faiz nedir yahu zinhar istemezük acilen düşürülmeli
Printable View
faiz nedir yahu zinhar istemezük acilen düşürülmeli
Ya ben artık bunların kasıtlı olarak parayı devalüe etme gayreti içerisinde olduklarına inanıyorum. Yani inanmak istiyorum. Hani kitap okumuyorsun, okusan anlamıyorsun diyelim, sayısız yaşanmışlıklar var her seferinde ne deyince ne olduğunu kabak gibi göre göre bilmeden fahiş hata yapma ihtimali bana göre sıfırdır. Bilinçli halkı fakirleştirme politikasıdır, zaten eğitimli kesim de bunun bilinçli olduğunun gayet farkında olarak gidebilenler malesef yurt dışını tercih ediyor.
3 kuruşa ucuz amele çalıştırmak için, nitelikli beyinleri kendi elimizle dışarı gönderiyoruz. Sebep olanlara saygılar sunuyorum.
Kur yılbaşından bu yana ancak resmi enflasyon civarında arttı şuana kadar. Ben kurun serbest piyasa koşullarında oluşmasına izin vermiyorlar görüşündeyim. Asıl bence sıkıntı kurdan ziyade enflasyon hesaplaması yoluyla tüm ücretli çalışanların ücretlerinin enflasyon karşısında erimeye yol açmaları. Bu durum gsyih dan ücretlilerin aldığı payı düşürüyor yani kitlesel fakirleşme bu şekilde oluyor.
Ayrıca piyasalara bu gibi müdahaleler sonucunda 2021 yılında reel enflasyon civarında getiri elde edip parasına koruyabilen sayısı çok azdır. Hemen her yatırım aracında eksi getiri söz konusu.
Yurt dışına kaçanlar bu gerçeği görüp 1 ev 1 araba için tüm ömürleri boyunca çalışmak zorunda kalacaklarını anlayanlar, torpilsiz iş bulunamadığı görenler vb bence.
Wednesday September 08 2021 Actual Previous Consensus
05:00 PM
US
JOLTs Job Openings JUL 10.934M 10.185M ® 10M
ABD'de işgücü sıkıntısı artmaya devam ediyor,ilave istihdam artışlarına rağmen,verilen iş ilanları, açık iş pozisyonları tüm zamanların rekorunu yeniden kırarak 10.185 milyondan 10.934 milyona fırladı.ABD'de işsiz sayısı ise açık iş pozisyonundan kabaca 2.55 milyon kişi az ve 8.384 milyon kişi.
https://tradingeconomics.com/united-states/job-offers
Sonuç olarak ABD'de sorun işsizlik değil,istihdam edebilecek kişi bulmakta yaşanan zorluk diye yorumlayabiliriz.
Sn deniz43, cevabınız için teşekkürler...(Euro bölgesi FED i bekler meselesi...)
Şuan İstanbul da ara elemanı bulmak ta çok ciddi sorun yaşıyoruz.
Sanki memlekette işsizlik sorunu yok gibi. Üçret kısmında biraz problem var ama yinede böyle bir durum son 10 yılda hatırlamıyorum SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.