Saat 15:00 - 15:30 verileri öncesi kuyduğu dik tutup gel gel mi yaptılar acaba!
Printable View
Saat 15:00 - 15:30 verileri öncesi kuyduğu dik tutup gel gel mi yaptılar acaba!
rezervlere bak.. sürekli azalıyor..
iktidar medyayı iyi kullanarak, alternatif söylemleri baskılayarak istediği söylemi dayatabiliyor..
Turkiye de zaten 2018 ikinci yarısından beri bir ekonomik kriz vardı..
şimdi bu dunyadaki bir kriz ile birleşti..
yani erken girdi ve devam ediyor..
bütçe, rezervler alarm veriyor..manasız ve ahmakça icraatler devam ediyor..
dün gazetede yazıyordu.. 2 milyon'a yakın vergi mükellefinin vergisi 6 ay ötelenmiş..
hem harcamalar artıyor.. hem de vergi gelirleri düşüyor..
@mal topluyor gibi hissediyorum
eğer 105 bip altına gelmezse böyle inanmaya devam
artı kapanış bekliyorum
YTD
ÇAKARLARSADA BİLEMEDİK DERİZ
normal şartlarda zaten yıllardır fazla fazla vergi topluyorlardı..
bu açıdan vergide azalma bir problem teşkil etmez denilebilir..
ancak bunlar bu yuksek vergilere alıştıkları için buna göre bir "yiyici ekosistem" oluşmuştu..
dolayısıyla vergi toplamaları olması gereken seviyelere geri gelse bile bu bir bütçe krizi oluşturacaktır..
ayrıca.. tüm göstergeler bu yıl ve gelecek yıl normal şartlarda olması gerekenden de az olabileceğini gösteriyor vergi gelirlerinin..
dolayısıyla.. krize erken girdik.. ama dunya krizden çıksa bile
bizim kısa süreli bir depardan sonra ikinci bir krize girme olasılığımız yuksek..bence dolar/tl yi 5 bekleyenler çok bekleyecek..
Yurtdışı yerleşikler hisse stoku haftalık değişimi (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) 20 mart'ta : -308,2 milyon usd
kısa süreli depar derken kasdedilen nedir?
senaryo: dunya krizden 3-4 ay sonra çıkıyor.. bizde trenin vagonuna atlıyoruz..
bu coşku ile bir süre gidersin..
ancak bu coşkuya paralel aynı zamanda tüketim ve inşaat üzerinden aşırı bir kredi büyümesi olacaktır..
bunu tahmin etmek zor değil.. zira büyümeyi kalkınma olarak gören, "borç yiğidin kamçısıdır" söylemine tapan bir zihniyet..
dolayısıyla.. aşırı kredi genişlemesi coşku sonrası ikinci krize neden olabilir..
Safları sıkışaltıralım boğacıklarım :ok:
Yoksa ütülürüz demedi demeyin bak