolarlari bosaltip gelen hukumete guvenoyu vermis olacak. Siyasi degisim hukumete guvenmeyen zenginleri/fonlari da geri getirecegi icin dolar bazli suruenn hisselere de talep artacak. Adam her taraftan kazanacak. Gunu kurtarma derdinde olan sark kurnazinin aksine, buna long oynamak, akilli olmak deniyor.
2018 senesinde yahu ulkeyi batiracak bu gidisle ben derken yapilanlari savunan degerli bir ustadimiz.
Resim kucuk cikiyor https://i.ibb.co/q1mWNWG/yetkisiz.jpg
Resmi buyutmek icin baska mesaj atmak gerekiyor altina.
dostum,özürle olsa iyi de nerdeeeee...
bunlara guvenip batanlar çolugun çocugun rızkını pul edenler ne olacak
demirbank tek suçu devlete güvenip yüksek miktarda düşük faizli hazine bonosu aldı
sonuç banka devletin oldu
özürle filan olmaz bence
siyasilere göre hepsi vatanı kurtarıyor
kahkah
düşmanı dışarda arama abi
geri bunlar dış güçler diyo da
bence iç güçler daha fena
kahkah
para bitti...
bitmese, var ki ithal ediyoruz derlerdi..
Köprüler yıpranıp masraf çıkmasın :he:
Siyasi konularda bilgili olan birisi yorum yapabilir mi acaba?
Olasi bir secimde, hatta olasiyi birakin, 2023 secimlerinde opsiyonlar nedir? Siyasi bir karmasa olabilir mi?
Tesekkurler.
2018 secimlerinde 17 yabanci kuruma anket yaptirilmisti. Ayni-tas-ayni-hamam'a para yok demislerdi.
http://666kb.com/i/dukiicexphzqm7mgi.jpg
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
ABD'de California'da işçinin saat ücreti 14 dolar.
Her gün % 3-4 civarında eriyen işçinin 2022 ocak ayında GÜNLÜK 8.76 dolar olacak.
Şu anda GÜNLÜK 5,87 dolar.
Yani adamların 30 dakikası bizim tüm günümüze bedel, diyeceklerim bu kadar.:vk:
Bist 1.41 usd
Millet borsa çıkıyor diye seviniyor, aslında sevindiği parasının değer kaybetmeyişi
günaydın arkadaşlar..
artık faiz indirimlerinin sonlarına gelindi.MB toplantı sonunda yayınladığı bültendede bunu açıkça belirtiyor..bundan sonra seri halde CİDDİ FAİZ ARTIRIMLARI beKlenecektir.BU DA ciDDİ artış gösteren bist te ve dövizdede aynı oranda TERS sert hareketlere yol açacaktır.
BORSADA FIRSATLAR KAÇMAZ,YETERKİ AKIL SAĞLIĞIMIZ YERİNDE OLSUN
KUZEY KORE de gülmek 11 günlüğüne yasaklandı..
bizde yasağa masağa gerek yok, gülecek halimizmi var