--bu sene genel kurula katılıp hesap soralım....
--ömer dinçkök-avukatı iyi polisi mi oynuyor; kıytrık ayrıntılar ile uğraşıyor...DOWAKSA nın bu karsızlığı ile ilgili bir sorusunu görmedim...
Printable View
--bu sene genel kurula katılıp hesap soralım....
--ömer dinçkök-avukatı iyi polisi mi oynuyor; kıytrık ayrıntılar ile uğraşıyor...DOWAKSA nın bu karsızlığı ile ilgili bir sorusunu görmedim...
--bu sene DOWAKSA nın kapasite kullanımını vermediler, her dönem veriliyordu...kapasite %50 ye yakın arttı ama ciro geçen yılın çok çok altında...bunu dövizin stabil kalması ile açıklanması mümkün değil...ya işleri bıçak gibi kesildi...ya da??? veriler doğru değil...
...........2024(6 AYLIK).2024/2.ç----2023(6AYLIK)....2023/3.Ç
Hasılat 2.483.849 ---1.181.851---- -3.112.155 -----1.546.204
ort. dolar kuru=31.6423-- 2024 ilk 6 ay
ort. dolar kuru=19.8576---2023 ilk 6 ay.
DowAksa Şirketimizin kapasite kullanım oranı ve nakit yaratma gücü sağlıklı ve yüksek seviyededir, favök marjı ise sektörde en iyi üreticilerinden biridir.
--yukarıdaki verilere göre bu ifadenin doğru olma ihtimali var mı?...bizi aptal yerine mi koyuyorlar??
DOWAKSA vb konularda, Akkök Holding ile Emniyet Ticaret'in çıkarları ortak mı?
(Kaldı ki Akkök Hold. ortakları dahi itilaf halinde)
Şirketin 1/3'ü kendileri dışında. %90 halka açık olsa belki.
Ben yukarıdaki taraflardan biri olsam alengirli işlere girilmesine karşı çıkardım.
Çünkü yol olur, muhasebe elemanından üst düzey yöneticiye kadar herkes bu kaotik ortamdan yararlanmak ister.:evil:
.
Aptal yerine koydukları çook açıklama var.
Geri alım kararı sonrası yaptılar bunları.
Bir haltlar karıştırdıklarını düşünüyorum.
Esas sorunun satış fiyatı, maliyet ve gerçek satış fiyatında gizli olduğunu düşünüyorum.
Yurtdışı satış fiyatları ile ilgili sınırlı pazarın ne kadar şeffaf oluştuğu bilinmiyor. Üstüne üstlük adı karbon fiber olan ürünün hepsi aynı mı?
Belki bizimkisi process gereği en iyisi veya kötüsü
Aynı üretim teknikleri, aynı sağlamlık, aynı lamine etme koşulları uygulanarak mı process ediliyor gibi bir dizi incelikleri var.
Üretim formu, paketleme ve benzer ürünün yurt dışı fiyatı nedir?
Halka açıklık %50 nin üstüne çıkıp, yönetime ve kararlarına katılım sağlayacak yk üyelerine ihtiyaç var.
Perde arkasında neler oluyorun deşifresi, bu niş pazarın rekabet ortamı, fiyatlama koşulları ve arz talep dengesi oluştuğunda mümkün olabilir. Değilse yönetimin insafına kalmış transparanlık ve sağlıklı bildirim.
Örneğin, ben 100 liralık malı sana 90 a vereyim, ama bizden çıkışı 70 lira olacak, bunun 70 ini şirkete, 20 sini bana ödeyeceksin diyebilecek bir yönetici grubunu kim kontrol edebilir ki?
Şeytanın avukatlığını yaparsan çok senaryo çıkar. Bunu da x tarihte yapılmış fiyat anlaşmasına bağlatırsa yönetim.
Afiyetle paylar yenmiş olur. Vesaire vesaire.
Kağıt üzerinde ucuza satıyorsunuz malları diyebilecek bir erk, denetçi veya mekanizma var mı?
Ya da var ben mi bilmiyorum?
Bu üründen hala zarar yazmasının detaylı hikayesini şirketin vermesi lazım.
Sorsak söylerler mi?
Şahsi görüşlerimdir.
Ytd.
sayın kompozit, bu görüşlerinizi ve çekincelerinizi şirketle yazılı veya sözlü olarak paylaştınız mı? ben şimdiye kadar kaç kere yazdıysam mutlaka geri döndüler, hatta davet ettiler, hatta görüntülü görüşme ile online toplantı yaparak yaklaşık 1,5 saat boyunca tüm sorularımı yanıtladılar.
tabi bunlar geçmişte olan şeyler, son 1 senedir hiç bir şey yazmadım. durum değişmiş olabilir. sizin bu çekincelerinize verecekleri cevapları çok merak ediyorum. sonuçta az ya da çok Aksa'nın ortağıyız.
bence temel sorun ACN fiyatları çinde fiyatlar yerlerde ve düşmeye devam ediyor, Aksa bnce bu düşüse rağmen bilançosu o kadr kötü gelmedi. 10 yılda bir olan bu fırsatı değerlendirmek lazım diye düşünerek alımlarımı yapmaktayım ytd.
Tek hanelerde kalıcı olmayı kafaya koydu anlaşılan, tepki yok, hikaye lazım, bir ara halk arzdan söz etmişlerdi ama yon bir gelişme.