gayrimenkül usa veya avrupadan olacaksa doğru, TR de 0,98 faiz bulamazsanız asla girmeyin , para buhar oluyor
Printable View
Minimum kaç paralık alım-satım yapılabiliyor acaba ?
Kurumdan kuruma değişir. Garanti, yapı kredi, iș yatırım 'a telefon ile sorabilirsiniz.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam Arkadaşlar,
Cuma günü ahmakça bir işlem yaptım, 33bin nominal değerle 2034 devlet eurobondu alımı için Cepteteb üzerinden talimat verdim. fiyatı 98,8 idi. Şuanda dolarım blokeli halde ve Salı günü alım gerçekleşecek sanırım. Benim P.tesi bankayı arayıp bu talimatı iptal etme şansım var mıdır??? internet üzerinde öyle bir şey bulamadım. Gaz ile işlem yapmamak lazımmış onuda öğrendik:) Bir yardım ederseniz çok mutlu olurum.
çocukların eğitimi için para biriktirmiştim...USD vadelide duruyordu..gerçi halen duruyor..bugünlerde yapılan spekülasyonlar(devlet el koyacak,şu fiyattan TL çevirecek,vergi koyacak...vs.vs.vs) ile endişeye kapıldım..derdim para kazanmak değil...çocukların 5-10 yıl sonraki üniversite eğitimi için(yurt dışı) kenarda USD yatırımım olması...inşallah olmaz ama eğer devlet bu tarz b,c planlarına giderse ki gitmeyeceğini düşünüyorum.bundan zararlı çıkmamak adına eurobond alınabilir mi?ki eurobond fiyatları da düşer sanırım böyle bir şey olursa...acaba ne önerirsiniz...? euorobond alırsak devlet bunlara da el koyar mı?almak doğru mudur? bu şartlarda devletin hışmından korunmak için aklınıza bir öneri geliyor mu?
(not:TL ye geçmek ve çözüm olacağı düşüncesinde değilim..)
Yurt dışında bir bankaya hesap açtırabilirsiniz. Rahat çekip yatırmak için.
yalnız devlet el koyma gibi ihtimali gerçekleştirecek ise burada
o zamanda eurobond gelirlerine bir yasa ile çok daha yüklü vergi alabilir.
artık yurt dışında kaçak göçük hesap açtırmak mümkün değil herşey kayıt altında. paranızın yıllık kupon ödemeleri otomatik şekilde maliye bakanlığı ekranına düşüyor. Son şu ambargo işlerinden sonra arakadaşınız bile parayı alıp sisteme sokamaz. Bankalar bu konuda çok sıkı.
yurt dışında hesap açtırmak için ''oturum izni'' sormuyorlar mı?
turistik gezi için gittiğimiz bir avrupa ülkesinde gidip bir bankada hesap açabiliyor muyuz?
zaten hesabınız olsa bile gelecek hafta swift işlem yapabileceğinizi zannetmiyorum..REİS iş adamlarını bu yüzden uyardı zaten...
Tam öyle değil aslında.
herhangibir bankadan yurtdışında kanuni olarak hesap açılabilir. Banka ismi veremeyeceğim ama pek ala yurtdışındaki Türk bankalarına gidip de Türkçe konuşarak bile hesap açabilirsiniz.
Sadece bazı bankalar içsel risk kuralları doğrultusunda buna izin vermeyebilir. Bir de ek olarak hesap açılışı sonrasında -tüm hesaplara yaptıkları gibi sıkı kontroller sorgulamalar yapılıyor.
Öte yandan oecd ülkeleri içinde nereye giderseniz gidin, ana ülke ile data paylaşımı yapılıyor.
saygılarımla, iyi haftalar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok sayin kentuf, biraz kendi soylediklerimi zenginlestireyim,
Eurobond vs diger islemler icin ubs ve cs gibi isvicre bankalari yerine avrupada yerlesik Turk bankalari uzerinden veya lokal diger bankalardan dusuk min. limitler ile islem yapabiliyorsunuz. Ornegin, Bnp paribasin alt bankasi olan hallobank bu islemleri sadece internet uzerinde yapiyor ama her islem nerdeyse mumkun.Diger bankalarin desklerinde min tutar ne bilmiyorum sizleri yaniltmayim ama turk bankalarinin desklerinde bu belirtilen tutarin altinda islem yapan yatirimcilarvar. Saygilarimla iyi haftalar
Sent from my iPhone using hisse.net
Selamlar. Bugün is bankasi ile görüştüm haziran itfali halkbank tahvili için. Minimum alım adedi olarak 200 bin dediler. 200 bin tahvil ($80 x 200k) mi yoksa $200k mi diye sormadım bile.. 5 ~10 adet kadar nereden alabiliriz ki bunları itfaya kadar beklemek için? Faizler artarken tahvil sepeti olan fon almanın itfayi beklemekten zararlı olacağını düşünüyorum..
XS0847042024
Isctr 6 24/10/22
Merhaba bu euro bond u alirsam vade sonuna kadar tuttuğumda 100.000 $ ne kadar olur acaba
Teşekkurler, yuzde 70 dolar bazli faiz demek... peki bundan daha avantajli olab var mi ? Daha yakin vadeli
En az kac birim aliniyor, birde nerden almak avantajli acaba ?
Ben şuan finansbank sitesindede , iş bankasi sitesindede bulamşyorum bu eurobond u ? Siz nerden baktiniz acaba
140.000 dolar almak, kur 5,72 iken elim gitmedi... daha az alinma imkani yokmu acaba
Banka eurobondları olmaz en az 200 bin nominal satıyorlar. Devletin Eurobondlarını 100 bin nominal satan bir yer bulursanız 100 bin doların altına iner fatura. (Ödenecek para = Nominal adet x fiyat)
Merkez swap lari kapayinca yabancilar ellerindeki TL ye dönüşebilcr ne varsa satmaya başladi, TL de ciddi açıktakar.. borsa, tahvil , eurobond larda 2 gün önce o yuzden cok düşmüş sanirim. Bugun 70.000 olan dün 55.000 de imiş, büyük firsat kacmiş..
Banka eurobond için alt limit ne kadar acaba garantide bilen var mi ? Devlet içinde en avantajli hamgisi nasil bulabilirim acaba
Selamlar, Ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama Ben de iki gün önce 2030 vadeli devlet eurobond aldım. Cepteteb İnternet sitesinden alım yaptım. Yaklaşık 72 bin nominal değerli idi. Birim fiyatı 117civarındaydı. En az 1000$ alınabiliyor. Bende bir soru sorayım. Bunla ilgili bankadan cüzdan veya resmi bir evrak almalı mıyım? Birde yıllık vergi 30bini geçtiği için beyan etmek gerekecek mi? Beyan etmesem yakalanır mıyım? Dolar hesabını ortak hesap yapabilirim belki?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banka adınıza alıyor, evrak çok gerekli değil. İsterseniz evrak alabilirsiniz. Beyan etmezseniz yakalanırsınız çünkü adınıza alınan kağıtlar direk maliye bakanlığına banka tarafından bildiriliyor. Adınıza alındığından dolayı değişiklik yapılamıyor. Satıp tekrar ortak hesap üzerinden işlemi tekrar etmek gerek. Orada da komisyon zararınız veya fiyat farkı doğabilir.
Eurobond tl degil ki bozdurulsun. Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar, eurobond kazancı benim dolar hesabıma yapılmıyor mu? Bu dolar hesabımı ortak hesap yapsam yinede kurtulamaz mıyım? Birde elimdeki eurobond nakil de edebiliyorum diye biliyorum, önce hanıma bir dolar hesabı açıp ona nakil yapsam, alım satım farkı pahalıya patlayabilir.
İyi bir hatırlatma olmuş lakin %35gelir vergisi ödemekten yine de iyidir. Üzerimdeki eurobond eşimin üzerine virman yapabiliyor muyum? Bilen var mı? Benim bir şekilde gelir vergisine giremem lazım. %35 vergi çok yüksek olduğu için bu yatırımın anlamı kalmıyor.