7 kırmadan bi cacık olmaz..
Planlar yatar...grafik çöker...
Kapanış 6.80 olmalı..
Ağalar baskıyı kaldırmassa iyi olmaz hemde hiç iyi olmaz..
Yat.tav.değ...
Printable View
7 kırmadan bi cacık olmaz..
Planlar yatar...grafik çöker...
Kapanış 6.80 olmalı..
Ağalar baskıyı kaldırmassa iyi olmaz hemde hiç iyi olmaz..
Yat.tav.değ...
Serbest dolaşımdaki kağıt 1600000 civarına düştü...
Artık aynı kağıtlar dolaşacak..
Bu hafta d*****n kuyruğu kopar...
Bakalım tahta sahibi ne kadar güçlü..
Tahtayı koparıp götürecekmi yoksa sütcü beygiri gibi etrafında dönüp duracakmı..
Şirket yönetimi alacağı kararlarla kağıda yön verecek..
Bakalım Bakalım Bakalım....
Neler olacak...
Yat.tav.değil...
kalan arkadaşlar ın yolu açık olsun benden buraya kadar...
6.10_6.30 bandına oturmadan giriş yapmam..
ALLAH gönlünüze göre versinn..
Ne oldu bizim çanak? Çok bastın be reis bundan daha fazla toplayamassın... Kalanlarla devam...
Yat.tav.değil...
5.88 maliyetle geldik bakalim
güzel kaliteli bir hisse çok iyi arastirip karar verdim.uzun vade kalacagim bir hisse.
kaçmaz burlarda durursa kademe kademe toolamaya devam..
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TGSAŞ ; 15 MILYON SERMAYE , 1.577.000 6 AYLIK KÂR FİYAT ; 9.39 TL
METUR ; 18 MILYON SERMAYE , 4.900 .000 ZARAR , FİYAT ; 9.600 TL
BERKOSAN ; 15.600 000 SERMAYE , 5.5 MILYON KÂR , FIYAT ; 6.24
Sadece kücük bir örnek bu.. BILANCO , KÂR ve SERMAYE oranlarına göre neredeyse BIST in en primsiz ucuz kalmiş ; aslında unutulmuş , ötelenmiş , küçumsenmiş şirketlerinden ve hisselerinden biri..İlginç olan YÖNETIMİN ve PATRONUN bu duruma kayıtsız ve sessiz kalması ! Ayrıca hadi onlar gaflette kaldı. Bu şirketin bir CEO su yok mu ? Yada nasıl bir CEO ? Hiç kimse birsey, hesap sormuyor mu ? Nasıl sürdurmüş bu kadar zaman böyle ? Ayrıca sirkette yeni iş alanları sektör degisiklikleri , yeni pazarlar...Yeni trend YAPILANMA , kendini GÜNCELLEME alanında düşunceler gelismeler eylemler var mı olacak mı ? Çünkü bu yönde gelismelere açık ve uygun sartlara sahip bir sirket.. Izliyoruz bakalım...ytd
CEO şirket kurucusunun oğlu oluyor sanırım..
SERMAYESİ 15.600.000 , 9 aylık KÂRI 5.5 MILYON , olan BERKOSAN ın fiyatı 6...larda.
SERMAYESİ 18 000.000 , 9 aylık zararı 5 MILYON ve özsermayesi ekside olan METUR un fiyatı yaklasık 12 lerde..BERKOSAN ın neredeyse 2 katı..
Olacak seymi bu.. PATRON YÖNETİM CEO farkı ! PIYASA ITIBARI tabiki ayrıca..Bakalım bunlar dışında piyasa aktörleri bizim gördüğümüzü görecek ve degerlendirecekler mi ? Umudumuz onlar artık...ytd
Dnisi yi geçmesi lazım [emoji40][emoji106][emoji16]
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Önümüzdeki zamanlarda Valencia'daki tesis belirleyici olabilir. FORD'a mal veriyor bildiğim kadarıyla...
Evet.Sanırım 2019 tarihi içinde yine bu forumda BERKOSAN ı KAPLAMİNLE karşılastırmıstım ve o karsılastırmada da BERKOSAN 2 ..li , KAPLAMİN 3...lü rakamlardaydı.
Bugün bakıyorumda KAPLAMİN 30 ...ları görürken BERKOSAN hâla 6...lı rakamlarda.. Aradaki fark uçurum olusturmuş..Oysaki Fabrikaysa fabrika , üretimse üretim , ihracat , pazar payı , ürün yelpazesi , makine arsa , amortisman , yeniden degerleme teknoloji...ve kâr ise kâr.....say sayabildigin kadar. vede 8 yıl evvel 13...14...lü fiyatlar ki o gunkü dolar kuru üzerinden karşılaştırıldığında bugünkü olması gereken rakamı düşünmek istemiyorum...
Son söz ; KAPLAMİN ordaysa BERKOSAN burda...sadece iyi bir SARRAFA ihtiyaç var ! O sarraflarda gelecek ve ederini verecek mi göreceğiz onuda kısmetse...ytd
Halka açıklık fazla olunca harekette sınırlı oluyor.YTD
Hisse hâla dağınık piyasada.. Bu adamlar anlasılan o ki hisselerini tasıyacak fiyatlayacak bilgi beceriyede pek sahip degiller ! Öylece caresiz bakıyorlar.. yazık emeklerine..
Evet bir an evvel oyunu kuralına ve piyasa koşullarına göre sekillendirerek..okuyarak ve beyinlerini güncelleyerek ! Iyi bir piyasa aktörü , oyuncusu yada tam anlamıyla iyi bir SPEK bulup anlaşmaları İŞİ EHLİNE DEVRETMELERI zorunlu ve ihtiyaç olmuştur...yoksa daha cok didinip yırtınıp kendilerini paralayıp uzaktan bakarlar..ytd
Bilanço üzerinde herhangi bir oynama yapmazlarsa 12 aylıkta güzel bir kar açıklar. Bu da fiyatını bayağı yukarıya taşıyacaktır. YTD
Berkosan ın en cazip tarafı ; geniş ürün yelpazesi ve üretim çeşitliligi ile pandemi dönemi ve sonrasının önemli TEDARİK ci sirketlerine aday olmasıdır !
Ayrıca bulundugu konum ve cografi özellikler ile de yeni iş ve faaliyet alanlarına sektörlere uygun imkanlara da sahiptir. Sirket yönetimi biraz kendini yenileyip güncelleyip proaktif davranabilse ki özellikle ; maden , enerji , ( rüzgâr, güneş gibi ) yazılım , gayrımenkul , kimya ( Megap ı bir incelesinler bu konuda ) sektörlerinde faaliyet , yatırım , iş ortaklıkları sirketin büyümesi ve gelecegı için büyük katkı saglayacaktır... önümüzdeki sürecte izleyip göreceğiz...ytd
Alt pazarda olması büyük bir handikap. Yoksa bu fiyatların senedi değil. YTD
Piyasada yaklaşık 10 Milyon hissesi olan BERKOSAN ın günlük işlem hacmi 200...300 binlere düştü. Ne komik değil mi ?
Şuraya yazıyorum : ve bir kez daha METUR ve KAPLAMİNLE kıyaslıyorum ! ..
Önce METUR u yakalayıp geçecegiz .Sonrasında da KAPLAMİN..ki ya Kaplamin geri gelecek ya da BERKOSAN ..Kaplaminle bir yerde fiyatı kesişecek...Nitekim gecmiste bunu yaptı da ! Neden bir kez daha... sadece iyi bir yönetim..patron ve de adam gibi... züğürt olmayan ! PIYASA YAPICISI na ihtiyaç var ! izleyip göreceğiz...ytd
Mevla görelim neyler neylerse güzel
Bir miktar yabancı alımı var. Onlarda ucuz olduğunun farkına vardılar herhalde. YTD
Tavan olması dileğiyle. :halay: YTD
Düşmediğine göre yukarıya doğru bir hareket bekliyorum. YTD
Bu hissede durum farklı.. özellikle de SIRKET SAHİPLERİNİN ve HAKİM ORTAKLARIN.. ( bildiğim kadarıyla yıllardır da değısmediğine göre ) , küçük ortaklarına ve yatırımcılarına karşı BORÇLARI ve VICDANİ SORUMLULUKLARI var ! Yıllar öncesinden bir hisseyi yaklaşık 8 DOLARA halka yani küçük ortaklara sattıkları ve bir dahada dönüp bakmadıkları magdur ettikleri insanların en azından GÖNÜLLERİNİ KAZANMALARI gerekir ! işleri zor ne diyelim...ytd
Belliki hâla akıllanmamış bazı DİNAZORLAR ! Hala entrika hile gasp ile nasıl...derdinde peşinde. HELALLEŞMEK zorundasınız yıllardır mağdur ettiğiniz bu insanlarla !...ytd
Hisse bir iki küçük ZÜĞÜRTE bırakilmış..Onlarında gücü buraya kadar. İyi ve güçlü , profösyönel piyasa yapıcısı ve aktörleriyle anlaşmaları lazım.. yoksa zor HELALLEŞİRLER !..YTD
Bu arada ekürisi KAPLAMİN 28.70 lerde..
ve KAPLAMİN bu fiyatlarda kaldığı sürece de kimse bu fiyatlardan asla BERKOSAN satmaz ! ..ytd
BRKSN Ana pazara geçti, hayırlı olsun ortaklar...
Eyvallah ... Güzel günlerin baslangıcı olur artık inşallah...Evet önce ÖZSERMAYESİ EKSİLERDE , bilancosu yaklasık 5 MILYON zararda ve fiyatı yaklaşık 15..lerde olan METURU geçip , sonrada daha öncede gectiği ve kac yıldır zarar açıklayıp bu yıl BERKOSAN a yakin kâr açıklayan ekürisi KAPLAMİN le bir yerde kesismesi HEDEF OLACAKTIR ! Kendi düşüncelerimdir.. izleyip göreceğiz..ytd
Bir de 12.ayda karlılık artarak devam ederse..."Kusursuz Fırtına"....
Sabır herşeyin ilacı değilmi ki. Bekleyip görelim
Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.
Yarınlar güzel olacak.
https://i.hizliresim.com/7UoAu2.jpg
üç aylık takas
Mart;da nisan da çiçekler açacak mayısta başkaları çıkacak.haziranda hasat verecek. Hülasa bolluk bereket olacak. Y.t.d