https://www.youtube.com/watch?v=AUq76m06RNc
Printable View
Tahtada ne ararsan var,boğa,ayı,çakal,kurt,pusucu panter,keklik,kaz,tavuk,ördek :)
Benim asıl merak ettiğim acaba paynet satılmasaydı ne olurdu. Hisse 10 tl.ye geri dönecekti herhalde.
Pislik bir tahta gözü Ky cebinde olan tahtalardan uzak duracaksın.
Bu tahtada yıllarca Nöropati direnci kazanmış bir ky için bundan fazlası gerekir Tahtacı Bey selamlar.
Ytd.
41 e 200 bin lot alış koysa birisi,satıcılar kaybolur üstüne alışa geçerler.Öylede garip bir tahta.
Yrd.
Tavan fiyat 45.36 iken 43 e selam versen ne güzel olurdu.
Ytd.
Bofiş ya da İşbof mu desek.Yersen.
Bayram tarifesi mi?
Yorumsuz.
https://x.com/EgitimYatirim/status/1799868876525555753
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hisse ile ilgili bir röpartaja denk gelince paylaşmak istedim.
https://i.hizliresim.com/ktdmuhh.jpg
Sektörde kendine yakın şirketler ile kıyaslarsak pd/dd 2 ile 4 bandında desek.
Bilançolarında güzel efk ile devam etmesi ve rekabet kurumu onayından sonra çiçek gibi bilanço geleceğini varsayarsak daha yukarı hedef koymak hayalcilik olmaz.
Ytd.
Bi kerede devre kesme ters köşe yap tavan ol abi.
Ytd.
Hisseyi bu fiyatlariyla beğeniyorum ve ortağı oldum.Paynet satisi sonrası gelecek nakit ile finansallarini güçlendirecegi faize giden paranın artık şirkete kâr yazmaya başlayacağı görünüyor ve pd/dd gelecek yaklaşık 3 milyar TL ile 1 civarına gerileyecektir.Bu da bu fiyatlarin firsat sunduğunu dusundurtuyor.Sirket ana işi teknoloji distribütörlügu dışında yazilimla ilgili yeni projeler üzerinde de çalıştığını aciklamisti.Bu hikayeler doğrultusunda gemiye bindik bakalım bizi nereye sürükleyecek..
Herkese bereketli kazançlar..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sn Emirhan06,
Sirketle gorusmemde rekabet kurulumuna 20 Mayıs da başvuruda bulunduklarini ve şuana kadar herhangi bir ek belge talep etmediklerini ilettiler.
Sizin bu yukardaki detaylarini acikladiginiz yasaya göre hangi tarihte otomatikmen kabul edilmis olacaktır?
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Rekabet kurumunun kendi sayfasindan baktığımda 22.05.2024 de başvuru tarihi gözükmektedir.Sn Emirhan06 nin belirttiği mevzuata göre 30 gün içerisinde herhangi ek dosya vs talebi olmadığına göre 22.06.2024 itibariyle otomatikman onaylanmış sayiliyor mu?Yoksa iş gününü mu baz alıyorlar?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1bea41eb5c.jpg
Hocam başvuru 22 mayısta yapılmış görünüyor. 30 günlük süre konusunda iş günü mü takvim günü mü olduğu konusunda bir detay yok ama bu detay olmadığına göre takvim günü olarak algılamak daha doğru.
Bu durumda süre 22 haziranda doldu ama araya 9 günlük bayram tatili girdi. Belki bu yüzden 30 günlük süreye ilave edilebilir bu. Dolayısıyla 1-2 temmuza kadar uzamış olabilir bu 30 günlük süre.
Herhangibir belge veya bilgi istenip istenmediğini şirkete sordum , istenmedi diyorsunuz bu olumlu bir durum ama son karar verilmeden sürecin ne zaman biteceğini söylemek zor.
Süreç ne zaman biter bilmiyorum ama şöyle olumlu bir istatistik var , 2023 yılında onay için başvurulan 217 devralma işlemininden hiçbiri olumsuz sonuçlanmamış. Sadece 3 tanesine şartlı onay verilmiş.
Bu durumda Paynet satışının da onaylanma ihtimali %100'e yakın ama zaman konusunda birşey diyemiyorum. Ben hala Temmuz sonu olarak tahmin ediyorum.
Paranın kasaya girmesinden sonraki finansal tabloların iyileşmesi konusuna katılıyorum zaten bunu defalarca yazdım buradan. Kasaya girecek 3 milyar ile öz sermaye 4,5 milyar lira seviyesine çıkacak , PD/DD bu fiyatla 1'in altında oluyor.
3 milyarın tamamı kar olduğu için de seneyi muhtemelen 3 milyarın üstünde bir net kar ile kapatacağız. Belki vergisel olaylar yüzünden 2,5 milyar TL civarı da olabilir. Ama bu durumda bile F/K 1,5 seviyelerine düşer bu yıla mahsus olarak.
Gelecek seneden itibaren finansal borç çok azalacağı için ve yeni iş sahaları ile organik büyüme ile beraber hisse başı 10-12 lira kar etmek çok olası.
Aciklamalariniz için teşekkür ederim Sn Emirhan06
Bekleyip göreceğiz o zaman gelişmeleri..
Arena dolar bazlı uzun vade 3 aylık trend grafigi görünümü..
Orta/uzun vade hedefi daha önceki zirvesi 2.74$ önemli desteği 1.16/17 bölgesi..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fdfaaa3c49.jpg
Bugün çıksın desin ki kasaya girecek 3 milyar TL'yi hisse başı 30 TL temettü olarak vereceğim. Bu şirketi 800 milyon TL'ye almış oluruz. Yani ikinci el spot piyasaların kaderi de bu? Ortaklığınız sadece kağıt üzerinde bu aptalca fiyatlamalar da bu yüzden? O yüzden borsalar hiçbir zaman gerçek bir yatırım platformu olmadı olamaz.
Bilişim endeksi +%3 oldu.
38 lira iken kimse yüzüne bakmaz 83 lira olsaydı 100 olacak diye alan olurdu belkide.
Ytd.
Hayırdır inşallah
Rekabet kurulu onayı gelebilir mi bu aralar.
Sayin Emirhan bey Rekabet Kurulu kararlari haftalık mı, aylik mı aciklaniyor biliyor musunuz.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rekabet kurulundan kötü bir haber geleceği yok zaten, aylardır kimseye tek kuruş para kazandırmadı borsa. Birileri paranın mevduat hesaplarında kalmasını istiyor. Ne zazan borsa kafayı kaldıracak olsa borsaya vergi haberini bişinip bişirip önümüze koyuyorlar.
Bunu bilmiyorum hocam ama sanırım kurul her 10-15 günde bir toplanır konular ve raporlar hakkında görüşüyor. Karar verme olgunluğuna gelen konularda kararları veriyor ve firmalara bildiriyorlar.
Arena halka açık bir şirket olduğu için sanırım KAP haberi olmadan rekabet kurumu kendi sitesinde bu kararı açıklamaz. Önce arenanın KAP haberi yollamasını bekler diye düşünüyorum.
Ama bugünkü hareketin illa rekabet kurumu onayı geldi şeklinde yorumlanması doğru olmaz. O haber gelmeden onaylandı mı onaylanmadı mı bilemeyiz. Ama onay gelince yolumuz açık . Onay ne zaman gelir bilemiyorum. Sadece bu ay sonu diye tahmin edebiliyorum ama uzayabilir de daha da erken olabilir de.
https://m.bloomberght.com/teamsec-ve...ir-ilk-2355484
Bu haberle ilgili mi yükseldi acaba?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu haberle yükseldiğini sanmıyorum. Çünkü haber geçen hafta Cuma tarihli. Bununla ilgili olsa o gün yükselirdi hisse.
Zaten bu haberin şirkete çok fazla pozitif bir maddi katkısı yok. Finansman ihtiyacı için bankadan kredi almayacak da alacaklarını belli bir iskonto oranında başkalarına satacak. Zaten bunun bir benzerini FİBABANK ile de yaptı. Fibabank arenanın ticari alacaklarına karşı VDMK ihraç etti.
Teamsecin yağtığı ile Fibabankın yaptığı birbirine benzer işlemler. Ve şirkete çok fazla katkısı olan bir olay değil. Belki finansman giderini %2-3 düşürür o kadar. Fazla bir etkisi yok.
Zaten bu teamsec , Serkan Çelik'in de yönetim kurulunda olduğu bir şirket. Arena iştiraki değil ama bizim CEO o şirkette YK üyesi. Yani dolaylı da olsa bir bağ var bu 2 şirket arasında.
Serkan Çelik , Paynet parası yeni projelerimize kaynak sağlayacak demişti. Yapay zeka işine girmeyi planlıyoruz demişti. Teamsec de yapay zeka tabanlı çalışan bir şirket. Acaba CEO'nun yapay zeka işine gireceğiz demesi , Paynet parası geldikten sonra Teamsec'i satın alacağız anlamına mı geliyor. Bunu bekleyip göreceğiz.
Emirhan Bey Üstadım çok sağolun.
Tahtacı Bey mehterana bağladı gene.
43.4 deki gapı dolduracak sanırım.
Ytd.
Böyle eziyet çekeceğinize neden açılışta hızlıca doldurmuyorsunuz ki?
Demek ki başka durumlarda olabilir.
Hayırlısı.
Rekabet Kurumu Haziran ayının başından itibaren bugüne kadar 5 kez karar açıklamış. Neredeyse haftada 1 kez demek bu.
Çok regüler bir toplanma ve karar alma süreçleri yok ama ortalama haftada 1 veya 10 günde bir kararlar yayınlanıyor sitede.
Başvuruları bizden sonra olan bazı birleşmeler karara bağlanmış. Bence bizim devir işlemi de bu ay içinde yada en geç Ağustos başında karara bağlanır bence.
Hissenin durduk yere 1 haftada %30 civarı yükselmesi de bazı ilerlemelerin olduğunu gösteriyor olabilir. Sebep bu da olmayabilir ama ortada bir gelişme olmadan bu kadar alım yapılması da çok normal görünmüyor. 10 gündür işlem hacimleri de fena değil . Yükselirken de düşerken de. Belli bir silkeleme operasyonu var. Ama yukarı sürmek için mi aşağı basmak için mi bunu yapıyorlar bilmiyorum. Ama yakın gelecek içinde çok iyi beklentisi olan bir hisseyi aşağı basmaya çalışmazlar diye düşünüyorum.
Teşekkürler Emirhan bey. Paralel düşünüyorum, %30 luk bir hareket tepkiden ziyade insider hareketine benziyor bencede.
Eğer onay gelirse 3. ceyrekte hem guzel bir borç azalışı hemde guzel bir ceyreklik kar iyi olur. Ama hisse için asil onemli olan bundan sonra neredeyse borcsuz olarak yoluna devam etmesi ve net karı sömüren faiz gederlerinden kurtulmasi olacak.
Ha gayret az kaldı demi :)
Tam komedi.
Adam hedefe odaklanmış kimse duramıyor karşısında.Bu ne azim arkadaş.
Çok şakacı bir tahtacımız var.
45 tl altinda kademeli aliciyiz
Bi bırakmadılar adamı gapı doldursun :)
Nereyi göstermek istiyorsa müsade edin göstersin lütfen,sonra gidelim yolumuza.
Yalnız yumruğu masaya vuruncada millet dağılıverdi :)
Ytd.
Keşke gap a kadar getirse de biraz daha artırsak ama bence daha önce yaptığı gibi getirir gibi yapıp sadece teknik bakanları dökmeye çalışıyor gibi hissediyorum:)
Tabiki yanilabilirim ama sanki o boşluk hiç dolmayacak..