Bedelsiz onaylandı , hayırlı uğurlu olsun …
Printable View
Bedelsiz onaylandı , hayırlı uğurlu olsun …
spk onayimiz alindi az once rapor yayinlandi hayirli olsun.
simdi Ahmet aganin tarih vermesini bekleyecez galiba. gecen yil ne kadar sürmüştü hatırlayan varmi?
Bedelsiz hayirli olsun :)
katlya katlya gidiyoruz du bakalim ne olacak bu isin sonu :)
Simdi Ahmet abi kac tl den bölünmeyi gerceklestirecek.
Gecen sefeki gibi yaparsa bi goflet ismarlariz kendilerine :))
Birileri yaziyordu %200 bedelsiz verecek diye :)
değerlemeler bilançoya yansıtılırsa saçma sapan bir fiyatlama çıkacak ortaya .. neyse biz hissenin fiyatıyla değil şirketin değerine bakıyoruz nasılsa...:party:
dostumuz linux bize satışlardan ve inş. ruhsatlarıyla ilgili birşeyler yazar belki sürekli satışların düştüğü yönünde raporlar geliyor..
Yükselişine başladı sanki hissemiz, bakalim eski günlerine dönecek mi, ben bilançoya kadar 18 üzerine çıkarız diye düşünüyorum ama belli de olmaz. Çünkü hem bedelsiz geliyor hemde bilanço çoğu şirkete göre çok iyi olacak gibi. Çünkü bilançoda değerleme olayı 17 milyar dan 38 milyara çıkacak gibi (raporlara göre tahminen) %100 uzerinde olacak gibi ama birde aldığı ihaleler var. (Mesela halkali ihalesi geçen sene 12 milyar gibi bir rakam olarak ihaleyi aldı sanırım. Başka ihale de olabilir) . Yani bu ihalelerden kazandığı parayi da ekleme yapabilir belki. Yani yeni bilançosunda ozsermayesi 38 milyar üzerinde bir rakamda gelebilir gibime geliyor. Beklenti baya büyük. Şirket piyasada zaten ucuz fiyatlaniyor. Birde yeni bilanço hesaba katilinca çok ucuz olacak muhtemelen. Ama ben henüz bedelsiz ve yeni bilanço (değerleme raporlarinin) hesaba katıldığını zannetmiyorum ve yükselişine devam edeceğini düşünüyorum. Bakalim bekleyip görücez artık
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
canagi tamamlayip katlarsa 33.5 gorur
herkese iyi pazarlar,
birkaç haberin üzerine genel kapsamlı bir ekonomi yazısı yazmak farz oldu... konut satışlarında haziran ayında gerçekleşen yüzde 44 lük düşüş tabii geçen senenin aynı ayına göre ... bu seneki haziran ayına bayram tatili gelmesi sebebiyle neredeyse ayın yarısı tatildi, kalan kısmı okul kapanışı, sınavlar vs ... ama geçen sene haziranda tatil yoktu neyse oydu... temmuz itibariyle o tarz bir yüksek düşüş olacağını düşünmüyorum...
bugün benzine ve doğalgaza gelen zamların ne yazıkki enflasyona etkisi ister istemez olacaktır, yüksek enflasyonun olduğu ortamda ise kolay kolay konut fiyatları düşmez . zaten arsa stoğunun az olması sebebiyle yeni inşaat başlangıçları az -binbir güçlükle inşaatını yapan, tamamlayan adam gerçek enflasyon oranından az bir karla konutunu satmaz niye satsın bekler ....
bizim satışlar fena değil daha önceleri yazdım ilk çeyrekten daha iyi , ortalamaların ise altında diye ekleyebileceğim birşey yok zaten ağustosun ortasında rakamları göreceğiz , burada konuşuyor oluruz inşaallah...
gelelim hisse hareketlerine , bu hafta hareketlendi, 6 aydır komple aşağı giden bir grafik vardı. hep dediğim gibi aslında bakılması gereken puzzle in komplesi , şirket ne yapıyor karlılık ne durumda doğru zamanda doğru projeksiyonlarda mı , aksiyonları doğru mu... hisse fiyatı an be an bunu fiyatlamaz, ama orta ve uzun vadede ister istemez fiyatlıyor...
gelelim bu haftaki merkez bankası toplantısına herkesin genel beklentisi 5 ila 8 puan arasında artması... ancak benim beklentim ise 2-3 puan arası bir artış olacak hatta tam 2.5 puan diye düşünüyorum... peki böyle bir artış olursa piyasalar nasıl reaksiyon verir dediğinizi de duyar gibiyim... onun da cevabını vereyim.. döviz 28 e doğru hareketlenir, ve bir sonraki toplantıya kadar kendine 28 i taban yapar, borsa 7 bine doğru düşe kalka hisse bazlı güzel karlar bırakarak doldura doldura sindire sindire hereket yapar. özak ise istemeye istemeye eski zirvelerine doğru gider 21 tl civarlarına ancak bunu ancak yıl sonuna kadar yapar diye düşünüyorum , özak ile ilgili tahminler kehanetten ödemeye gitmez ancak özak ise koy sepete formasyonu eylül ekim ayında açıklanabilecek olduğunu düşündüğüm konut kampanyaları ile zirve yapar diye de ekliyor ve iyi pazarlar diliyorum ...
Turkiye artik pahalı bir ülke haline geldi kacak göçmenler yüzünden guvenliktede sorunlar var maliyet artışları devam ediyor turizmde sıkıntı başladı bu otel işleri başımızı ağrıtacak sanırım iki senedir eladan değer artışı dışında birsey görmedik sayılır bakalım bu yıl ne verecek
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takdin sen elaya :)) otel benim demistim
THY de benim :)))
TGRT dE Ahmet baskan ne yapacagini söylemisti buraya linkide konuldu...
Turizmden devam , Antalya Didim v.s . surda oteli olupta Bistte olan kaç sirket var,
Fiyatlanir mi fiyatlanmaz mi onu ben bilmem, Ama Bu bedelsizi ekledikten sora cekilirim inzivaya
bi sonraki bedelsize kadar :)))
Evet onla ilgili yazi yazdim post yapmadan sildim
tartisma olmasin diye,
ama haklısın Türkiyeye gelecek turistlerin tercihi mısır oluyor böyle durumda,
Ayni sekilde ihracatciyida zor duruma sokuyor, Ürün maliyetlerine ülke enflasyonu dahil ediliyor,
Ücretlere zam yapılsın yarışına sokan Ana Muhalefetin bir hediyesi bu ,
Otel kısmıyla ilgili de bir bilgi vereyim , ela otel bu sene geçen seneden çok çok daha iyi... Ancak artan personel ve ürün maliyetleri karlılık kısmını nasıl etkiler göreceğiz. Ahmet patronun da yıllardır bir türlü parasını otelde değerlendirmeme sebebi bu, yatırımının ufak ufak geri dönüşünü göre diğer otelleri hemen yapacak ama yok pandemiydi yok düşük doluluktu, yok ekonomik kriz derken...
Teşekkür ederim sn Linux,
Ahmet Patron turizmdeki eksik gördüğü bir konsept üzerine hareket edyor
vizyon sahibi adam, Danışma fikir almayı bilen birisi...
Yapsin yapacagini ben beklerim , beklemek benim isim :)
yapılmayı bekleyen 2 tane üst hakkı varken 3 yeri almasını parayı temettüden kaçırmak için atılmış bir adım olarak görüyorum dünyanın ve türkiyenin gittiği yöne bakılınca otel işinin gelecegini fazla riskli buluyorum. evdeki hesap çarşıya uymaya bilir... ona bağladığı 600 milyonu kendi kullanımı için ges yapsa daha memnun olurdum.
Beğenirsin hisseyi alirsin beğenmezsin short acarsin bu senin bileceğin iş.
Eğer sirketin sahibiyle bir sıkıntın varsa, yeri yurdu belli git konus,
senden öncekilerede dedim, Sıkıntın var Genel Kurula katıl yüzene söyle,
ne diyeceksen ...
o yok, bu yok.
benim yazimi alinti yaparak yazma..
benim sizinle isim olmaz yolunuz acik olsun..
Patronu öven onun adamıdır!!! Milletin kanını emen pirhana yı gelip kimse vizyon mizyon muhabbeti yapmasın. 5 lirada 5 milyon lot patron satış yapıyor, sonrasında hisse 20 liraya gidiyorsa patronun vizyonu! ortaya net çıkar... Amaç, Küçük ortaklarını kandırarak (mesaj; bak ben 5 milyon lot sattım, benim şirketim 5 para etmez, sizde satın dır!) insanları dolandırnaktır. Sonrasında 21.5 dan 9 liraya basan, benim gözümde adam değildir! Kanı bozuğun tekidir. Zararımı çıkarmadan da buradan gitmem. İster seve seve, ister söve söve... İşleri güçleri ahlaksızca hareketler, dansözlük...Biraz dik duruş olur, biraz sadece biraz ortaklarına güven verirsin... Lanet olsun senin yöneteceğin şirkete...Tekrar diyorum onun ben vizyonunu ............
Yatırım tavsiyesi değildir...Kendi hür iradenizle yatırım yapın....
Turizm uzun vadeli bir yatırımdır, inşaattan da ötedir geri dönüş süresi... Otel işletmeciliği ise zor bir iştir, kaliteyi keşfetmek, keşfedilen kaliteyi yakalamak ve o kalitede kalabilmek... ela otel biraz bu işin laboratuarı diyelim... Deneme yapılıyor, en iyi yakalanmaya çalışılıyor, sonrasında da bu kaliteyi en azından 4-5 otel boyutuna çıkarıp marka oluşturulması... İnşaat ile beraber turizm çapraz bir satıştır, inşaat piyasası durgunsa turizmden yürürsün garantin vardır hesabı...
ahmet patron bunun peşinde bence açıkçası... ilk faz tamamlandı kalite tanımlanmak üzere... diğer fazlara geçebiliriz diyeceğiz yakında :cool:
ben eli yukselteyim
Aktay turizm işletmeleri halka arz izahnamesini gorene kadaburdayız.:party:
Ahmet beyim biz hanci sen yolcu olursun bu hikayede insallah:halay:
6-9 aylik bilancolara gore ucuz kalacak bu fiyatlarla.
Yeni değerlemelere, bilançolara göre ucuz kalacak!!!! Şu anki 1.52 fk, 0.71 dd yi Amed Piranha pahalı görüyor. Hahaha.....Demek benim şirketim beş para etmez diyor... Hahaaaa....(aslında doğru diyor, 5 para etmez! Kan!!! sorunu var...Karekter sorunu var)
Guzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler, Bence bu değerlendirmeler önemli ve gerçekci.
Ayrica yatirim fonları son gunlerde sürekli topluyor bu hisseyi. Boşuna toplamıyordur. Bir bildikleri var muhtemelen. Yatirim fonlari Hergün bu kadar niye topluyor acaba çok merak ettim. Emeklilik fonları da ufak ufak topluyor sanırım. Işbankasi ve citi biraz azaltmışlar elindeki hisseyi. Belki biraz yataya bağlayıp bilanço sonrası çıkışına devam ettirebilirler gibi geliyor bana.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
https://www.hisse.net/topluluk/showt...16#post6466116
1 Temmuzda yazmıştım , Kanada modeli diye
,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.Cumhurbaşkanı, boş duran evlere vergi getirilmesine yönelik bakanlığın çalışması olduğunu da söyledi.
Bu hissede fk ve dd 0,000000000001 bile olsa gitmez! Ne zaman gider biliyormusunuz, Amed ne zaman hırsızlığı bırakır, düzenbazlığı bırakır, (geçen yılki sözde! ortak satışı ayağı) sözlerine güvenip!!! kendine ortak olan küçük yatırımcıları soymayı bırakır, imana! gelir, o zaman gider....(o da zor...Para bunlar için imandan önce gelir!)
15 yıldır borsadan hisse alıp satarım böyle Vampir bir tahtacı daha görmedim. Al-Sat yapa yapa içi geçti boşa debeleniyorsun tahtacı.
Bu arada AKYATIRIM BÜYÜYEN ŞİRKETLER FONUNDA OZKGYO var , Fon büyüklüğü 432 Milyon TL 14.07.2023 Tarihinde işlem görmeye başladı TEFAS'da . Bu fonda bulunan şirketler :
Özak GMYO, Logo Yazlım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda, Aksa Enerji, Goknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör.*
Muhtemeldir ki bu fonun büyüklüğü yakın zamanda 1 Milyar TL 'yi bulur . %3'ü bile OZKGYO'ya ayırsa 30 Milyon TL civarında lot demek. 1 Milyar TL 'ye ulaştığında benim hesaba göre yaklaşık 20 Milyon TL tutarında bir rakam OZKGYO hisse senedi kısmına akar minimum fazlası da akarsa yaklaşık 1-1.5 Milyon TL arası şimdilik başlangıçta alınacak lot demek.
Bu kağıdı götürecek olan bu tip fonların akmaya başlamasıdır kağıda . Örnek vermek gerekirse kağıt Eylül'ün 20 'sinden sonra kuvvetle ihtimal BİST100'e girecek buraya girdiğinde kağıda çok ciddi bir fon akımı olacaktır , 1-1.5 Milyon lot felan değil 20-30 Milyon civarı alış yönünde Lotlardan bile bahsedilebilir . Bist 50 'ye bile bence girme potansiyeli var . Bist 30 'da ki EKGYO 'nun piyasa değeri 31 MilyarTL , bizim piyasa değerimiz 12.5 Milyar TL ancak defter değerimize bakıldığında 50 Milyar TL 'ye ulaşan bir mülkün üzerinde oturuyor kağıt . Yani BİST 100 garanti gibi , Bist 50 kısa süre sonra ulaşılacak hedef , Bist 30 ise uzun vadeli fakat girdiğinde HİKAYE TAMAMEN DEĞİŞİR KAĞIT FİZANA BİLE GİDEBİLİR . 30-40 TL olur mu ? Eğer bist 30 'a girerse siz diyin 50 ben diyeyim 100 Hikayenin limiti dahi yok çünkü lot kalmaz fonlara bile verilecek.
Kısacası altın madeninin üstünde oturuyoruz , fakat madenin üstünde bir de Vampir var sürekli olarak al-sat yaparak kağıttan milleti kovmaya çalışıyor . MALINIZI KAPTIRMAYIN BENCE , ELİNDE SONUNDA "SEVE SEVE" bu kağıt çok değişik yerleri görecek potansiyele sahip Yatırım Tavsiyesi Değil .