Yeni fermanlara devam. Zaten hala en ucuzu bizde. Nasıl bir ekonomik program yaptılar dolar bazında bile pahalıyız.
Printable View
Yeni fermanlara devam. Zaten hala en ucuzu bizde. Nasıl bir ekonomik program yaptılar dolar bazında bile pahalıyız.
Bu gaye ile memet yerine beni getirseler maaştada değişiklik istemezdim tek maaşa bunların aldığı kararların hepsini bende alabilirdim.
Enflasyonun yıl sonu 58 çıkması için uğraşıyorlar gibi.
Verdiğimiz hedefi tutturacağız o yüzden sürekli zam yapıyoruz diyecekler
Sağından bakıyorum, solundan bakıyorum, bi de ters çevirip bakıyorum;
Ortada sıkılaşma falan yok, bu şu ana kadar yapılanlara, genişlemede yavaşlama denebilir sadece.
Bi arkadaşa demiştim hatırlayamadım, matematiksel mevzuları kelimelerle ifade güçlüğü...
Genişlemede yavaşlamaya çalışıyorlar, üstelik bunu sadece, bireysel kredileri kısarak, vatandaşın özellikle emeklilerin alım gücünü düşürerek ve kredi kartı harcamalarını kısarak yapmak niyetindeler, ticari kısım geçen senenin aynısı, seçici meçici, sadece bizimkilere vereceğiz diyorlar yani.
Dolayısıyla geçen senenin tablosunun, daha düşük eğimli bir hali bu...
Niye, neden?
Çünkü yapamıyorlar, kur ve KKM yükü o kadar güçlü ki, o kadar baskılanmış ki, dış ticaret açığını normalleştirmek adına mecburen geri adım atıyormuş gibi yapıyorlar, vitrini değiştiriyorlar bu şekilde yabancı ayartmaya çalışıyorlar.
Metazori tahvil alma kısıtını da, kuru saldıkları için kısmen, onun getirdiği ekstra etkiye istinaden sadece o kadarı için kolaylaştırıyorlar, değişen bir şey yok.
Yani oyunun değişmesi, oyuncuların değişmesi önemli değil, oynatan değişmediği için...
Tek çaresi 180 derece dönmek...
E diğeri olursa en azından frenleriz, dengeleriz, dur deriz, şimdi bu 180 derece dönerse yine yeni yeniden kim dur diyebilecek, demiştim. En çok da bu konuda haksız çıkmak istiyorum.
%58 i geçin %70 bu sene, seneye de aynı dış ticaret açığı oranına devam etmek istiyorlarsa ve kuru ona göre ayarlarlarsa %80 enflasyon gelir, bu ortamda da denklemler geçtiğimiz 2 senenin denklemleridir, belki bireysellerin gırtlağına yapışıldığından alım güçleri iyice düşürüldüğünden sadece biraz düşük açılısı olur. (Gerçek enflasyon ise, özellikle gıda enflasyonu bu önümüzdeki 2 sene halkı ezecek, hayır ezdi de, hani bi de üstünde ayağını dönderirsin moleküllerine ayrılsın diye, o şekilde ezilecek.)
Yaşasın sanayici, yaşasın ihracaatçı, kahrolsun halk emekli köylü çiftçi falan filan...
Yolumun üzerindeki bir bayiden 50’lik Tuborg sordum. 45 TL dedi.
Kendisine has sektör konusunda kısa bir bilgilendirme yaptım, almadan ayrıldım.
Hep aldığım yere gittim ve tanesi 40 TL ‘den biraz stok yaptım.