:) Keşke! öyle bir etkim olsa da yapabilsem..
zaten durum ortada ,karışık
VIOPçu dediğin karışık ortam sever..
Trent bize uymaz..
Bugünlerde güzel günler değil mi? sabah %-3 LONG poz.alan ne güzel kazandı??
Printable View
Kusura bakmayın genelde orta vade yönü tuttursanız da Akcay methodu sizinkinden çok daha iyi, pozsuz devam ederken bile o günün tavan yapan hissesinde olması olsun, en kötü düşüş günlerinde shortta bekliyor olması olsun birçok konuda sizden üstün.
Bu sebeple bence siz de kabıul edin daha başarılı olduğunu.
alalal kimse bana laf söylemedi. 42 senedir bu foruma yazarım şu an çok gereksiz hissettin kendimi.
Hsonu kıyamet senaryoları konuşurken de demiştim..bu tür zamanlarda 1-2 saatte görüntü tamamen değişir...bir haber gelir, konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz, ilerleme var vs her şey tozpembe olur.
ya da, zelensky ölü ele geçirildi diye haber gelir..bu iş daha da uzar, sorunlar büyür vs.
bu nedenle akşamdan sabaha çok konuşmanın anlamı yok..seans içi bile %3-5 lik aşağı yukarı hareketler olabilir...yapılacak tek şey bu tür zamanlarda portföyü makul riskle yönetmek, kredili işlem kesinlikle yapmamak...vadelide yüklü poz açmamak ve tehlike anlarında bir miktar portföy koruması yapmak.
Himmm hafıza zayıf galiba THY 12 15 arası gezinirken her sabah iş edinmişti min 3 4 defa
Devlet hisselerinden uzak durun devlet hisselerinden uzak durun
Diye yazmayı
Şimdi gelmiş 27 29 arası THY al sat yapıyormuş ekstre vs vs
O zaman bu algı yönetimini neden yaptı? İnsanları devlet hisselerinden THY dahil neden uzak tuttu? Amacı neydi? Hakli mi çıktı?
Açık sözlülüğün için teşekkürler..
Gerçeklerden bahsederken artık nazik bir dil kullanamıyorum..
Dünya müthiş bir aptallığın içinde ve daha da batıyor..
Misal burada borsalar düşemez falan yazıyorum ama..Neden düşemez..O batı nın çok lak lak ettiği herkese sattığı pazarladığı serbest piyasa teorisi yüzünden mi..
Yooo..
Oyunun kuralları 2008 de değişti..
Misal dolar 8 den 18 e serbest piyasa içindemi gitti..TA ile mi gitti :oleyo:
Neden şimdi gidemiyor..naas a ne oldu..Neden 2 ay boyunca bağrıldı çağrıldı da birden susuldu mesela..
20 seneden fazladır borsa izlerim..
cauti söyler misin dolar yükselirken borsanında sidik yarışına girdiğini 1 (bir) kere şahit oldun mu..
Kurallar ve oyun komple değişti..
Bak yukarıdaki arkadaş yazmış..Atom savaşı olmadan düşmez borsalar diye...ee o noktadayız zaten..Bende kinayeli bi şekilde dile getirdim..
FED 2022 de faiz için yaz çizmeye başlar mı başlamaz mı..Hatta üstüne para basar mı basmaz mı..
Ya tamda FED in 134 kere faiz artışı beklendiği yılda RUSYA ukraynaya dalıdalı verdi..
Yine tam faizler abd çin ticaret savaşı dendiğinde birden PANDEMİ patlatıldı..( bu pandemi misal neden 2008 de heryer yıkılırken patlamadı...hep herşeyde bi gizli el..bir sıralama var dikkat ediyor musunuz)
1 gece de apar topar faizler sıfıra çekilip üzerine 4 trilyon dolar daha verildi piyasalara..
Pandemi o gece sona erdi piyasalar için..
Ne kadar ilginç demi..
Şimdi ben komplocu muyum..Varsın öyle olsun..