Ne yani şimdi o tahvilleri futursuzca saldın piyasayada bunun neticesindede ederi düştü ve bu da şuna yansidi ---> amerikan emekli maaşları da görece azaldı diyek
Naa***aklar emekliler baş verip isyanmi etcekler
Sanki biz burda kıcı kırık bi Romanyali cingenenin bindiği bi tenekeden arabaya 2 yada 3 kat para oduyunce kıyamet mi kopartiyoz
Hoş is ciddiye biniyor bak Trump önce 50 kaat dediydi Çin azcık itiraz edip rol kesince bunu 100 kaada çıkardı hemen ses kesildi kesilmese 200 kaat
Baylar bayanlar kaydiraktan kayanlar
Karl Marx pek beğendiğim bi elemanter olmasada der ki ne der
Kapitalizm son deminde
Mal bol gani para yok
Paraya ihtiyacı olan ucuzlatir gene alıcı yok
Der miskin iktisatci
Şimdi bi merhum Erbakan vardı zeki biriydi Ha bire kapital duzen deyip duruyodu belki durumu ayiktiydi ama o da olmuycak hareketler yaptı netice , Azilname . in English one way out
Önümüzdeki dönem bu phrase çok duyulcak gençler alışmaya bakın. Gene gecmislerden Meşhur bi zat gibi. Alışamadim felan dimeyin :-)
Yani bikaç cephe kazanmış olmak demek savaşı kazanmak demek değil
Hattakine Vietnam war da Vietnam inanirmisun da uşagum tüm Cepheleri kaybetmişti ama savaşın kazanan tarafı oldu
Nası mi oldu ben ne bilim la
Bilen beymiyim
Neyse savaşların trigger i her daim ekonomik gidisatlardir
Mesela ben liseye giderkene atari salonları vardı
Levent lavugu beni tam yenerkene bunun koluna asılıp faul yapardım kazanamasin diye. Ha lise ha sonrası öncesi. Her savaş acıtır . Yani o beni yenerdi ama kolu incinende o olurdu. E ben cekistiriyom yandan da.
Neyse Velhasıl i
Bu günümüz makro ekonomist leri is i kotaramadilar
Evvelki mesajlara açıklık getirme maksatlı yazildi