Originally Posted by
gundwane
Endeks ağırlıklarını biliyorsun..
gubrf 2.55 ykbnk 3.88 olan bir endeks de bu ağırlıkları kim yapıyorsa endeksi de o yapıyor demektir..
Çok detaylı düşünmeye gerek yok..
Seni de anlıyorum ama benim bakış açımdan borsa faiz ve dolar üçgeni malum kişi başkanlığında ayarlanıyor..yada ayarlanmaya çalışılıyor..
Giren çıkan para da yine aynı..
Yaldır yaldır bütün baba kağıtlar satılırken efendim bankalar "batak kredileri çok fazla abovvv" diyerek satılırken endeks ağırlığı yüzde 25 olan 2 kağıt ısrarla dik tutulmaya çalışılır sa burada bi ali cengiz oyunu var demektir..
Haa ülke batıyor moratoryum!! şu bu konuşuluyor ama BİM ye EREGL dünyadaki emsalleri ile mi fiyatlanıyor ..??
Gerçek yabancının olduğu kağıtların ağırlıklarına bak..
Koca tuprs bile 1.8 ağırlıkda xu100 de ya..
Yabancıya sen istediğin kadar sat endeks düşüremezsin gubrf yi tavana çekerim bütün satışını karşılar hatta üstüne yüzde 2 de artı ya geçiririm endeks i demektir..
İşte efendim yabancı girdi şu etti yok londra parası falan..Bunlar 2018 swap kapama sonrası bitti gitti..
Para değiş tokuşu (yani swap) olmayan hiç bir ülkeye global sermaye para sokmaz..
Haa belki 1-2 kara paracı falan o da haberli olmak kaydı ile..
Kısacası Biz bizeyiz..İçeride çoğunlukla bankalar biraz kchol tuprs falan gibi kağıtlar olmak üzere azz biraz yabancı kaldı..