Malimizi 1.60 larda daha da cogaltacaktik ama olmadi, saglik olsun. Bu ortamda bukadar ucuz kalan başka bir gida firmasi kalmadi bistte. Selgd bu sene ciro ve kar patlamasi yapmali artik, yillarin markasi sonuçta.
Printable View
Malimizi 1.60 larda daha da cogaltacaktik ama olmadi, saglik olsun. Bu ortamda bukadar ucuz kalan başka bir gida firmasi kalmadi bistte. Selgd bu sene ciro ve kar patlamasi yapmali artik, yillarin markasi sonuçta.
By Akıl 2 gün önce Allah cezalarını versin yazan senmiydin o zaman senin yorumu bizmi yanlış okuduk kardeşim. Şimdi burda görelim burda yoklar yazmışsında biz hala takipteyiz. Sanırım sen sadece rivayetlerle hisse alıp satiyorsun alan kim satan kim bu yazdıklarından sonra bilgin olmadığı belli. Senden ricam birşeyler hakkinda bilgi sahibi degilsen gönlünden geçenleri yazmanı anlarım ancak birşey biliyormuş gibi paylaşımlara saygı duymam.
Yorumu 4 gün önce yazdıgımızda da hissenin fiyatına bakalım istersen. Yine senin yazdığın tarihteki fiyatlara geldi belki bir tavan yada % 5-6 yapıp tekrar aşağı gelirse kim haklı diye yazarım unutma :)) 2 - 3 tavanla gel gel yaptılar topladilar yine küçük yatırımcıyı kapanıstaki tavandan veren paydaşlara bakın anlarsıniz ne demek istediğimi. Yazıķ oldu yine küçük yatırimcıya peş peşe 2 taban çeker ķüçük yatırımcıda burdan aldığını zararım çıksın diye beklerken hop hop % 100 Bedelli geçmiş olsun herkese ;)
Şahsi düşüncedir Yatırım tavsiyesi değildir...
arkadaslar, kagitlarla inatlasmayi birakin artik..pozisyonlara gore ruh hallerinuzi degistirmeyin, sagliginizdan olmayin..piyasada 500 tane kagit var. firsatlar bitmez bu kagit gityiyse baska kagitmi yok..sonra birakin iddialasmayi borsada idfia olurmu tek yaziyla, tek haberle hersey degisiyor...bu sirket icin konusacak olursak gunluk inip cikmalardan cok , gozaltindan cikmasinia odaklanin fiyatlama kendiliginden gelecektir.elbette kagit ilk defa kabugunu yirtmis gorunuyor islem hacimleri gun gelir olacaktir, gun gelir azalacaktir.sonucta gida sirketi olusan ve gelisen durumlar bu sirketin lehine gelisiyor. neredeyse 20 yildir zarar ettirmis bir gida sirketi..100 yilda bir bile olmatacak bir virus eger gidaya yariyorsa, bu sirket simdi degilde ne zaman gidecek..akilli olun dogru yerde durun derim.
dün tavandan alan alnus yatırım 2,5 den satmış bravo :) dün satan vakıf bugün almış ...devam...al satcılara rağmen
Alnus yusuf yusuf mu etmiş ahhhahahahaah:))
gofretleri 5 para etmez oylum un bile piyasa değeri nerede, en azından bunu ürettiği ürünler yenilir sıkıntı olmaz,
gıda şirketleri içinde en ucuzu
3500 adet satisa yazdikca bir alt kademeye eşleşiyor, bu kadar mi acizsin len spekcik ahhhahahahaha
Bugün topluigne yaptiysa , birkaç taban yolda demektir. Gecmis olsun.
Ekiz gibi rtalb gibi sağlam cikmadi bunun spegi. Vitaminsiz cıktı :))))
Ne demiştik henüz dün geçmiş olsun küçük yatırımcıya söyledikmi 😉 peki nasıl yorumladık en fazla %5 - 6 daha yapıp peşine 2 taban çeker sizde burdan aldıgınızdaki % 30 zararı çıkarmayı beklerken hop hop başvurusu kabul olup % 100 Bedelliyide kucağınıza çocuğunuz oldu der verirler dedik mi ? Peki bugün ne yaptı ilk sean (%4) , 2. İşlem saatinde %5 sonra hop hop - %5 peki dedigimiz ilk aşama geldi şimdi 2 tabanda geliyormuş o zaman fiyat ne olur Atakan5234 kardeşim 😊😊😊 By Akıl kesin akıl tutulması yaşıyor şuan paydaş kurumlar ise halay çekmeye başlamış daha durun çökertmede oynayacak onlar 😂😂😂
Yatırım tavsiyesi değildir sadece beyin jimnastiği 😉
Uyarın için sağol kardeş. Senin uyarını dikkate alarak ve KAP a düşen haberin detaylarını , denetçi raporlarını okudum. Burada , bazı hususlar canımı sıktı... 17.55 seansına , elimdeki 30.000 lotu 2.40 TL. den satış girdim. 2,49 TL. den gitmiş. (Alış maliyetim 1,79 TL. idi ve hisseyi son 1 ay içinde almıştım.)
Huzurluyum. Artık , isterse 10 TL. olsun , gözüm yok....Şimdi , ben başka denizlere yelken açtım. Hayırlısı.
Böyle sığ bir hissede 1 ayda 21.000 tl kar etmek her babayigidin harcı değildir. Helal olsun byakıl. Güzel iş çıkarmışsıniz. Şimdi aklimda şu soru belirdi, size ve sizin gibi belki de başkaları da vardir, bu kadar parayi kim neden kazandirdi? Bu hissedeki operasyon bu kadar kisa soluklumuydu? Siz bu kadar para kaldirdiysaniz eminim ki tahtanin spegi şuan zarardadir :))
Doğrusu , benimki bir şanstı. İşim rast gitti. Defter değerine göre ucuzdu ve kar açıklamıştı , ayrıca gözaltı pazarında olup da bundan çok kötü durumda olmasına rağmen , yüksek fiyatlara ulaşan gıda hisselerini görünce , gözümü karartıp aldım. Şans işte , aldığım günün ertesi günü İsrail e sevkiyat haberi geldi Sonrasını biliyorsunuz , tavan serileri başladı.
Eger bedelli yapmayi basarirsa şirket ulusal pazara geçmesi için herhangi bir engel kalmiyor. Bu sene bu işi bitirirler ama spk bedelliyi onaylayacak mi bakalim.
Evet arkadaşlar çarşamba günü salıdan yazdığımız gibi önce - % 5 yaptı, bugün şimdi belirttiğimiz 1. tabanı yapıyor , paydaşlar deli gibi mal çıkmanın peşinde iyi satış kademeleri var , eğer pazarteside 2.tabanı yaparsa belirtmiş olduğumuz strateji % 100 doğruluk payıyla tamamlanmış olacak. Peki pazartesinden sonra ne olur büyük ihtimalle - % 5 ve 2 tabanla yapılan %30 zararın üzerine Bedelli kabul edilir spk tarafından. Sonrasına daha sonra bakacaz.
Burdaki paylaşım sadece şahsi düşünceler ve beyin jimnastiğidir. Amaç küçük yatırımcılarımıza yatırım yapmadan önce strateji kurgulamasını aşılamak.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Herkese borsada bol kazançlar 😉
Umit05 anlamadığım nokta kardeşim sen niye şimdi asabileştin ben onu anlamadım. İnsanlar 2.45 deyken bedelli açiklamış bir sirketin bilgilerini veriyoruz burada. Hımm dedikte bir algımı oluşturduk yada kimseye alma yada satmamı dedik. Alacak olan 2.45 den alım yapacagı yerden buradan almasımı kötü yada 4 lerden satarım diye düşunenin şuan 2.32 iken iyiki 2.45 den satmışım demesimi kötü. Kimi mağdur ettik burada sadece küçük yatırımcı zarar etmemiş oldu bende şahsi fikrimi stratejimi paylaştım. Şimdi sen diyorsunki ben spk ya seni şikayet edecem. Peki neden ? sadece stratejimiz şans yada yagver gitti tuttu ve insanlar kazandı diyemi. Kardeşim yanlış anlama burada kimsenin yatırimına karısmıyoruz düşüncelerin paylaşildığı açık bir platform ve yaptığımız herkes gibi şahsi düşuncelerimizi paylaşmak. Bilgi paylaşmak ne zaman yasaklandı Kap haberini paylaşiyoruz takip etmeyenler için. Anladığım kadar hissedesin kardeş ben kimsenin kaybetmesini istemem. İnşallah gönlündeki fiyatları görür hisse. Kimse zarar etsin diye fikir paylaşanlardan degiliz sendede 05 yazıyor sanırım sende Amasyalısın inşallah gönlünden geçen oluşur kardeşim. Sonuçta bende sadece takipteyim ve stratejim oluşursa benimde gireceğim bir hisse...
Ancak tutumun hiç hoş değildi dahada bu sayfada strateji paylaşmam yanlış anlama spk şikayetindir felandır bundan dolayı değil. Düşünülenlerin burada farklı algılandığı bir algı oluştuğu için ...
Sağlıcakla kal,
yalnız şöyle bişey var engin0505, bu hisseyi bu kadar ucuz piyasa değerindeyken, ne bedelli kararı ne başka bişey tutamaz. hçkimse piyasadan büyük değildir. hisse mutlaka ederine gider. selgd özeline gelirsek, son 2 haftadaki işlemn hacmi, hissenin zaman içinde toplandığını ve artık toplayanların düğmeye bastığının göstergesidir. belki de o toplayanların ekipten olabilirsin sende :yes:
adamlar zirve olan 2.4x iyice dövdü.. günlük 4 kere işlem görünce ancak bu kadar işleybiliyorlar
Atakan5234 kardeşim ben sana buradan ilk yazdığimdada gidecek bende takipteyim diye yazdım unutmadıysan. Ancak ben Umit05 arkadaşın yazdığına anlam veremedim. Gidecegine inanmasam bende burda takipteyim demem. Ancak ne dedim %100 bedelli açiklamış önünü kestiler bedelliden sonra girerim dedim. Ve burada 1 kere gördünüz mü alın satın yazdığimı aklımda bu hissede şöyle bir fikir var bedelli öncesi olursa bedelli sonrası alirım dedim. Buradan By Akıl dahi teşekkür etmişken ben Ümit05 kardesin tavrını anlıyamadım. Daha da ne yazarım buraya nede birşey derim ben küçük yatırimcı olarak spek degil bizler kazanalım dedikce yanlış anlaşılıyor. İnşallah bu mübarek günde herkesin gönlünden geçenler gerçekleşir. Bol kazançlar kalın sağlıcakla ,
engin 505. burda millutin aklini bulandirma..stratejini kendine sakla.. ramazanin basi. insanlari fazla zivanadan cikarmadan usulca siyril..ister al ister ver..soyke olacak bu olacak. yok bilmem dip okacak ,yok soyle verecek , boyke olacak.. yok dedigim oldu, yok olmadi..kardesim burasi form bilgi varsa ver yoksa, milletin kafasini bulandirma..burasi borsa adamin nefesini keserler.. simdi kagirt tavan olsa sivusacaksin..buluverirler adami..kimse kimseyi yonlendirmesin yazik gunah insanlara gorunenle borsa olmaz, girunmuyen bilinmeyenleri cikaran anca kazancli cikar.. zaten sen tuttursan adam tersini yapar, irtaligi bulandirma.
Sabretmeden ekmek yiyemeyiz hissedaşlar...en ucuz gıda hissesi bu kaldı... borcu yok...sermaye küçücük...özsermaye güçlü...bilanço güzel... 1.50 maliyetim var...elbet ederini bulacaktır... artı 2019 yili cirosu kadar 2020 yilinda yeni iş baglantisi ... ilk sevkiyat haberi de kap da yayınlandı...her gelecek yeni sevkiyat haberi hissemize fiyat anlaminda ivme kazandiracaktir...artı ortaklardan Ömer KARACA 150.000 lot hisse aldı... ayrica 100 de yuz bedelli haberini sirketin mali yönden güçlenmesi açısından çok olumlu buluyorum...artı yıl sonunda normal pazara geleceğimizi düşünüyorum ...yani bu kadar beklentisi olan, bu kadar temiz bir şirkette olduğum için kendimi şanslı hissediyorum... tahtadaki hareketlere takılmayın... neden diğer gıda hisseleri kadar hızlı hareket etmiyor diye hayıflananlara tavsiyem ekranı kapatmaları... kısmetse tekkeyi bekleyenlere büyük bir ziyafet var...Allah oruclarımızı kabul eylesin... hayırlı ramazanlar...
EN GEÇ 22 MAYIS BEDELLİ KARARI ......100 DE YÜZ PARA ÖDE ..HABİREEE ÖDEEE......DEĞER Mİİ FAZLASIYLAAAA:hi:
ben diyorum gözaltı pazarından kesin çıkış bedelli onaylanırsa diyorum...onaylanmassada borcu kalmadı yine çıkış diyorum...DAHA NE DİYEYİMMMMMMMM.......UYUYUN UYUYUN HEMDE AYAKTA AZICIK KALDI UYANIRSINIZ UYANIRSINIZ:halay:
gozaltindan, kolay kolay cikarmiyorlar..ana hu gida sirketine firsat dogdu. hazir borcu yok sayilir. ciro ve kariji artirmasi gerekir.. bu viruste disarinin mala ihtitzci cok hu sirkete gun dogdu , buyuk ihtimallemal yetistirmiyordur. spk , bsska bir nana uretemez . gizaltindan vikma ihtimali var.
Bedelli yapar ,(SPK kabul ederse ) borçları kapatır ciro yükselirse 2021 de göz altından çıkar,göz altından çıkmak için başvuryu en erken 24 Aralık 2020 yapabilir(Daha önce SPK ya başvuru yapmıştı ve SPK kabul etmemişti,tekrar yapacağı başvuru için en az 1 yıl geçmesi lazım SPK açıklaması 24 Aralık diye hatırlıyorum ),SPK 9 aylık yada 12 bilançoyu gördükten sonra onay verir (3 ay sürüyor ) yani en erken 2021 Şubat ayında ayında çıkabilir.Tabi bu en iyi ihtimal,Tabi bunlar yine şirket sahiplerine bağlı,şirketin yüksek halka açıklığı ,patronları ,geçmişte yatırımcısına sadece bedelli dayamasın gördükten sonra yüksek fiyatlardan korkarak gidiyor maalsef
boşuna kafakarışıklığına gerek yok bu bedelli onaylanırsa hissenin hiçbir engeli kalmıyor ..obaylanmassada kalmıyor satışını arttırdı ....ekizin bundan ne fazlası var hiççç..balatın ne fazlası varrr kocaman hiç...ozaman bu kağıt 25 kat aşağıda kalmış oluyor fiyat olarak......haydi akıllı olanlar :halay:
tamam özür diledik diye ÇAKALLIK YAPMANA GEREK YOK ...HİSSENİN NE OLDUĞUNU HANGİ AŞAADA OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORSUN......BİRKAÇ AY İÇİNDE GELDİĞİMİZ NOKTADA İNŞALLAH BU YAZILARINI GÖRÜRÜM....KÜÇÜK YATIRIMCIYI MALDAN ÇIKARTMAK NEDEMEK ÖLÜMLÜ DÜNYA NEDEMEK ÇOLUK ÇOCUK NEDEMEK OZAMAN ANLATIRIM BEN SANA:halay:
Ayrılmadığım doğrudur. Senin gibi yeni yetmelere ben cevap yazıyorum.
O dediğin konuda senin analiz edemeyeceğin bir anlam var. Ama anlayamadığına hiç şaşırmadım. Birde çok zorlama kendini. Boşa.
Sen İsmail Türüt gibi salla mendilini.
Birde olacak, edecek, yapacak, gibi kesin cümleler yazmamam gerekiyor ama. Onuda anlayacağını sanmıyorum.
Sen mendilini salla.
Neye istinaden en geç 22 Mayıs bedelli diyorsun..
İzahnamede Mayıs ayında bedellinin tamamlanacağı yazıyordu...
Şirket SPK onaylarsa Mayis ta yaparım diyor. SPK onayı ortalama 2-3 ayda gelir genelde. Sonra da genel kurul sureci var. Daha önceki bedelli sermaye artırımı başvurusu 3.5 ay sonra onay aldı. Hadi hızlı olsun 2 ay. Sonra da rüçhan hakkı kullanımı vs derken 1 ay daha geçer.
spk onayı 1 ay engeçççç ....olumlu olumsuz ...ilgili yönerge talimat 1 ay der....22 nisan başvuru 22 mayıs son tarih.