Golden Visa sadece oturum hakkı veriyor. Oturum hakkı da mülkü elinizde tuttuğunuz sürece yenileniyor.
Yıl içinde belli bir süre boyunca yaşamak (5-7 sene) hemen her golden visa'da vatandaşlık almak için şart. Bir tek Portekiz istisna olabilir ama emin değilim. Bir aralar çok inceliyordum bu konuyu.
Avrupa doyuma ulaştıysa kaldırabilir ya da fiyatı yükseeltebilir. İspanya yıllardır 500k EUR, Portekiz'de de 280-350bin vs oralardan başlıyor. Yanıbaşımızda Yunanistan'ınki değişmediyse 250bin EUR idi. Bunlar yeni şeyler değil yıllardır var.
ABD'de iş kurma vizesi (eb-5) yıllarca 500bin dolardı, sonra 800bin-1milyon a çıktı. Sonra bir kere daha arttı galiba ama bıraktım takip etmeyi zaten iyice uçunca fiyatlar :)
Avrupa'dan bu şekilde mülk alacaksanız adamlar paranın kaynağını didik didik ediyorlar diye okudum yalnız. İpsiz sapsız gelir kaynağı belli olmayan tipleri parasıyla bile sokmuyorlar içeriye. :kahkah: O tarz işler ancak Ortadoğu'da olur.
Bu tip insanların Avrupa'da insan gibi yaşamalarına yetecek dilleri, vizyonları, genel kültür seviyeleri vs vs hiçbiri yok. İsteseler de yapamazlar. Al koy adamı Paris'in göbeğine, sıkılır geri İstanbul'a gelir.
Alışmadık g*tte don durmaz derler ya o hesap.
Bu tip insanların üzerine medeniyet elbisesi yakışmaz. Cennetteki b*k sineğine dönerler orada yapamazlar.