Ne güzel ptesi 10 liradan dolar alabileceğiz 11.71 kapamıştım çok iyi oldu düşüş.
Printable View
Ne güzel ptesi 10 liradan dolar alabileceğiz 11.71 kapamıştım çok iyi oldu düşüş.
Arkadaşlar saat 22.20.
Tekrar yazıyorum,
Bu ülkede ne yapıyoruz?
Evet ne yapıyoruz?
Hic bi hafta sonuna, hiç bi pozda girmiyoruz.
Ne yapıyormuşuz?
Kapatıyoruz.
Shortsun, pazartesi -10 bin acti, üzülme.
Sen kapatmasan +10 açardı merak etme.
Bu ülkede hafta sonuna / hatta geceye, pozla girilmez.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şey de anormal hareket var. Biri alıyor biri satıyor. Bu hane halkı bu saatte bile al sat yapıyor
Sizler hale bu ülkede TV de haber maber tartışma izliyor musunuz..
TV sadece yabancı KanallllarA ayarlı..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kazayla bir girin. sabahlar olmuyor o pazartesi gelmiyor. tırnaklarınızıda kesmenize gerek kalmıyor.
Sonra deliye çıkıyor adınız :oleyo:
illaki haftasonuna poz. ile gireceksen short girerim.Ani gelişmeler genellikle olumsuzdur.Ama long girmek çok riskli.
Ah gundi ah bulut abini fazla hafife alma ne dediysem o:)
daha oyun yeni başlıyor .
Abey hem de çok yüklü long girmiştim ya kendi evime buduma göre.
Hem de kendi sistemim short iken.
Sen kimsin la bu neyin ozguveni demezler mi adama :) hafta sonu scalp mi olur :)
Düşünüyorum nazar filan inanmam pek ama hakikaten çok konuşmamak yazmamak lazım poz moz işlerini varsın mert abeyim kızsın ne yapak.
Bi an ağzını açtın geçmiş olsun abi gidiyor sonra çıkartana kadar göbeğin çatlıyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
geçen sene 7.5 liraydı.
%25 enflazyon koy
9.4 filan.
yılanoğlunda balon var denebilir mi?. :he:
Pazartesi endeksi vereceğini sanmadığım için bu gece kapanışı ya artıda yapar şey. Ya da pazartesi sabah açılıştan önce yukarı alırlar biraz.
Reisin en sevdiği manipulator Robin Brooks da 9.5 hesap ediyor idi.
Ancak Deniz hocamın başlığında biçtiği değer bence daha doğru.
Her halükarda 13.5 üstü köpük, 10.5 altı ise alım fırsatı gibi bir değerleme yapabiliriz bugün için geniş bir aralıkta.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüşün bir kısmını seneye bırakırlar...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
31.12 kapanışı çok önemli
Dövizle iş yapan firmalar kuru ona göre değerleyecek.
bugune göre
01.01.2021-24.12.2021 ortalama ____8,8112
01.10.2021-24.12.2021 ortalama_____11,0782 _________(4.dönem geçici vergi )
01.11.2021-24.12.2021 ortalama_____12,1636
01.12.2021-24.12.2021 ortalama_____14,1383
ama 8.80 değdirecek gibi duruyor :Sad: bi insanların yüreğini hoplatmak ister.. YTD kesinlikle değildir.
Sürekli oyun kurgum bu şekildedir. Yayılması poz.
P.tesi gecesi 20.71 den 20 ad. Aralık vade Euro short, 18.27 den de 28 adet longum vardı. Euro shortlari 11.x lerden kapamaya yetişemedim. 14.10 dan kapadım. O gün daha fazla risk üstlenmemek adına 12 - 14 aralığından da longlari kapadım. Al sat yapa yapa 8 bin zararla günü kapadım. Hele bugünler gibi volatil günlerde mükemmel çalışan bir sistem. Düştükçe birini, yükseldikçe dıgerinii kapayarak devam.
Bu DEM'de kur farkı + %14-17 faiz olur ise borsacı da cazibeden etkilenebilir.
Merkez ve bankacılar kuru sabitleyeceğiz nasılsa diye düşünüyor onlara maliyet daha düşük oluyor.
Öte yandan çoğu kişi servetine dolar olarak bakıyor.
bu metiner var cnnde şimdi,ilginç bir şeylerden bahsediyor.
vatandaşın altınını da alacaklar bunlar
Akşam seansı denen şeyde ne gereksiz
Abidik gubudik
10 TL altına gelirse TCMB alım veya faiz indirim hamlesi yapar bence.
Bankacılar biz düşen faizi severiz diyorlar.
Seçimlere piyasalar kıyamet dengesi ile de gidebilir, piyasada iktidar değişir ise duman oluruz durumu oluşturulmak da isteniyor olabilir.
Ekonomi bilimi herkesin belirli bir akıla ve ahlaka sahip olduğu varsayımına dayanıyor. Moral Hazard diye bir konuyu geçmişte çözemediler, son dönemde game theory, kurumsallaşma konuları geldi.
Dıjj güçler ile savaş bu saatte bile devam ediyor. Bir an 10,80 bir an 11,50 mazallah.Londra mı New York mu bu saatteki savaşın kaynağı ? Bilen var mı?
https://tr.investing.com/currencies/usd-try
Burasıda yedi kafayı. 11.0138 i işlem manyağı yaptı.
Bu spot piyasa bu saatte nereden alınıp satılıyor?
Dışarıdan para bulma işinden umut kesildi şimdi içerdeki para üzerine oyun kuruldu volatilite ile dövizdeki para urkutulmek isteniyor bu dem e dışarıdan para gelmez vade sonu kazansa bile TL alıp ne yapacak TL mi alıp gidecek bu sistem çalıştığı sürece TL demi kalacak 🤣 içerde dolarizasyonun önüne geçerse başarılı olur Bu bile çok çok yeter bir ülke olarak tasarrufun dolar olarak tutulmasına gemiyle gelse dolar dayanmaz özellikle internetin yayılması ile dolarizasyon çok hızlı olabiliyor bir çığ etkisi oluşturabilir sert dalgalanma ile yatan döviz urkutulerek yönlendirilmeye çalışılıyor bu psikolojik savaşı kaybederse MB çok çok yüksek dolar ve enflasyon bizi bekliyor.
bu salı günü teminatlar artmıştı, mesela endeks 2700 tl olmuştu.
bugün yeni duyuruya göre gelecek salı yine değişiyor, bu kez düşüyor 2050 tl'ye. son 10 gün içinde 3. kez olsa gerek bu değişiklikler..çılgın zamanlar..
https://www.takasbank.com.tr/documen...0c50527fc3.pdf
Heyecanlandık ucuz dolar alıcaz diye ptesi açılana kadar 12 lirayı bulur bu yılanoglu