Teşekkür ederim .Bu paylamışlar çok faydalı oluyor..Bunlari inceleyip sepet oluşturacağım.
Printable View
Kuzey İskandinav ülkelerinde çalışmak ve oturum izni almak için çok iyi derecede ingilizce ve iyi derecede yerel dil bilmen gerekir belirli miktarda paran olacak cebinde kurallara uyma zorunluluğu vs. Adamlarda eski mobilyayı çöpe atmak için baya para ödüyorsun çöp parası. Acayip disiplinli bir yaşam var çöpü sınıf sınıf ayrı poşetlerde atıyorsun cezası var, çöpü koyduğun bidonun parasını bile, sen veriyorsun.
Kordsa ve Aksa, gerek kurdaki yukarı yönlü beklentiler ( 100% kur duyarlı ) gerekse yeni yatırımları devreye alacak olmaları dolayısıyla önümüzdeki yılların yıldızları olurlar. Talepde ki düşüş çok netti son bilançolarda, kurdan dolayı da darbe aldılar ve Favökler çok kötü geldi. Resesyon endişeleri geçip talep canlanınca bizdeki beklenen kur hareketi ile her şekilde usd bazlı daha net getirileri olacaktır diye düşünüyorum.
Bakır cephesinden maalesef bizde sadece Sarkuysan var ama yurt dışı işlem yapıyorsan First Quantum Minerals ( geçmişte çok işlem yaptığım için tanıyorum) ciddi potansiyelle dikkate alınabilir.
Ve tabi ki demirler. Ereğli-Kardemir.
Aslında sayılabilecek oldukça fazla sektör ve hisse var ama, ilk dikkate değerler benim nazarımda Kordsa-Aksa.
Teşekkür ederim sn.Zinedrimed.
Kişisel düşüncem ABD borsalarındaki sektörüde arkamiza alırsak bist100 deki aynı sektördeki hisse daha sert yukseliyor.
Malum eğer bu mevcut politikalar devam ederse bankalar yine baskı altında kalacak..
Küresel Güvenlik ve Refaha en büyük tehdit Çin’dir.
- Rishi Sunak ingiliz başbanı......yazın avrupa da yine sıcak geçeceğe benziyor......