Temel analiz yapan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar?
Bol kazançlar.
Printable View
Temel analiz yapan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar?
Bol kazançlar.
beyler, özel mesajla tartışmanıza devam edebilirsiniz. seyircilerden kimsenin ilgisini çektiğini sanmıyorum atışmanızın. kalabalık etmeyin lütfen.
Benim gördügüm açıdan kisacık bir özet de ben geçmek isterim🙂
Bilançolara enflasyonu da dahil ederek bakarsanız üç dört seneden sonra ilk defa 2022 senesinde bir miktar kar etmiş bir Sahol görürsünüz. Böyle bakınca karlılık durum pek de iç açıcı görünmez.
İşın biraz daha detayına bakarsanız bilancolarda sirketin hem piyasa ve hem de defter degerlerini katlayabilecek bilancoda pek de görünmeyen yatirimlar görürsünüz. Bu dev yatırımların borçları hızlı bir şekilde erimektedir ve şu anda neredeyse hesaba alınmayacak düzeye gelmiştir.
İlginctir yani bizim memleketin işleri...
Kisaca bir bilgi olarak orta düzeyde bir hidroelektrik santral 500 Milyon USD civarındadır. Tufanbeyli Termik santrali bunun daha da üzerindedir... EnerjiSa üretimin yaklasık değerini buradan hesaplayabilirsiniz ve bu değerin yarısı Sahol' e aittir....Cimsa uç beş santralini (hesapta görünen) defter değerinin ücte birine satmıştı. Sadece Akbank, banka olduğu için görünen değerinde kabul edilebilir ama diğerleri kocaman bir soru işareti.
Son bir kısmen olumsuz not olarak da, bizim Sahol biraz maceracı... Sürekli büyuk yatırımlar peşinde. Ancak iyi haber bunları kendi icinde büyük bir rahatlık ile karşilayabiliyor ancak kötü haber bu yatırımlar bir türlü kar hanesinde hak ettiği ölçüde görünemiyor...
Arkadaşlar her ne kadar sanal ortamda haberleşsek te bir birimizi kırmaya değmez.
SAHOL de teknik analize göre oynayan büyük bir grup var, amaçları maliyet düşürerek zamanı lehlerine çevirmek. Hiç te aceleleri yok. Ancak bunu piyasa değiştirir.
Şahsen ben Temel Analizciyim bu nedenle, bazılarımızın burada yazdıklarımızla zaman zaman çakışması normal dır. Hisse senetlerinde, Temel Analiz 3 senede bir de olsa mutlaka değer olarak doğruyu buldurtur. Saatin günde iki defa doğruyu göstermesi gibi. :)) SAHOL de 13 sene oldu fiyatı doğruyu göstermedi sonunda doğruyu bulacağız inşallah. Bu da hissenin fiyatının enflasyonla yıpranmış olması ve değerinin altında kalması nedeniyle çok kelepir olduğunu bize gösteriyor.
Kapanış eşleşmesinde 4 milyon adet üzerinde işlem oldu. 44,70 TL den.