Originally Posted by
TÜRKOÐLU
bu adam hasta mýdýr deli midir nedir ya? önce masayý deviriyor sonra yeniden masaya geliyor...piyasalarý hop aþaðý hop yukarý oynatýyor...
Beyaz Saray yönetiminden 1,8 trilyon dolarlýk "destek paketi" hazýrlýðý -AA
WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray yönetiminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgýnýnýn etkileriyle mücadele kapsamýnda 1,8 trilyon dolarlýk yeni bir teþvik paketi teklifi hazýrlýðýnda olduðu bildirildi.
ABD basýnýndaki haberlerde, Hazine Bakaný Steven Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Baþkaný Nancy Pelosi'nin söz konusu teklife iliþkin bugün bir görüþme gerçekleþtirmesinin beklendiði aktarýldý.
ABD Baþkaný Donald Trump ise Twitter'dan yaptýðý paylaþýmda, "Kovid yardým müzakereleri ilerliyor." deðerlendirmesinde bulundu.
- Trump müzakereleri durdurmuþtu
Beyaz Saray yönetimi ile Demokratlar arasýnda uzun süredir devam eden ekonomik destek paketine iliþkin müzakerelerde bir anlaþma saðlanamamasý üzerine, Trump, 6 Ekim'de söz konusu müzakereleri 3 Kasým'da gerçekleþtirilecek baþkanlýk seçimine kadar durdurduðunu açýklamýþtý.
Temsilciler Meclisi Baþkaný Nancy Pelosi'nin Demokratlar'ýn yönetimdeki eyaletleri kurtarmak için 2,4 trilyon dolarlýk teþvik istediðini ve bunun Kovid-19'la hiçbir alakasý olmadýðýný belirten Trump, "1,6 trilyon dolarlýk çok cömert bir teklif yaptýk ve her zamanki gibi iyi niyetle pazarlýk yapmýyor." deðerlendirmesinde bulunmuþtu.
Trump, "Onlarýn taleplerini reddediyor ve ülkemizin geleceðine bakýyorum. Temsilcilerime, 'seçimden sonraya kadar müzakereleri durdurma' talimatý verdim, ben kazanýr kazanmaz çalýþkan Amerikalýlar ve küçük iþletmelere odaklanan büyük bir teþvik yasasýný hayata geçireceðiz." ifadelerini kullanmýþtý.
Son olarak Trump, dün katýldýðý bir televizyon programýnda da görüþmeleri durdurduðunu çünkü "oyun oynamak istemediðini" kaydetmiþti.
Destek paketi için masaya tekrar dönülebileceðinin sinyalini veren Trump, Demokratlar ile destek paketine iliþkin "çok verimli görüþmeler" yapmaya baþladýklarýný aktarmýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý