Ne varsa altında var, dolar hareketleri cacık
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ne varsa altında var, dolar hareketleri cacık
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Derin ekonomi bilgisi olan arkadaşlar ve yabancı medya takibi yapanlar daha iyi bilirler ;
Misal olarak , beyin fırtınası olarak yani senaryo diyelim vb. Bir ülke ekonomi yönetimi, döviz konusunda çok çaresiz kalırsa ; uluslararası bir kuruluştan üstü kapalı yardım alabilir mi ? Açıkca swap, kredi vb. para bulanamadığında '' Bak kardeş, ben ülkemde yerlilerden borçlanmada dolara % 2 , TL. ye %11 veriyorum. Gel siz 25 milyar doları bizim ülkeye bu güzel kurdan sokun. Tatlı tatlı size özel (kimse duymaması şartıyla ) %18 veya 20 TL. faizi vereyim. Sonra giderken sana kur garantisi de vereceğimden dolarını alırsın '' diye bir girişimde bulunmak mümkün mü ? Tamamen düz mantıkla sesli düşündüğüm bir fikir. Yasalara göre bu tip kararlar için özel kurullar var mı, bankalar mı yetkili gibi hiç bir bilgim olmadığımdan sadece merak ediyorum.
https://i.hizliresim.com/7AKKq0.jpg
Reyisten sonra A.K. partisi kalırsa geçer, ben daha kalanını görmedim.:oleyo:
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Borsa İstanbul’da 2019 yılının tamamında 24 bin 519 artan yatırımcı sayısı, 2020'nin 1 Ocak-10 Mayıs döneminde 269 bin 993 artarak 1 milyon 473 bin 430'a yükselmişti.
Dün itibarıyla borsada yatırımcı sayısı 1 milyon 690 bine çıktı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...pilir-6004047/
Sazanlar geliyor alli yesilli..:)
Bunun benzerini 2012 de denediler; zarrab ile iş tutup üstü kapalı cari açığı fonladılar; hikayenin sonunu biliyorsunuz.
Keza 2018 de yüksek faiz ve kur garantisini aleni verdiler; çöküş hızlandı. Şimdi eksi 100 milyar usd rezerv açığı var.
Yanlış kararların bedelini piyasa er geç ödetir. Bundan kaçış yoktur.
Doğal gaz petrol filan bulursanız işler değişir tabii. 🙂
Usdzar. Usdbrl yüzde 3 aşağıda normal şartlarda dolardan çok can yanardı. Ve bu uzun yıllat trend olabilirdi. Fed sonrası.
yeni dönemde galiba cuma hutbelerinin yerini hükemet icraatları arkasından mualefet taşlaması olacak galiba ilk adımını bugün camlıca camiin de uygulamasını gördük bakalım daha neler görecegiz