Konu dışı olacak ama forumda yorumların altına Beğendim/Beğenmedim butonları konulsa güzel olabilir bence. Zahmetli bir iş olmayacaksa forum yöneticileri için. :)
Printable View
Konu dışı olacak ama forumda yorumların altına Beğendim/Beğenmedim butonları konulsa güzel olabilir bence. Zahmetli bir iş olmayacaksa forum yöneticileri için. :)
Ekonomi yönetimi kur değerinin sert bir yay gibi gerildiğinin farkında, herkes biliyor ki bu bir düşüş değil, bu bir gerilme, ve yay üzerinde enerji biriktirecek şekilde kuruluyor. Bu enerjiyi ancak reel faiz sönümlendirebilir. Bu enerjiyi söndürmeden de bu yayı daha fazla sıkamazsın belirli bir noktadan sonra fırlar gider.
Ben bu gerçeğin tüm bürokrasi kademesi tarafından bilindiğini düşünüyorum. Politikacılar konuya ne denli vakıftır, onu tabii ki bilemem. Ancak o konuma gelebilmeleri için belirli bir şekilde analitik düşünmeyi ve risk yönetimini öğrenmiş olamaları gerekir.
Eğer öğrenemedilerse ve ısrar sürerse de yapacak bir şey yoktur. Halkın çoğunluğu karar hakkına sahip olan iktidara oy ve yetki vermiştir. Demokrasinin gereği olarak sonucuna herkesin katlanması gerekir. Oy vermeyenleri bu durum etkilemesin diyemiyoruz ne yazık ki.
Gecelik fonlama 22 den devam deyip poltika faizine dokunmayacaklar ...........Kur şimdilik 22 gecelik fonlama bedeli ödüyor ...Bakalım sonrası nasıl olacak!!!!!!!!
bürokrat politikacı filan yok hikaye. reis var. onunda ne istediğini biliyoruz. geçen ppk'da bundan farklı değildi 4.70'den kur 7.20'ye kadar çıktı. söylemlerde belli; onların doları varsa bizimde allahımız var falan. kim bilir kaç şirket ve ocak battı bu süreçte. mühim değil. aslolan reisin iktidarı ve istikbali. ben gidersem devlet yıkılır dediğini unutmayalım.
eğer reis yüksek faizle iktidarının daha çok sarsılacağını ama kurla sarsılmayacağını düşünüyorsa hikaye herşey. isterse dolar 20 olsun. ha bence kur kontrolsüz yükselirse full kaos/venezüela, faiz yükselirse resesyon/beton iflası olur. belki reis birini daha yönetilir buluyor...
Benim gördüğüm şu ki kur Türkiye'deki fiyatları daha fazla yükseltebiliyor. Yani vatandaşın cebini daha çok yakıyor. Sonuçta olay dönüp dolaşıp vatandaşın markette gördüğü fiyat etiketine gelir. Basitçe kuru bırakırsa o etiket daha da yükselir, ama faiz silahını kullanırsa o kadar yükselmez.
İnsanlar ev sahibi olmadan da yaşayabilir , ama çocuğuna mama ve alt bezi alamamaya başladığında , reis meis dinlemezler gibime geliyor.