Eib ve Eic kardeşler hafta sonu zarar yazmış
Printable View
Eib ve Eic kardeşler hafta sonu zarar yazmış
arkadaşlar bazı sorularım olacak. bilgilendiren olursa sevinirim... Bankalar aracılığıyla alıp satabildiğimiz yatırım fonları ile emeklilik yatırım fonları arasındaki temel fark nedir? emeklilik yatırım fonuna girmek için BES olması gerektiğini okudum. BES'imiz varsa, ve oradan başka fonlar da eklemek istiyorsak, buradan para çekimi nasıl oluyor? ihtiyaç durumunda para çekebiliyor muyuz? örnek vermem gerekirse, atıyorum 300 bin liralık BES fonumuz var diyelim. bunun üzerine 200 bin lira daha koyduk ve devam ettik... belli aralıklarla para çekmeye izin var mı? bu sistem nasıl işliyor... bu konularda bilginizi rica edeceğim... selamlar...
Şu başlığa sorarsanız oradakiler daha iyi bilir meseleyi
https://www.hisse.net/topluluk/showt...14#post4604514
Para çekemezsiniz. BES ten tamamen çıkabilirsiniz. %25 devlet desteği var. Sistemde kaldığınız sürece devlet desteğini alma oranınız artıyor. 10 yıl kalırsanız devlet desteğinin % 60 nı alma hakkınız doğuyor gibi. 56 yaş ve 10 yıl şartını sağladığınızda tamamını alıyorsunuz. Uzun vadede çok iyi. Bende 2 tane var 10 yılını doldurmuş. Yatırdığım paranın devlet katkısının % 60 ı kadar gelir elde ediyorum. Yani yılda %15 devlet desteği almış oluyorsunuz. Yıllık devlet desteğininde bir üst sınırı var. 2020 için 9 bin tl gibi birşeydi. Her yıl asgari ücrete göre değişiyor.