Gel gel yapmışlar
Printable View
Gel gel yapmışlar
Konsolide bilançoda kâr gelebilir o zaman?
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Citi neden alıyor bir habermi geliyor
Turk Telekom TT175 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar konsolide acikliyormu dencam bilgisi olan varmo
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yarın hafif silkeleme sonra tekrar yukarı hedefe ky dökmek için iyi bir fırsat bilanço.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burdan kar gelmiyecek arkadaşlar. Çünkü bu kalem zaten her dönem gelir tablosuna yansıyor. Olur buralarda olmayız. Bilginiz olsun.
- Denizli cam bu dönem başka bir bilanço açıklamayacak. Tek iştirakini zaten Mayıs'ta bana göre tartışmalı bir şekilde sattı zaten.
- Benim bildiğim nude markası ile üst segmente el işçiliği ile satış yapan denizli camın brüt kar marjının %16.04 olması iyi birşey değil. Brüt kar marjı geçen sene aynı döneme göre 3.5 puanlık bir artış göstermesine rağmen bu satışlar ile nasıl sürekliliğini sağlayacak bilmiyorum. Elbet planları vardır ama şirketi yakınen takip etmiyorum.
- Düşünsenize 5.444 brüt kar elde ediyorsunuz sonra bunun 5.363'lük kısmını Genel Yönetim gideri olarak tüketiyorsunuz. 2.271 de pazarlama gideri yapıyorsunuz ve ürettikçe bu marjlar nedeni ile zarar ediyorsunuz.
- Geçtik bunları şişecam'a 23.748 borcunuz var ve bunun için %1.1 aylık maliyet ile borç ödüyorsunuz. Altı ayda ödediğiniz para 1.876 tutarında. Yani bir yandan üretimden gelen sıkıntılarınız varken birde finansman sıkıntıları da yaşıyorsunuz. (Bu arada yılsonuna göre 4 milyon bir azalış var ama artık satacak bir iştirakte kalmadı sanırım )
Dolayısı ile devamlı cepten yiyorsunuz.
Neyse satışlar nasıl artacak ki şirket kar yapacak ote yandan satışlar artsada maliyetlerini nasıl kontrol edecekler ki kar yapıp borç ödeyecekler bilmiyorum.
Bana göre şirketi tutabilecek 3 şey var.
- düşük sermaye ( temel olarak hiç bir önemi yok ama spekulatorler için ballı börek. İstedikleri gibi çek yukarıya indir aşağıya...
- şişe cam grubu desteği. (aldıkları borca istinaden söylüyorum. en azından paşabahçe için şirketi yaşatırlar.
- sanırım arsası şehir merkezinde ve değerli ama taşınmanın alternatif maliyeti ne olur bilmiyorum.
Sadece kendimce birşeyleri iddia etmeden yazdım. Yanlışlarım öngöremediklerim elbet olabilir ama önemli olan birlikte bilinçlenmek ve doğru yatırımı yapmak. Dolayısı ile herturlu bilgiye açığım ama artık daha daha uzağım tahtaya.
En azından bilanço baskısı ortadan kalkmış.Bu da iyi bir şey...yabancı birşey görmüştür elbet...Teknik olarak fiyat buralarda kalırsa kötü OBO gözüküyor.Bakalım yarın ne tepki verecek.Yarınki kapanış çok önemli teknik açıdan.Eğer buralar geçilirse ilk hedefi 15 olur.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence yabancı bu tahtaya neden girsin. (Sünnetli değil ise) verecegi ordinonun büyüklüğü ne olabilir ki mal taşımanın maliyetini kurtarsın. Toplam 9 milyon usd piyasa da malı olan bir kağıda neden yatırım yapsı. Spek isterse kafasına göre yok kesen üçgen yok hedef şu diyip twitteride kullanıp götürür.
Ha bu arada alan dayanan kar yapan tüm arkadaşları tebrik ederim. Ama bana fazla bu heyecan...
Sent from my iPhone using hisse.net
Bu bilanço kötü. Lakin işbankadı kağıdı olduğu için .Borcuda şişecam veriyor.ya yaşatacaklar yada birleştirecekler..
Çek yukarı, daya ky 'a
Ver bedelliyi öde borçları
Ky ne güne duruyor
Bence borçtan kurtulması için önce paşabahçe halka arz olmalı sonra dencamla birleşmeli ki hem borç yükü azalır hemde ky ekmek yer yoksa zor...yatırım tavsiyesi değildir...
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dencam aylık pastasını atabilecek arkadaş var mı
bilancosu geldımı bu kagıdın
Geldi zarar çoğaldı
Yıllara göre şirketin kar rakamları :
https://i.hizliresim.com/OL4AO5.jpg
Hep zarar mı etmiş bu... nereye kadar...
Arkadaşlar birkaç sorum olacak bu hisse ile ilgili.. Hisseyi tanımak için soruyorum ...
1). 2015/09/15 Tarihinde 7,17 TL olan hisse ne olduda 2016/01/26 tarihinde 17,50 TL civarlarını gördü... Bu sıralarda gerçekleşen olaylar ne idi... Bu patlamanın sebebi nedir? Dört ayda %244 pirim yapmış...
2). 2016/12/26 tarihinde ne gibi bir gelişme olduda hisse tavan fiyattan kapattı ve ertesi günde %17,65 ile kapatmış iki günde %40 vermiş inanılmaz bir performans...
Bu tarihlerde gelişen olayları bana özet geçebilecek bir forumdaşım varsa çok minnettar olurum... Orta vade yatırım yapmayı düşündüğüm bir hisse ve geçmişini bilmek istiyorum... Şimdiden teşekkürler
fast food zararlidir ....
dokanir insana bence grafigi ac
kap haberlerine de bak daha cok bilgi sahibi olursun...
eksik fazla yanlis seyler yazilir kimse vebal almak istemez...
1-kisaca yazam 2015 de bilancoda cok cuzzi gorunen arsasi degerleme raporu yapildi tum sise grubunda yapilda ve bu pasabahce halka arz olacak ve hatta denizcam uzerinde halka arz olacak algisina sebep oldu
2-pasabahce magazalarimdaki %19 luk pay yaklasik 9.5 milyonlara satildi... sermayesi 6 milyon olan sirket icin cok iyi bir para
lakin hissenin kisa vade bordu cok fazla ve biturlu kar e gecemedi ...
suan da da bu satis yine pasabahcenin sermaye artirarak seffaflasmasi ve ona gore halka arz fiyat ortaya cikarmasi olarak algilanmakta ....
eger denizcam uzerinden halka arz olursa cokk etkisi olur lakin denizcamsiz halka arz olursa sinirli etki olur ...
bu arada sirket bu parayi nasil degerlendireceginiz yazmadi ama ocak ve firinlarda modernizasyona gidildi ...
sermaye tavanini 25 milyona cikardi bu da hisse de bedelli yada bedelsiz yapabilecegi dusuncesiini ortaya koydu yaklasik yuzde 42 halka acik sahsen bedelli yapmaya daha yakin goruyorum keza kisa vade ve finansal borclar bukadar cokken bedelsiz sermaye artirimi pek mantikli gelmiyor bana
esasen katma degeri yuksek urun yapmasi yaklasik 19 ulkeye ihrac yapiliyor olmasi bu kadar degerli bi hisse neden gitmez akil almiyor ...
sirketin tanitim ve anlasma konusnda cok eksik kaldigini dusunuyorum... ve kiniyorum
bukadar guzel el emegi goz nuru urunu pazarlayamiyorlar ...
luks restuarantarla anlasmasi lazimm...
kalifiye eleman sikintisi yasanirken iscilerin greve gitmesi ve iscilere ayrilan bilancodaki paylarin azligi hic hosuma gitmedi
yani kisaca bi anda 8 tl de olabilir
80 tl de risk ,kazanc oranina gore yatirim yapilacak bi sirket beklentileri satin alip gercege donusmesi kedinin cigere baktgi gibi beklenen bir hisse
ilk 5 kurumda yaklasim %80 olmasi guzel
anlayacan iste kapi iste sapi
neresiden tutarsan tut 11-15 git gel konya alti saat rota hangi yone kayacak bunu zaman ve gelismelere bekleyeck...
Kedinin cigere baktıgı gibi bakıyoruz cigeri yiye bilecekmiyiz nasipde varsa yiyecegiz
Turk Telekom TT175 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dencamda 12 .60 maliyeti kurtarsam çıkacağım bundan bi. Halt olmaz ytd...
makınelerı yenılenmıs dıyordu pres makınası alınmı yatırım yapılmıs forumda bırı yazmıstı ısmını hatırlamadım okur sa cevap vermesını yaDA Baska bılgısı olan varsa kar edebıecegını soyluyordu yada zara daha az gelcegını hesap nerde saştı zarar ıyıce byumus
fazlasıyla
paşabahçe satıldı ordan 9 kusr gelecektı o kar sayılmıyomu yada onuda yemısler mı aynı urun lerı satmıyolarmı gecen senede pazarlama gıderı 2kusur trıyon harcamıslar bu senede
http://fs5.directupload.net/images/170817/obtn6ixy.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/hs4skq4u.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/dvl98qhf.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/q4fguogd.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/fqmye47y.jpg
http://fs5.directupload.net/images/170817/wi2n3vwp.jpg
Nerden alsan veriyor nasıl bu hale geldin sen
Sayın mavininmavisi ( cemstar)artık yorum yapma vakti gelmedimi?
http://www.hisse.net/topluluk/showth...908#post822908
hisse yarışmasına katılmanızı tavsiye ederim arkadaşlar ,bağımlılık yapıyor...
yarışma kurallarına uygun hisse tahminlerinizi alalım.
Bir suredir yazamadim arkadaslar. Bilanco, faaliyet raporu vs bakmadim zaten. Daha once belirttigim gibi bilancoyu artik takip etmiyorum. Dencm a olan ilgim de bir degisiklik olmadi son donemde. Uzun vadeli dusundugum icin beni mutsuz etmiyor. İlk uzun vadeli alisimdan bu yana 4 yili doldurmus bulunuyorum. Seviyorum bu sirketi. Fabrika da üflenen nefes ve yuksek ates karsisinda dokulen alin terlerinin karsiligini almasi dilegi ile...
Not: Yatirim tavsiyesi degildir.
Saygilar
Captain7 kardeş arasıra yazarsan iyi olur hisse beni borsadan soğuttu bari sen bir şeyler yaz....[emoji20] [emoji20] [emoji20] [emoji20]
http://eborsahaber.com/81132/2017/gu...-bahara-kaldi/
SİZİN GİBİ YÖNETİCLERİN EN AŞAĞISINNDAN EN YUKARISINA KADAR ...................ALLAH.......................... ...... BİNTÜRLÜ ...................:(( ÖZELLİKLE DENCM YÖNETİCİLERİ DAHA DOĞRUSU ŞİŞE CAM HEPSİNİN
Acikcasi firmaya uzun vadeli bakiyorum. 4 yil geride kaldi belki daha 6 yilim var. Demis ya unlu bir yatirimci 10 yildan az elimde tutmayacaksam o hisseye dusunmek icin vakit harcamam diye.
Bu 4 yilda hisse hedef fiyatima ulasmadiysa bu bir kayip mi kar mi buna suan icin yanit verme konusunda aceleci davranmamak gerek. 4 yil nasil gecti benim icin; dun gibi. Bı dort yil icinde ortaklik oranimda pozitif yonde bir degisiklik oldu mu? Marjinal anlamda oldu benim icin.
Dolayisi ile temessum ederek bakiyorum :)
Seviyorum bu firmayi :)
Haber niteliginde bilgi olursa paylasmaya devam ederim arkadaslar.
Sisecam Atamizdan yadigar.
Koylu milletin efendisidir.
Saygilar.
Arazisi afyon gibi şehir merkezinde kaldı. 116.224 m2
Arazi şuan gündemde yokki halka arzda başka bahara kaldı kaldık mı boşta .ytd...
Fabrika arsasının bulunduğu yerlerde ara fiyatları 1000 tl ve üzeri.
şehir merkezinde kaldı artık arsa...
En azından arsayı tekrar değerleme yapabilir.
Bu şirket hakettiği yeri görmelidir
Bilançoydu, arsaydı, halka arzdı, pekçok beklenti yıllardır konuşuluyor.
Bana göre; hem cam sektörünün hem de pekçok kağıdın ulaştığı seviyeye gitmeli, illâ bir beklentiden bahsedeceksek bu kağıdın normal şartlarda 2x.xx liraları aşıp çoktan geçmesi gerekirdi, bu fiyatlar gerçekleşir mi bilinmez ama tahtanın hakkıdır da. (YTD)
Bu hafta bir hareket bekliyorum cuma iyi mal aldılar.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
28 Ağustos 2017 saat 11.25 itibarıyla YILLIK DEĞİŞİMLERİ yorumsuz biçimde aktaralım;
SISE % 41.08
TRKCM % 84.50
ANACM % 81.30
SODA % 63.95
DENCM - % 3.85 (EKSİ)
Ya denizlide camda bi pislik var yada hisseyi ele geçiremediler